امروزپنج شنبه, 02 آذر 1396 22:16
بازدید کل
2030
2098344

تامین منابع پایدار از اهداف مهم وزارت بهداشت در این دوره است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تامین منابع پایدار از اهداف مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این دوره است.Dr-Golmakani01 به گزارش وب‌دا، دکتر ابراهیم گلمکانی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سالن همایش‌های کوثر، گفت: دولت یازدهم فرصتی را در اختیار حوزه سلامت قرار داد که سال‌ها انتظار آن را داشته‌ایم.
وی تصریح کرد: بیش از دولت یازدهم، سهم سلامت از هزینه کشور حدود 5/5 درصد بود و در بهترین شرایط انتظار داشتیم چند دهم درصد به این رقم اضافه شود تا بتوانیم سلامت را ارتقاء دهیم، ازسویی برای ایران 1404 سرآمد بودن در بسیاری از عرصه‌ها همچون علم و سلامت ترسیم شده بود ولی به رغم ترسیم این نقشه و تلاش‌های زیاد صورت گرفته، حرکت ما در این مسیر نبود.
دکتر گلمکانی با بیان اینکه مقایسه آمارهای قبل و بعد از انقلاب نشان دهنده پیشرفت‌های شگرف در حوزه بهداشت است، خاطرنشان کرد: در سال‌های 56-55 ، تقریبا از هر 5 نوزادی که به دنیا می‌آمد، یک نفر به سن 5 سالگی نمی‌رسید یعنی نزدیک به 20درصد مرگداشتیم و 176 مرگ در هر هزار نوزاد داشتیم که این رقم الان به حدود 20 در هزار رسیده است.
وی با بیان اینکه همه شاخص‌ها به همین نسبت کاهش یافته است، تاکید کرد: سرعت پیشرفت کشورهای منطقه ما، به گونه‌ای بوده که هنوز رتبه‌‌های ما به صورت کلی سیزدهم یا چهاردهم است و طرح تحول نظام سلامت یک حرکت جهشی در این زمینه بود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه سهم ما از تولید ناخالص داخلی(GDP) 7/5 است، تاکید کرد: این مقدار هنوز کافی نیست چرا که هنوز نتوانسته‌ایم منابع پایداری را برای حوزه سلامت ایجاد کنیم.
دکتر گلمکانی، تامین منابع پایدار را یکی از شش هدف وزیر بهداشت در برنامه‌های ارائه شده برای دولت دوازدهم عنوان و تصریح کرد: اصلاح، ارتقا و ادامه طرح تحول هم از دیگر اهداف وزارت بهداشت در این دوره است.
وی با اشاره به شرایط  نامناسب حوزه درمان، ماندگاری پزشکان و تامین لوازم پزشکی مورد نیاز در بیمارستان‌ها و همچنین پرداخت وجوه غیر متعارف قبل از دولت تدبیر و امید، خاطرنشان کرد: به لطف اجرای طرح تحول نظام سلامت اتفاقات خوبی در این حوزه صورت گرفت و این وضعیت نابهنجار ارتقاء یافت، هرچند هنوز به هدف مطلوب نرسیده‌ایم  و یکی از راهکارهای اصلی آن، تامین منابع پایدار است.
دکتر گلمکانی ادامه داد: متاسفانه از 10 درصد هدفمندی برای سال 96 تقریبا چیزی اختصاص نیافته و از یک درصد ارزش افزوده  نیز تا کنون حدود 60 درصد تحقق یافته است و این موارد، سیستم را با چالش مواجه می‌کند.
وی اظهار کرد: تا چهار سال پیش، تراز دانشگاه‌ها منفی بود ولی الان اگر دانشگاه‌ها مطالباتشان را دریافت کنند، قطعا تراز مثبت خواهند داشت ولی از بیمه‌ها طلب دارند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت با بیان اینکه شرمنده جامعه پزشکی، پرستاری و سلامت خود هستیم، افزود: جامعه سلامت چون نگاه خدمت دارند ایثارگرانه خدمت می‌کنند.
دکتر گلمکانی ابراز کرد: پرونده اکترونیک سلامت و نظام ارجاع هدف بعدی ارائه شده توسط دکتر هاشمی بود که می‌تواند برای شهرستان‌های گناباد و بجستان یک اولویت قرار بگیرد.
وی افزود: تحول در حوزه آموزش که دانشگاه علوم پزشکی گناباد در زمینه مجازی کارهای خوبی کرده و موفق بوده است و اصلاح ساختار نظام سلامت کارهای اساسی و عمده‌ای است که جزء اهداف وزارت بهداشت در دولت دوازدهم است.
دکتر گلمکانی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود 16 هزار مجوز و امسال حدود 11 هزار مجوز از سازمان مدیریت گرفته‌ایم، گفت: با وجود اینکه نیاز ما خیلی بیشتر از این‌ها است ولی محدودیت‌هایی در دولت است و قطعا توجه به مناطق محروم در اولویت این مجوزها قرار دارد.
وی تاکید کرد: کمک می‌کنیم تا بیمارستان‌هایی که افزایش تخت داشته‌اند را در طرح‌های مقیمی و ماندگاری مناطق محروم بهتر ببینیم.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت، با اشاره به وضعیت دانشجویی گناباد گفت: به نظرم گناباد دانشجویی‌ترین شهر ایران است.
دکتر گلمکانی، قبول مسئولیت در حوزه سلامت را ایثار دانست و گفت: باید از ظرفیت خیرین در حوزه سلامت استفاده شود.
وی در پایان با اشاره به جلسه تکریم و معارفه گفت:  این جلسه نشان می دهد که تعامل خوبی برای همکاری وجود دارد و این فرصت مغتنمی برای سرپرست دانشگاه است تا از آن در جهت دسترسی به اهداف حوزه سلامت استفاده نماید.