امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 04:10

حضور اعضاء هیئت رئیسه، اساتید و کارکنان دانشگاه در مراسم بزرگداشت 9 دی

اعضاء هیئت رئیسه، اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم گرامیداشت سالروز حماسه 9 دی حضور یافتند.
به گزارش وب‌دا، همزمان با ششمین سالگرد حماسه 9دی، روز بصیرت و میثاق با ولایت، اعضاء هیئت رئیسه، اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گناباد همگام با سایر مردم شهیدپرور این شهرستان، با حضور در مراسم گرامیداشت این روز، حرکت فتنه‌گران را محکوم  و یک بار دیگر با آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری تجدید پیمان کردند.
در این مراسم که ائمه جمعه شهرهای گناباد، بجستان، کاخک و خضری، فرماندهان و نیروهای نظامی و انتظامی، رؤسا، مدیران، استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و قشرهای مختلف مردم حضور داشتند، امام جمعه بجستان گفت: افزایش بصیرت و فهم و شعور دینی، نقشه‌ها و توطئه‌های دشمنان را نقش بر آب می‌کند.
حجت‌الاسلام محمدحسین ایزدی، بصیرت را از نیازهای اساسی هر انسانی عنوان و اظهار کرد: بصیرت یعنی تقویت چشم دل که انسان را از وسوسه‌های شیطانی حفظ می‌کند.
وی با بیان روایات و احادیثی به تفاوت‌های چشم ظاهری و چشم دل در تعالیم دینی اشاره کرد و افزود: نداشتن چشم دل که همان بصیرت و آگاهی است، نوعی اشکال و نقصان محسوب می‌شود ولی نداشتن چشم ظاهری عیبی ندارد چراکه افرادی هستند که به رغم نداشتن چشم ظاهری، حافظ قرآن هستند و یا مدارج علمی بالایی کسب کردند.
حجت‌الاسلام ایزدی با بیان آیه 179 سوره اعراف:« َولَقَدْ ذَرَأْنا لِجَهَنَّمَ کَثيراً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لا يَفْقَهُونَ بِها وَ لَهُمْ أَعْيُنٌ لا يُبْصِرُونَ بِها وَ لَهُمْ آذانٌ لا يَسْمَعُونَ بِها أُولئِکَ کَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولئِکَ هُمُ الْغافِلُونَ، و حقّا که ما بسیاری از جن و انس را برای دوزخ آفریده‌ایم، زیرا که دل‌ها دارند ولی ( حقایق را ) بدان نمی‌فهمند ، و چشم‌ها دارند ولی بدان( به عبرت) نمی‌نگرند و گوش‌ها دارند ولی بدان (معارف حقّه را) نمی‌شنوند، آنها مانند چهارپایانند، بلکه گمراه‌ترند و آنها همان غافلانند.» ابراز کرد: انسان‌هایی که چشم ظاهر دارند ولی نمی‌بینند، به جهنم می‌روند.
وی در تشریح تفاوت دیگر چشم ظاهر با چشم دل به حدیثی از امام علی(ع):« لَيْسَتِ الرَّوِيَّةُ كَالْمُعَايَنَةِ مَعَ الْإِبْصَارِ فَقَدْ تَكْذِبُ الْعُيُونُ أَهْلَهَا وَ لَا يَغُشُّ الْعَقْلُ مَنِ اسْتَنْصَحَهُ، انديشيدن همانند ديدن نيست، زيرا گاهى چشم‌ها دروغ مى نماياند، اما آن كس كه از عقل نصيحت خواهد به او خيانت نمى‌كند.» اشاره و ابراز کرد: چشم گل یا همان چشم ظاهری گاهی به انسان دروغ می‌گوید ولی چشم دل هرگز به انسان دروغ نمی‌گوید.
حجت‌الاسلام ایزدی ادامه داد: ارتباط با خداوند تبارک و تعالی، خردورزی و تعقل‌گرایی به جای احساس و دوستی با علما و انسان‌های صالح، برای تقویت چشم دل مهم و موثر است.
وی در تشریح چگونگی ارتباط با خداوند متعال گفت: این ارتباط از طریق تقوا، ذکر و دعا، دل انسان را روشن و زمینه ایستادگی در برابر وسوسه‌های شیطانی را فراهم می‌کند.
امام جمعه بجستان، خردورزی و تعقل‌گرایی به جای احساس را در تقویت بصیرت مهم دانست و خاطرنشان کرد: احساس انسان، او را به بیراهه می‌برد همان طوری که در جریان فتنه 88، عده‌ای به دلیل نداشتن بصیرت کافی و زودباوری با فتنه‌گران و آشوب‌گران همراه شدند.
حجت‌الاسلام ایزدی با بیان حدیثی از امام علی(ع):«جاور العلما تستبصر ، با دانشمندان و آگاهان همسایه شو تا بینا (بصیر) شوی.» اظهار کرد: یکی از عوامل تقویت چشم دل و بصیرت، همنشینی با علما و انسان‌های صالح است.
وی با اشاره به اهمیت حضور و مشاکرت حداکثری مردم در انتخابات اسفندماه، به لزوم انتخاب افراد اصلح تاکید کرد و گفت: باید به جای غیبت و زیر سوال بردن نامزدها، افرادی را که تفکر دینی و انقلابی دارند انتخاب کنیم، چراکه اگر کسی برای منفعت دین و نظام اسلامی خوب و موثر بود، برای دنیا هم مفید خواهد بود.
امام جمعه بجستان از نفوذ و شکست وحدت امت به عنوان دو برنامه اصلی دشمن یاد و خاطرنشان کرد: باید با بصیرت و پرهیز از اختلافات داخلی، حواسمان باشد تا دچار غفلت نشویم که در این صورت سرباز جبهه دشمن خواهیم بود.
حجت‌الاسلام ایزدی افزود: با تقویت بصیرت و ولایت‌مداری، از تصمیم‌گیری بر اساس حب نفس فاصله گرفته و در همه عرصه‌ها موفق خواهیم شد.