امروزسه شنبه, 04 مهر 1396 05:38
بازدید کل
1996170

ضرورت فرهنگ‌سازی در جهت حل مشکلات دهان و دندان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حاشیه برپایی غرفه فعالیت‌های حوزه بهداشت و دهان این دانشگاه در نمایشگاه دومین سالگرد طرح تحول نظام سلامت در حوزه دهان و دندان که در تهران برپا شده بود، بر ضرورت فرهنگ‌سازی در جهت حل مشکلات دهان و دندان از دوران کودکی تاکید کرد.

به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی مشکلات بهداشت دهان و دندان را یکی از معظلات جوامع شهری امروز عنوان و اظهار کرد: متاسفانه میزان پوسیدگی دندان‌ها در دوران کودکی به واسطه عدم رعایت رژیم غذایی صحیح و مسواک، زیاد است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه خوشبختانه طی دو سال اخیر و در راستای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، اقدامات خیلی خوبی در بخش دهان و دندان انجام شده است، تصریح کرد: تشکیل شورای بهداشت و دهان دانشگاه، فعال کردن نوبت عصر و فعال نمودن بیشتر نوبت صبح دندان‌پزشکی و افزایش تعداد یونیت‌های دندان‌پزشکی و اتوکلاوها در مراکز جامع خدمات سلامت از جمله اقدامات انجام شده در این راستا است.
دکتر احمدی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 28 هزار نفر برای دریافت خدمات دندان‌پزشکی به مراکز جامع سلامت مراجعه کردند، افزود: معاینه، کشیدن و ترمیم دندان، جرم‌گیری و بروساژ، پالیوتومی، فیشورسیلانت و فلورایدتراپی از جمله خدماتی است که برای مراجعین انجام شده است.
وی ارائه خدمات دندان‌پزشکی به دانش‌آموزان را از دیگر فعالیت‌های انجام شده در راستای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت بیان و ابراز کرد: انجام 11 هزار و 602 وارنیش فلوراید، 2078 فیشورسیلانت و 3912 مورد ترمیم دندان از مهمترین فعالیت‌ها انجام شده در حوزه بهداشت دهان و دندان در سال گذشته بود.
دکتر احمدی با اشاره به جذب دانشجو برای تربیت تکنسین سلامت دهان و دندان، گفت: به منظور حل مشکل کمبود دندان‌پزشک و تامین دندانپزشک مورد نیاز برای منطقه تحت پوشش دانشگاه، 14 دانشجوی بومی دارای تعهد خدمت در رشته دندان‌پزشکی مشغول تحصیل هستند که با اتمام تحصیلات و ورود به عرصه خدمتی دانشگاه، ارائه خدمات دندان پزشکی دانشگاه افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه از سال 95، ارائه خدمات تخصصی دندان‌پزشکی به ویژه ارتودنسی در بیمارستان 22 بهمن گناباد آغاز شده است، ابراز کرد: در تلاش هستیم تا با همت خیران موبایل دندان‌پزشکی را برای منطقه فراهم کنیم و از این طریق بتوانیم با حضور در مناطق روستایی و دورافتاده، خدمات بهتر و بیشتری را در حوزه دندانپزشکی به آن‌ها ارائه کنیم.