امروزجمعه, 29 دی 1396 17:05
ماه گذشته
بازدید کل

پژوهش، عامل اصلی توسعه پایدار هر کشوری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در همایش گرامیداشت هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران نمونه دانشگاه‌ علوم پزشکی و مجتمع آموزش عالی گفت: پژوهش، عامل اصلی توسعه پایدار هر کشوری است.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در این مراسم که باحضور فرماندار شهرستان، روسا، معاونین، اعضای هیئت علمی، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و مجتمع آموزش عالی گناباد در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، هفته پژوهش را فرصت مناسبی برای ارائه دستاوردهای تحقیقاتی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی عنوان کرد و با بیان اهمیت و نقش پژوهش در توسعه کشورها، افزود: در اکثر کشورهای پیشرفته از پژوهش به عنوان موتور محرکه توسعه و عامل اصلی توسعه پایدار یاد می‌کنند.
وی تاکید کرد: در هر کشوری که پژوهش‌ها به درستی انجام و به نتیجه رسیده است، نتایج آن‌ پژوهش‌ها موجب تولید علم و دانش کارآمد و مفید و در نهایت کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تشریح روند توسعه‌ای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در دهه‌های اخیر عنوان کرد: گرچه در ابتدا، دانشگاه‌ها صرفا آموزش محور بود ولی بتدریج دانشگاه‌ها به سمت پژوهش هایی محور رفت که منجر به تولید مقاله و علم می‌شد.
دکتر باذلی ادامه داد: امروز صحبت از دانشگاه‌های نسل سه و چهار هست، دانشگاه‌هایی که کارآفرین هستند و باید از نتایج پژوهش‌های کاربردی خود برای ایجاد اشتغال و تولید استفاده کنند.
وی با اشاره به سهم اندک پژوهش از کل بودجه کشور، تاکید کرد: در کشورهای توسعه یافته، سهم بودجه پژوهش بالا است و امیدواریم با شناساندن اهمیت و نقش پژوهش‌های کاربردی در ارتقاء شاخص‌ها و توسعه پایدار به سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان، شاهد رشد بودجه پژوهشی در بخش‌های مختلف باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، اجرای هر پژوهش را نیازمند سه عامل اصلی دانست و تصریح کرد: منابع فیزیکی شامل آزمایشگاه‌ها، تجهیزات و وسایل انجام پژوهش، پژوهشگر به عنوان منبع انسانی و یک وسیله ارتباطی برای انتقال یافته‌های بدست آمده، سه عامل مهم در هر پژوهشی است.
دکتر باذلی با تاکید بر لزوم حرکت پژوهشگران به سمت اجرای پژوهش‌های کاربردی و مفید، ابراز کرد: پژوهشی ارزشمند است که منجر به تولید کار و اشتغال و در نهایت تولید ثروت برای کشور شود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه برگزاری مراسم هفته پژوهش بتواند این نگاه را در بین مسئولین و سیاست‌گذاران ایجاد کند که پژوهش می‌تواند موجب تولید ثروت و رفاه شود، گفت: از تلاش‌ها و فعالیت‌های همه مسئولین، مدیران، اساتید، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه‌های علوم پزشکی و مجتمع آموزش عالی گناباد به ویژه فعالیت‌های دکتر محمدپور معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در راستای توجه به امر پژوهش و تحقیق و همچنین برگزاری مراسم گرامیداشت هفته پژوهش سپاسگزاری می‌کنم.