امروزچهارشنبه, 01 آذر 1396 16:13
2024
2098344

بهورزان سربازان گمنام خط مقدم سلامت هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم تجلیل از بهورزان نمونه دانشگاه علوم پزشکی گناباد، از بهورزان به عنوان سربازان گمنام خط مقدم سلامت یاد کرد.
به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی با بیان اینکه بهورزان بدون هیچ چشم‌داشتی مالی به تلاش و فعالیت خود ادامه می‌دهند، اظهار کرد: نقش بهورزان در سلامت جامعه، نقشی حیاتی و موثر است.
وی با تشریح تاریخچه فعالیت بهورزان، بیان کرد: از 15 برنامه طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، بهورزان به صورت مستقیم در 13 برنامه نقش ایفا می‌کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: سرشماری، آموزش بهداشت عمومی، مراقبت از زنان باردار، مراقبت کودکان، واکسیناسیون، بهداشت محیط و بهداشت حرفه‌ای از جمله فعالیت‌های است که بهورزان در روستاها مشغول انجام آن هستند.
دکتر احمدی تاکید کرد: بهورزان با توجه به بومی بودن و شناخت خوب از سبک زندگی روستاها و داشتن ارتباط مناسب با روستائیان، موفقیت‌های خوبی داشته‌اند.
وی، ارتقاء شاخص‌های بهداشتی کشور را مرهون تلاش‌های بهورزان دانست و اظهار کرد: سازمان‌ جهانی بهداشت خدمات بهورزان ایران را الگوی کشورها می‌داند و در حوزه داخلی نیز، موفقیت‌های بهورزان باعث شده است تا از آن برای حاشیه شهرها هم الگو بگیرند و با بکار گرفتن کارشناسان مراقب سلامت، برای ارتقاء شاخص‌های بهداشتی مردم و شهروندان تلاش کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد به تشریح نقش موثر بهورزان در آموزش بهداشت عمومی پرداخت و افزود: 80 درصد مرگ و میر در کشور به علت بیماری‌های غیرواگیر است که می‌توان با آموزش راهکارهای پیشگیری از آن، کمک شایانی به حوزه سلامت کرد.
دکتر احمدی با بیان اینکه به عنوان مثال هزینه‌های هر فرد دیابتی برای حوزه سلامت 4 برابر یک فرد سالم است، اظهار کرد: حدود 5 میلیون ایرانی مبتلاء به دیابت هستند که 9درصد هزینه‌های بهداشت و درمان را صرف می‌کنند و این امر نشان می‌دهد که با آموزش مناسب و تلاش در جهت ارتقاء شاخص‌های بهداشتی می‌توان صرفه‌جویی بالایی در هزینه‌های درمانی کشور کرد.
وی بر توجه ویژه در تربیت بهورز تاکید و ابراز کرد: افزایش سطح آگاهی مردم، حضور پزشکان خانواده و در دسترس بودن امکانات می‌طلبد که بهورزان در جهت ارتقاء سطح علم و دانش خود و کسب اطلاعات علمی جدید تلاش کنند.
دکتر احمدی همچنین یاد مرحوم محسن علایی و مرحوم حسین پیردل از بهورزان دانشگاه را گرامی داشت و برای آن‌ها از خداوند متعال طلب رحمت و غفران الهی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با گرامیداشت روز جهانی قلب، بر تغذیه صحیح، ورزش، سبک زندگی سالم و آموزش در جهت پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی تاکید کرد و گفت: از مهمترین نکاتی که می‌توانیم قلب را آرامش و تسکین دهیم، توجه به خدای متعال است.
دکتر احمدی با بیان اینکه امام علی(ع) درباره قناعت فرموده‌اند: «قناعت کردن در زندگی، دارایی و ثروت پایان ناپذیر است.»، گفت: قناعت در زندگی علاوه بر ایجاد آرامش، موجب می‌شود تا با پس‌انداز، امکان مشارکت در انجام کارهای خیر و بهره‌مندی از اجر و ثواب معنوی آن فراهم شود.
وی به هفته تکریم سالمندان اشاره و بیان کرد: تکریم سالمند از مسائل مهمی است که در اسلام توصیه فراوانی به آن شده و علاوه بر وحدت بین اعضای خانواده‌ها، باعث خیر و برکت در زندگی می‌شود.
وی افزود: همانطوری که از کودکان مراقبت می‌کنیم، باید ضمن توجه بیشتر به سالمندان، از آن‌ها مراقبت بیشتری کنیم.