امروزیکشنبه, 28 مهر 1398 15:15

تحقق عدالت در سلامت با اجرای طرح پزشک خانواده شهری

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: تامین ، حفظ و ارتقای سلامت از مهمترین اهداف نظام سلامت است و اجرای طرح پزشک خانواده شهری نیز در راستای اهداف آن و تحقق اجرای عدالت در سلامت می باشد.
به گزارش وبدا ، دکتر علیرضا مسلم اجرای طرح پزشک خانواده شهری و روستایی را از سیاستهای دولت های نهم و دهم در راستای عدالت در سلامت و کاهش هزینه از جیب مردم عنوان کرد و افزود: هم اکنون 54% هزینه های درمانی از جیب مردم پرداخت می شود که تا پایان برنامه پنجم در سال 94 این رقم باید به 30% برسد که اجرای طرح پزشک خانواده شهری از مهمترین عوامل موثر در این راستاست. وی ، افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی ، کاهش پرداخت ها از جیب مردم ، ارتقای سطح سلامت و رضایتمندی از خدمات را از اهداف برنامه پزشک خانواده برشمرد و افزود: تغییر دیدگاه جامعه نسبت به سطوح خدمات سلامت ، ارائه خدمات عمومی ، تخصصی ، فوق تخصصی و بیمارستانی در جایگاه مناسب و جلوگیری از بروز بیماریهای مزمن و قابل پیشگیری از جمله اهداف دیگر اجرای این طرح است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: با اجرای این طرح ، هزینه ویزیت و فرانشیز دارو در سطح یک رایگان و در سطوح دو و سه در صورت تشخیص پزشک عمومی و ارجاع به پزشکان متخصص و فوق تخصص ، ده درصد می باشد و مابقی هزینه ها از طریق بیمه ها پرداخت می گردد.
دکتر مسلم با اشاره به اینکه در برنامه پزشک خانواده شهری ، شهروندان در قالب گروهایی 500 تا 2500 نفری زیر پوشش یک پزشک خانواده قرار می گیرند ، تصریح کرد: همچنین در این طرح هر ده هزار نفر جمعیت شهری تحت پوشش خدمات تیم سلامت که علاوه بر پزشک ، شامل پرستار ، ماما و کارشناسان بهداشت محیط است ، قرار می گیرند. وی ، ثبت اطلاعات افراد تحت پوشش پزشک خانواده در پرونده الکترونیک سلامت را از دیگر مزایای این طرح برشمرد و اظهار داشت: قابل اعتماد بودن اطلاعات سلامت از نظر صحت ، حذف کاغذ و اسناد ، قابلیت های گزارش گیری متنوع ، بازنگری فرآیندهای خدمات و انسجام بین بخشی از اهداف تهیه این پرونده است.
دکتر مسلم با اشاره به اطلاع رسانی و بستر سازی مناسب صورت گرفته در جمعیت شهری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، افزود: کمیته های ستاد اجرایی این طرح از ماه های قبل فعالیت خود را آغاز کرده و علاوه بر ثبت نام پزشکان و اطلاع رسانی در سطح شهرهای مختلف تابعه دانشگاه ، کلاسهای آموزشی توجیهی این طرح برای گروه های مختلفی از جمله متخصصین ، پزشکان عمومی ، اساتید ، اعضاء هیأت علمی و کارکنان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ، ائمه جماعات و روحانیون ، داوطلبین سلامت و ... برگزار شده است.
دکتر علیرضا مسلم با بیان اینکه کار ثبت نام از پزشکان عمومی انجام شده است ، اظهار امیدواری کرد با آغاز ثبت نام شهروندان از اواسط تیرماه ، این طرح به صورت رسمی از اوایل مرداد ماه در این دانشگاه آغاز گردد.