امروزسه شنبه, 23 مهر 1398 10:52

وزیر بهداشت پرتوان و با تدبیر است/ مدیریت بیمه ها باید با وزارت بهداشت باشد

رییس مجلس گفت: معتقديم مديريت بيمه سلامت باید به وزارت بهداشت واگذار شود و منتظریم دولت این لايحه را تقديم مجلس كند تا در مجلس به صورت قانون درآيد.

به گزارش خبرنگار وب‌دا، علي لاريجاني در مراسم بزرگداشت روز پزشك كه پيش از ظهر امروز در تالار ابن سيناي دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن تبريك روز پزشك با بيان اينكه اين روز نبايد جنبه تشريفاتي داشته باشد، اظهار کرد: به نظر مي‌رسد اگر در روز پزشک مسائل كلان كشور مطرح و خواسته‌هاي جامعه پزشكي مورد توجه باشد، بهتر است.

وي گفت: روز پزشك با نمونه برجسته‌اي چون ابن سينا نام گذاری شده است. وي عالم، دانشمند و فيلسوفي بزرگ هم بود و كاري كه ابن سينا در فلسفه كرد بي‌نظير است.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش افزايش سهم ايران در مجامع علمي جهان را به روش‌هاي باب شده در دانشگاه‌هاي كشور قابل دستيابي ندانست و گفت: براي اين منظور بايد از مراكز تخصصي و پژوهشي حمايت و كارها را به صورت جمعي دنبال كرد.

وي گفت: معتقدم ضمن اين كه بايد از تطورات فكري در جهان بهره‌ بگيريم بايد ببينيم سهم ايران را چگونه می توانیم افزايش دهيم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ايجاد مراكز تخصصي و پژوهشي و تعیین تکلیف امور در سطح کلان را ضروری خواند و افزود: اگر بخواهيم در كشور زمينه‌هاي مختلف گسترش يابد بايد آنها را به مردم واگذار كنيم در حالي كه اين امر هنوز جا نيافتاده و علت آن است كه امور تعيين تكليف نمي‌شود.

وي در ادامه با اشاره به مسئله هسته‌اي گفت: در اين مورد هم ابتدا بايد تعيين تكليف صورت گيرد. به خاطر دارم هيچگاه در مذاكرات ، حق غني‌سازي ايران را نمي‌پذيرفتند ولي امروز این حق را پذیرفته اند.

لاریجانی با بيان اينكه نبايد در مسئله هسته‌اي سندي كه مفيد است را تخريب و بايد تكليفمان را با خودمان روشن كنيم، تصریح کرد: تخريب اين سند كار نادرستي است. مي‌گويند غربي‌ها زورگو هستند. بله اما در اين دالان زورگويي ديپلمات‌هاي ايراني پيشرفت خوبي داشتند.

وي با شاره به كمبود 80 هزار تخت بيمارستاني و 200 هزار پرسنل در نظام پزشکی کشور گفت: اقتصاد ايران به صورت دولتي نمي‌تواند اين كمبودها را تأمين كند. امروز 400 هزار ميليارد تومان پروژه كلنگ خورده است در حالي كه بودجه عمراني امسال بين 20 تا 30 هزار ميليارد تومان دست دولت را مي‌گيرد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي ورود بخش خصوصي به وزه سلامت را ضروري دانست و گفت: بايد چرخه‌اي به وجود آورد و بسته‌هاي اقتصادي مطلوب پيش‌بيني كرد تا بخش خصوصي براي ورود به حوزه سلامت انگيزه پيدا كند.

وي ادامه داد: در قانون امسال به دولت اجازه داده‌ايم كه طرح‌هاي عمراني را به مردم واگذار كند ولي اين كار هنوز انجام نشده است. مجلس هم در اين بخش دولت را ياري خواهد كرد.

لاريجاني با بيان اين كه وزير بهداشت مرد خوش فكري است، يادآور شد: اميدواريم وضع بهداشت تا پنج سال آينده و با برنامه پنجم توسعه سامان‌دهي شود.

وي با اشاره به رابطه وزارت بهداشت و بيمه و اشكالاتي كه در اين بخش وجود دارد گفت: معتقديم مديريت بيمه سلامت باید به وزارت بهداشت واگذار شود. اين امر تصويب شده و منتظريم دولت لايحه را تقديم مجلس كند تا در مجلس به صورت قانون درآيد.

وي در بخش پایانی سخنانش به سياست‌هاي افزايش جمعيت اشاره كرد و گفت: در اين بخش وزارت بهداشت بايد به صورت كاملاً روشن و سنجيده عمل كند و اين وزارتخانه محور باشد.