امروزشنبه, 27 مهر 1398 08:23

سال آینده 12000 پرستار جدید جذب میشود.

مدیIMG 9876ر کل دفتر ارتقاء سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مراسم تجلیل از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: تنها حرفه جامعه پزشکی که افتخار دارد تا زادروز خجسته یکی از بزرگان دین به نام آنها نامگذاری شود، پرستاران هستند و این افتخاری بزرگ برای جامعه پرستاری است. نجاتیان سپس به پیگیری های وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای اولویت بخشی به مقوله سلامت اشاره کرد و اجرای طرح تحول نظام سلامت را یکی از اقدامات مهم و اجتماعی دولت یازدهم برشمرد که آرزوی دیرینه جامعه و نظام سلامت را محقق کرده است.
وی افزود: دولت یازدهم در اقدامی جسورانه و مهم طرح تحول نظام سلامت را اجرایی کرد تا همانطور که مقام معظم رهبری فرموده بودند نظام سلامت به سمتی برود که مردم وقتی به نظام سلامت مراجعه می کنند غیر از درد بیماری، درد دیگری نداشته باشند.
 نجاتیان ادامه داد: البته نباید انتظار داشت تمام اهداف نظام تحول سلامت که یک حرکت اجتماعی مهم با ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و علمی است در یک یا دو سال محقق شود ولی خوشبختانه این طرح تا همین مرحله هم توانسته اثرات مثبت خود را نشان دهد و امروز مشاهده می شود که در بخش هایی از نظام سلامت دغدغه های مردم بسیار کاهش یافته است.
 وی با قدردانی از نقش پرستاران در اجرای طرح تحول افزود: شاید بتوان گفت که بار اصلی این طرح به دوش همکاران پرستار بوده چرا که بعد از اجرای طرح، مراجعات مردم به بیمارستان ها مخصوصاً در بخش دولتی اضافه شد و کار پرستاران افزایش یافت اما پرستاران جانانه در اجرای این طرح کمک کردند.
این مقام مسئول در خصوص دیدگاه جامعه به حرفه پرستاری گفت: خوشبختانه مسئولین به این باور رسیده اند که نقش پرستاران، نقش کلیدی برای نظام سلامت است و امیدواریم ما نیز بتوانیم این نقش را گرامی بداریم و در جهت ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری بکوشیم.
وی سپس به مشکل کمبود پرستار در کشور اشاره کرد و گفت: امروز کمبود پرستاری در کشور یک معضل جدی و قابل توجه است چرا که بر اساس استانداردها با کمبود صدهزار پرستار مواجه هستیم بگونه ای که هر پرستار به جای دو نفر کار می کند که فشار جسمی و روانی شدیدی را به او وارد میکند.
مدیرکل دفتر ارتقاء سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تلاش های وزارت بهداشت برای رفع این معضل اشاره کرد و گفت: راهکارهایی مثل بکار گیری 5000 دانشجویان ترم آخر پرستاری، تمدید مدت طرح و افزایش ظرفیت دانشکده های پرستاری از جمله این اقدامات است ضمن آنکه با کسب مجوزهای اولیه از سازمان برنامه و بودجه پیش بینی جذب حدود 12000 پرستار در سال آینده انجام شده است.
وی در خصوص حقوق و دستمزد پرستاران نیز گفت: خوشبختانه با اجرای طرح قاصدک کارانه پرستاران حدود 5/2 تا 3 برابر افزایش یافت اما هنوز پاسخگوی زحمات قشر پرستار نیست.
نجاتیان سپس با بیان شعار امسال روز پرستار که دسترسی عادلانه مردم به خدمات با کیفیت پرستاری است افزود: ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری یکی از اصلی ترین آیتم هایی است که در دستور کار وزارت بهداشت قرارگرفته است و در همین راستا سه هدف کلی وارد برنامه های عملیاتی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی شده است.
وی تقویت نقش پرستاری در ارائه خدمات خدمات پیشگیرانه و بازتوانی را اولین هدف برشمرد و گفت: در حال حاضر به ازای هر 300000 نفر جمعیت یک مرکز مراقبت در منزل داریم که امیدواریم بتوانیم این آمار را در برنامه ششم توسعه به یک مرکز برای هر 50000 نفر برسانیم تا بخشی از بیماران که نیاز به بستری شدن در بیمارستانها را ندارند بتوانند در منزل و تحت نظارت یک پرستار تحصیل کرده و بدون پرداخت هزینه های گزاف و اشغال تخت بستری مراقبت شوند.
نجاتیان دیگر برنامه وزارت بهداشت در خصوص ارتقاء کیفیت خدمات را بررسی صلاحیت حرفه ای پرستاری دانست و گفت:
از نیمه های سال آینده و با تهیه یک نرم افزار جامع، هر پرستاری که متقاضی کار در سیستم پرستاری باشد بایستی سه صلاحیت علمی؛ اخلاقی و انضباطی و جسمی و روانی را احراز نماید.
وی برنامه سوم را درجه بندی بیمارستان ها و دانشگاه ها بر اساس کیفیت مراقبت پرستاری با استفاده از  شاخص های ملی سلامت دانست تا بر مبنای آن نقاط ضعف شناسایی و برطرف شود.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.