امروزچهارشنبه, 29 شهریور 1396 04:32
29766
55604
28558485

جلسه هیئت رئیسه دانشگاه با حضور مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت بهداشت برگزار شد

جلسه هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی گناباد با حضور مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
                                                                                     برای مشاهده تصاویر کلیک کنید
به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این جلسه با بیان اینکه گناباد از قدیم مهد علم و تاریخ بوده است، اظهار کرد: بزرگان زیادی همچون پروین گنابادی، پروفسور پاکدامن و علامه بهلول که مقام معظم رهبری از وی به عنوان شگفتی روزگار یاد کردند، نشان دهنده علم و عالم‌پرور بودن این شهر است.
وی با اشاره به آثار تاریخی فراوان ثبت شده این شهرستان در فهرست آثار ملی، عنوان کرد: قنات قصبه به عنوان قدیمی‌ترین قنات جهان با 33 کیلومتر طول که امسال به عنوان اولین اثر خراسان رضوی در یونسکو ثبت جهانی شد، نشان‌دهنده سخت‌کوشی مردم این سرزمین است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد به وجود ده دانشگاه و مرکز آموزش عالی و جمعیت 25درصدی دانشجو در این شهرستان اشاره و ابراز کرد: دانشگاه‌ها یکی از بسترهای مهم توسعه در شهرستان گناباد هستند.
دکتر احمدی با اشاره به قدمت 30 ساله دانشگاه علوم پزشکی گناباد، تصریح کرد: در حال حاضر این دانشگاه با 17 مرکز سلامت جامعه، 46 خانه بهداشت و سه بیمارستان به جمعیت حدود 120هزار نفری این شهرستان ارائه خدمت می‌کند.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی تنها یکی دو پزشک عمومی در این شهرستان فعالیت می‌کردند، افزود: خوشبختانه به برکت نظام مقدس جمهورری اسلامی، بیش از 50 متخصص و فوق تخصص و 75 پزشک عمومی در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد مشغول ارائه خدمت هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد به توسعه بخش آموزشی اشاره و عنوان کرد: هم‌اکنون این دانشگاه 83 عضو هیئت علمی دارد و 1600 دانشجو در 24 رشته مقطع تحصیلی تحصیل می‌کنند.
برنامه عملیاتی از اقدامات خوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است
دکتر احمدی، برنامه عملیاتی را یکی از اقدامات خوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست و اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی کارهای بزرگی در حوزه سیاست‌گذاری انجام شد و اسناد مهمی همچون سیاست‌های کلی نظام سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، نقشه تحول سلامت و نقشه علمی سلامت برای استفاده در اختیار مجریان قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه باید برنامه‌ها با اهداف عملیاتی و قابل تحقق تدوین شود، گفت: همه این چشم‌اندازها و برنامه‌ها باید یک برنامه عملیاتی داشته باشد تا بتوانیم آن‌ها را به عینیت برسانیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه معمولا تا قبل از این خیلی از برنامه‌های استراتژیک استفاده نمی‌شد، گفت: برنامه عملیاتی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شروع کرده است اقدام مهمی است که می‌تواند به دانشگاه‌های علوم پزشکی کمک کند.
عدم توجه به قابلیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه‌های کوچک در برنامه عملیاتی
دکتر احمدی، همسویی و یکپارچگی حوزه ستاد و صف، تمرین یادگیری جمعی، توجه به مقتضیات خاص هر منطقه و پایش عملکرد را از مهمترین ویژگی‌های اجرای این طرح عنوان و اظهار کرد: متاسفانه برخی از بخش‌های این برنامه عملیاتی باعث شده تا ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصر به فرد دانشگاه‌های کوچک‌تر و خارج از مرکز استان‌ها به خوبی دیده نشود و توانمندی‌های این دانشگاه‌ها ارتقاء پیدا نکند.
وی افزود: به عنوان مثال دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حیطه آموزش مجازی در علوم پزشکی فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داده که مورد تقدیر وزارت بهداشت هم قرار گرفته ولی در برنامه عملیاتی برای این دانشگاه دیده نشده است.
لزوم توجه به سلامت در همه سیاست‌های کشور
دکتر رضا اسماعیلی معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در این جلسه بر ضرورت همکاری همه دستگاه‌ها و نهادها برای تحقق اهداف حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: سازمان جهانی بهداشت در گزارش‌های خود تاکید کرده که باید سلامت در همه سیاست‌های کشورها وارد شود.
وی تاکید کرد: در کنار طراحی و اجرای برنامه عملیاتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، بایستی افزایش کارایی در فرایند انجام فعالیت‌ها نیز  مورد توجه قرار گیرد.
وی انجام برخی فعالیت‌ها در دانشگاه‌های کوچک را دارای هزینه کم و کارایی بالا دانست و تاکید کرد: منطق و اساس برنامه‌های عملیاتی در حوزه معاونت آموزشی برگرفته از بسته‌های بی‌نظیر طرح تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی است که با اجرای آنها ان‌شاء الله تغییر و پیشرفت عمودی و بزرگ در آموزش پزشکی کشور ایجاد خواهد کرد.
دکتر اسماعیلی با اشاره به فعالیت‌های نوآورانه این دانشگاه در  طرح تحول سلامت به ویژه در حوزه آموزش مجازی از جمله بهره‌برداری از کلینیک مجازی و برگزاری کلاس‌های درس پزشکی عمومی بصورت آنلاین و گزارش‌های صبحگاهی آنلاین مشترک با اساتید ایرانی مقیم خارج از کشور و همچنین ورود دانشگاه به حوزه استفاده از فناوری واقعیت مجازی در آموزش پزشکی برای اولین بار در کشور گفت: این فعالیت‌ها با توجه به نیاز منطقه محروم و با هزینه کم پیگیری و اجرا شده است و ضمن کارایی در اجرا، نتایج مفیدی داشته است که می‌تواند از مصادیق اجرایی اقتصاد مقاومتی باشد.