امروزشنبه, 27 مهر 1398 08:55

حضور مدیران و کارکنان دانشگاه در مراسم بزرگداشت جان‌باختگان فاجعه منا

جمعی از اعضای هیأت رئیسه، استادان، مدیران و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گناباد همراه با سایر هموطنان در مراسم بزرگداشت جان‌باختگان فاجعه منا حضور یافتند.
به گزارش وب‌دا، در این مراسم که با حضور جامعه دانشگاهی، نیروهای نظامی و انتظامی، مدیران و کارکنان ادارات و قشرهای مختلف مردم در مسجد جامع و مصلی امام خمینی(ره) گناباد برگزار شد، امام جمعه گناباد با تأکید بر ضرورت تشکیل یک گروه حقیقت‌یاب برای بررسی جوانب گوناگون این فاجعه مصیبت‌بار گفت: عملکرد آل‌سعود از کفار جاهلی هم بدتر است.
حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب با بیان اینکه بی کفایتی و سوء مدیریت آل سعود با حوادث امسال مکه برای همگان روشن شده است، اظهار کرد: آل سعود با داشتن پول زیاد و درآمد سالیانه از نفت و با توجه به پیشرفت‌های عصر کنونی در حوزه‌های مختلف از قبیل وسایل ارتباط جمعی و بهداشت و درمان، می توانست از وقوع چنین فجایع دردناکی جلوگیری کند.
وی به آیات و روایاتی که در مورد اهمیت کعبه و سرزمین‌های اطراف آن بیان شده، اشاره و عنوان کرد: مکه و سرزمین های اطراف مکه بر اساس آیات قرآن کریم و احادیث به عنوان حرم امن الهی مورد تقدس قرار دارد و در همین راستا هرگونه آزار و اذیت و کشتاری حتی درباره پرنده و حشره ای در این سرزمین ها نهی شده است و در صورت وقوع باید افراد کفاره آن را بدهند.
امام جمعه گناباد به حوادث مختلف سال‌های گذشته در موسم حج در زمان حکومت آل‌سعود اشاره کرد و افزود: وجود چنین اجتماعی عجیب و غیر قابل انتظار و مدیریت نبوده است و در صورت مدیریت مناسب، چنین فاجعه بزرگی اتفاق نمی‌افتاد.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب، بی‌کفایتی و بی‌مدیریتی آل‌سعود را دلیل اصلی این فاجعه انسانی عنوان و خاطرنشان کرد: در اربعین حسینی سال گذشته بالغ بر ۲۰ میلیون زائر علی‌رغم ناامنی و عدم آمادگی دولت عراق برای پذیرایی از این خیل عظیم جمعیت، به کربلا رفتند و هیچ‌گونه حادثه ای برای این زائران رخ نداد.
وی با اشاره به حوادث مختلفی که در زمان برگزاری حج امسال رخ داد، عنوان کرد: با وقوع حوادث تلخ امسال مکه باید گروه حقیقت‌یابی در این مورد، تشکیل شود و با بررسی جزئیات این فاجعه، عاملان اصلی آن معرفی و محاکمه شوند.
وی با اشاره به برخی از اقدامات غیر انسانی ماموران آل سعود پس از وقوع فاجعه منا، خاطرنشان کرد:‌ دولت آل سعود پس از وقوع حادثه به جای تسلیت گفتن به بازماندگان حادثه و عذرخواهی از کشورهای اسلامی، این حادثه را کوچک جلوه داد و در جهت سکوت کشورهای منطقه، کمک های مالی به آنان اعطا کرد.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب ادامه داد: در همین راستا، وقتی دولت ایران خواستار تسریع در اعلام مجروحین و کشته شدگان حادثه منا شد، رژیم آل سعود این موضع گیری ایران را دخالت در امور داخلی عربستان بیان کرد و حتی قصد تدفین کشته شدگان در عربستان را داشتند.
وی به سخنان رهبر معظم انقلاب در مراسم فارغ التحصیلان نیروهای دریایی اشاره و تصریح کرد: پس از نهیب علی وار رهبری و هشدار به آل سعود درباره اقدامات خود در قبال فاجعه منا، پادشاه عربستان از خواب غفلت بیدار شد و سایر مسئولان آنها نیز، اقدامات فوری را در خصوص کشته شدگان و انتقال آنان به کشور انجام دادند.
وی وجود رهبر معظم انقلاب را یک نعمت و ذخیره بزرگ برای انقلاب دانست و اظهار کرد: باید با پیروی از منویات ایشان، شکرگذار این نعمت باشیم چراکه آل سعود و سایر نوکران استکبار جهانی و آمریکا وقتی رهبر معظم انقلاب در خصوص موضوعی اعلام موضع می‌کنند، مجبور به عقب نشینی می‌شوند.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب در پایان اظهار امیدواری کرد که با وحدت همه کشورهای اسلامی، مدیریت کعبه و حرمین شریفین به دست افراد لایق و باکفایت واگذار شود که دیگر شاهد چنین فجایع دردآوری نباشیم.