امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 09:25

اولین عامل بار بیماری در منطقه تحت پوشش ، بیماریهای قلبی و عروقی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: اولین عامل بار بیماری در منطقه تحت پوشش ، بیماریهای قلبی و عروقی است.
به گزارش وب دا ، دکتر علیرضا مسلم در کارگاه آموزشی مدیریت سلامت خانواده که در سالن ابن سینا پردیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد ، گفت: سیمای سلامت کشور در یکی دو دهه اخیر تفاوت زیادی کرده است بطوریکه اگر در گذشته بیماریهای واگیر مهمترین مسأله کشور بود امروز بیماریهای غیر واگیر همچون بیماریهای قلبی عروقی ، سرطان ها ، دیابت ، چاقی ، پوکی استخوان و ...  مهمترین مشکل و عامل مرگ و میر شده است که مبارزه با آن ها مشکلتر و زمان بر است.وی هماهنگی بین بخشی را از چالش های جدی مبارزه با این بیماریها دانست و افزود: همچنین نیاز به تغییر رفتار و نگرش است که این امر نیز زمان بر است .
وی اظهار داشت: این دانشگاه در بسیاری از شاخص ها همچون نسبت پزشک به جمعیت ، متوسط اقلام دارویی در هر نسخه ، کاهش مرگ و میر نوزادی و  مادران باردار ، رسیدن بر بالین بیمار در اورژانس و دسترسی به آب بهداشتی سالم ، جزء چند دانشگاه برتر در بین پنجاه و یک  دانشگاه کشور است.
دکتر مسلم ،  تغذیه نامناسب ، کم تحرکی ، مصرف دخانیات ، چاقی، پرفشاری خون ، دیابت و اختلالات چربی خون را مهمترین عوامل خطر ایجاد کننده بیماریهای قلب و عروق ، عنوان کرد و افزود: همه این عوامل ریشه در الگوی نامناسب زندگی دارند که با داشتن الگوی صحیح زندگی و رعایت آن می توان از بسیاری از آنها پیشگیری کرد. وی اظهار داشت: مهمترین روش پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی ، پیشگیری اولیه است ، یعنی جلوگیری از شروع بیماری در افرادی که ممکن است در حال حاضر هیچ گونه تظاهری از بیماریهای قلبی و عروقی نداشته باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، با اشاره به اینکه رشد جمعیت سالمندی تحت پوشش ، این  دانشگاه را در چند سال آینده با چالش های جدی مواجه خواهد کرد ، افزود: هم اکنون متوسط درصد گروه سنی بالای 65 سال در منطقه تحت پوشش این دانشگاه تقریباً یازده درصد است که این نسبت در استان حدود هشت و در کشور حدود هفت درصد است.
دکتر مسلم تصریح کرد: موافقت هیأت امناء با راه اندازی مرکز تحقیقات سالمندی ، ادامه تحصیل دو نفر از اعضای هیأت علمی در رشته PHD سالمند شناسی و پیگیری معاونت آموزشی پژوهشی برای اخذ مجوز رشته کارشناسی ارشد سالمند شناسی از جمله اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده توسط دانشگاه در راستای توجه بیشتر به گروه سالمندی است.
وی همچنین به تشریح برنامه پزشک خانواده شهری پرداخت و افزود: هزینه پرداختی از جیب مردم در حال حاضر حدود 55% است که این رقم باید در پایان برنامه پنجم به حدود 30% کاهش یابد که اجرای این برنامه ملی در راستای کاهش این هزینه و اجرای عدالت در سلامت است.
دکتر مسلم به آمادگی کامل این دانشگاه برای اجرای این برنامه ملی اشاره کرد و افزود: تامین زیر ساخت اجرای برنامه ، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی ، راه اندازی سیستم call center و تلفن 1590به عنوان اولین شهر در استان خراسان رضوی ، برقراری اینترنت پرسرعت برای کلیه مراکز مجری و بیمارستان ها ، ثبت نام پزشکان عمومی ، متخصص وفوق تخصص در برنامه و انعقاد قرارداد آنها با سازمان های بیمه گر ، ثبت نام 80% مردم نزد پزشکان عمومی و ورود اطلاعات 95% آنها به سامانه خدمات سلامت ایرانیان ، تعیین مسیر ارجاع و لیست متخصصین و فوق تخصص ها ، کلنیک ها و بیمارستان های همکار در برنامه ، آموزش پزشکان و اعضای تیم سلامت و کارکنان دانشگاه بخصوص حوزه بهداشت و درمان ، برگزاری جلسه آموزشی توجیهی برای پرسنل حوزه معاونت بهداشتی ، معاونت درمان و روسای بیمارستان ها ، جلسات هماهنگی با سازمان های بیمه گر ، جلسات آموزشی ویژه دانشگاهیان و اعضای هیات علمی ، فرهنگیان ، روحانیون ، اصناف و بازاریان ، تهیه و توزیع پوستر ، پمفلت و اطلاعیه ،  ارسال پیامک ، تهیه و نصب بنر از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در این راستا بود.