امروزپنج شنبه, 25 مهر 1398 12:07

بیش از 50درصد مرگ‌های زودرس به علت بیماریهای غیرواگیر است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم افتتاح پایگاه سلامت شهرک قنبرآباد گفت: بیش از 50درصد مرگ‌های زودرس به علت بیماریهای غیرواگیر است.
به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی بر لزوم تغییر سبک زندگی ناسالم تاکید و اظهار کرد: چاقی، فشارخون، دیابت، بی‌تحرکی و دخانیات از جمله عوامل مرگ‌های زودرس است.
وی به اهمیت ویژه حوزه بهداشت در کاهش بار بیماری‌ها و هزینه‌های بالای درمان اشاره و اظهار امیدواری کرد که پایگاه‌های سلامت بتوانند با نقش‌آفرینی مثبت خود در جهت ارائه آموزش‌های لازم به مردم تحت پوشش، گام‌های موثری را برای کاهش بیماری‌های غیرواگیر که متاسفانه رشد زیادی داشته است، بردارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد برخورداری از نعمت سلامت و امنیت را دو اولویت اصلی برای هر انسانی عنوان و تصریح کرد: خوشبختانه پس از انقلاب اسلامی، به همت نیروهای نظامی و انتظامی، سپاه و بسیج، امنیت خوبی در کشور حاکم شده است و با آغاز دولت تدبیر و امید و تلاش‌های مقام محترم وزارت بهداشت تلاش شد تا سلامت که جزء اولویت‌های پایین دولت‌ها بود، به اولویت اول تا سوم ارتقاء یابد.
دکتر احمدی به اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره و ابراز کرد: گرچه این طرح برنامه‌های متنوعی در حوزه‌های مختلف داشت ولی با توجه به ضرورتی که احساس می‌شد، در ابتدا از حوزه درمان آغاز شد که خوشبختانه توانست در این عرصه، رضایت‌مندی بالایی را در بین مردم ایجاد کند.
وی به تشریح اهمیت و اولویت بالای حوزه بهداشت پرداخت و گفت: هرچه بتوانیم بیشتر در حوزه بهداشت کار کنیم، از هزینه‌های بالای حوزه درمان که با آن روبرو هستیم، کاسته خواهد شد.
دکتر احمدی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اقدامات خود را در قالب هفت برنامه ملی در راستای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت آغاز کرد که ارائه خدمات نوین به حاشیه شهرها یکی از این برنامه‌ها بود.
وی افزود: حدود 16هزار نفر در مناطق ده‌ گانه‌ای در شهرک‌های قنبرآباد و نوقاب گناباد و شهید رئوفی بجستان از خدمات مختلفی که در این سه پایگاه‌ سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد توسط کارشناسان ارائه می‌شود، بهره‌مند می‌شوند.
وی، هدف اصلی از راه‌اندازی پایگاه‌های سلامت را کنترل و پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیر واگیر بیان و عنوان کرد: خدمات سلامت عمومی شامل بهداشت محیط، بهداشت مدارس، بهداشت حرفه‌ای و بهداشت اجتماعی، مراقبت‌های اولیه سلامت فردی شامل برنامه‌های روانی خانواده، مبارزه و کنترل بیماری‌های واگیردار، پیشگیری و کنترل عوامل خطر بیماری‌های مزمن و غیر واگیر، خدمات تغذیه و سلامت روان، بسته خدمات درمانی و سایر خدمات ویژه همچون خدمات توانبخشی، مبارزه و کنترل اعتیاد، خشونت و دخانیات از جمله خدماتی است که در پایگاه‌های سلامت ارائه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این مراکز توانستیم نیروهای انسانی مورد نیاز را از طریق خرید خدمت، به کار بگیریم .
جهت مشاهده تصاویر کلیلک کنید