امروزسه شنبه, 30 مهر 1398 12:54

شبكه ملي سلامت (شمس) توسط وزرای بهداشت و ارتباطات افتتاح شد.

شبكه ملي سلامت (شمس) دانشگاه علوم پزشکی گناباد از طریق ویدئو کنفرانس توسط وزرای بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهره برداری رسید.
به گزارش وب دا ، وزیر بهداشت در این مراسم با بیان اینکه فراهم کردن ساختار الکترونیکی برای خدمات سلامت به مردم از وظایف وزارت بهداشت در برنامه توسعه بود ، گفت: تکلیف این برنامه و ایجاد زیرساخت الکترونیکی حوزه سلامت و پرونده سلامت وظیفه سنگینی بود.
دکتر مرضیه وحید دستجردی ، پرونده الکترونیکی را اساس نظام ارجاع سلامت دانست و گفت: در سه سال گذشته، وضع نابسامانی در این خصوص وجود داشت که امروز بهبود چندصددرصدی پیدا کرده است. وی با بیان اینکه با ایجاد این بستر، خدمات عرصه سلامت را ارتقا می دهیم ، ابراز امیدواری کرد ، اهداف برنامه و همچنین اهداف وزارت بهداشت در بحث برنامه جامع این وزارتخانه در حوزه سلامت با بهره برداری از شبکه ملی سلامت محقق شود. وی با بیان اینکه به شدت نیازمند این شبکه هستیم، افزود: بیش از 20 هزار خانه بهداشت ، شش هزار مرکز بهداشتی درمانی ، دو هزار پایگاه اورژانس ، هزار مرکز پایگاه سلامت ،  هزار بیمارستان در کشور و هشت هزار داروخانه از طریق این شبکه به هم مرتبط هستند.
وزیر بهداشت با اشاره به اين كه با افتتاح اين شبكه باری از دوش وزارت بهداشت برداشته شده است ، ‌اظهار داشت: در حوزه فناوری اطلاعات و آمار کار را به دست جوانان سپرده‌ایم و نتیجه خوبی نیز گرفته‌ایم و از وضعیت نابسامانی که سه سال پیش داشتیم بهبود صددرصدی حاصل شده است.
وی ارتباط یکپارچه ، ایمن و سریع را از ویژگیهای این شبکه برشمرد و گفت:‌ از سال 75 تا 90 فقط دو هزار و یکصد مرکز بهداشتی درمانی از طریق اینترنت به هم متصل بودند .
 دکتر وحید دستجردی گفت: در پرونده الکترونیکی سلامت باید بیش از 400 سئوال از مردم بپرسیم و اگر این پرونده روی شبکه اینترنت قرار بگیرد، مشکلاتی از نظر سرعت و ناامنی های اطلاعاتی ایجاد می شود که با راه‌اندازی شبکه ملی سلامت در بستر پهنای باند داخل ، این نگرانی‌ها از بین رفته است.
وی افزود:  امروز هم امنیت و هم سرعت شبکه ملی سلامت بسیار مفید است ، به صورتی که سرعت آن 20 برابر اینترنت خواهد بود. وی با اشاره به اینکه با توجه به توسعه این شبکه در سراسر کشور و اتصال مراکز درمانی ، تشخیصی و بهداشتی به آن ، خدمات متعددی را می توانیم ارائه کنیم ، افزود:با شبکه ملی سلامت می‌توانیم تخت‌های خالی بیمارستان‌ها را در کشور رصد کنیم و دیگر بیماری در بیمارستان با جواب نبود تخت خالی مواجه نمی‌شود و به این ترتیب مشکل مذکور را نیز رفع خواهیم کرد.
دكتر وحید دستجردي در ادامه با اشاره به تخت هاي خالي موجود در كشور ابراز داشت: هم‌اکنون در کشور مشکل تخت خالی وجود دارد، با این شبکه می‌توانیم تخت‌های خالی بیمارستان‌هارا رصد کنیم و دیگر بیمار در بیمارستان‌ها معطل تخت خالی نمی‌شود و مشکل تخت خالی در کشور حل می‌شود؛ از این رو، شبکه ملی سلامت به استقلال سلامت کشور کمک خواهد کرد.
وی ، نظارت جدی و تبادل اطلاعات میان این مراکز را از ویژگی های این شبکه بیان کرد و گفت: در گذشته برای رصدکردن شکایات مردمی مشکلاتی وجود داشت که با افتتاح شبکه ملی سلامت می توان این شکایات را به خوبی پیگیری کرد.
وزير بهداشت با بیان این که هم‌اکنون بیش از 110 خدمت در وزارت بهداشت به صورت الکترونیکی انجام می‌شود ، اظهار داشت: در حالی که قبلاً یک پرسش و پاسخ کاغذی 45 روز طول می‌کشید ، در حال حاضر تمامی دانشگاهها به صورت اتوماسیون با هم ارتباط دارند و همه آزمون ها و برخی تدریس ها نیز به صورت الکترونیکی است و هیچ کاغذی بین دانشگاه‌ها و ستاد وزارت بهداشت و درمان رد و بدل نمی‌شود.
وی با بیان اینکه سی درصد آموزش ها به صورت الکترونیکی است ، گفت:‌ با شبکه ملی سلامت، در آینده ارتقاء سلامت را به ویژه برای برنامه های اصلی که پزشک خانواده و نظام ارجاع است ، بیشتر خواهیم داشت.
وزیر بهداشت با ابراز خرسندی از فراهم شدن زیرساخت پزشک خانواده و نظام ارجاع با شبکه ملی سلامت گفت: امیدواریم خدمات بهتری را در این حوزه با همکاری و کمک های لازم معاونت راهبردی رئیس جمهور به مردم ارائه کنیم.
دکتر وحید دستجردی با بیان اینکه تاکنون چهار هزار و 740 مرکز بهداشتی به شبکه ملی سلامت متصل شده است، ابراز امیدواری کرد تا پایان سال بیش از نیمی از مراکز بهداشتی ، درمانی و تشخیصی به این شبکه متصل شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در این مراسم گفت: شبکه ملی سلامت نقش مهمی در تحقق شعار عدالت محوری دولت در حوزه سلامت و انتقال متوازن دانش دارد.
دکتر تقی پور با بیان اینکه مطمئناً با راه اندازی کامل این شبکه بسیاری از مشکلات و نارسایی ها در حوزه سلامت رفع خواهد شد ، افزود: شبکه ملی سلامت کمک می کند اطلاعات و دانش روز بیمارستان ها ، مراکز درمانی ، آموزشی و بهداشتی در نقاط مختلف ، دور و محروم کشور به همان اندازه ای باشد که در پایتخت وجود دارد. وی گفت: این شبکه همچنین می تواند به ویژه با اتصال ده ها هزار نقطه درمانی و بهداشتی ، آموزشی به آن ، در ارتقاء مدیریت نقش ایفا کند و با راه اندازی آن ، مدیریت بخش های سلامت کشور را یکپارچه ، منسجم و کارآمدتر می کند.