امروزسه شنبه, 26 دی 1396 18:52
بازدید کل
32031

داوطلبین سلامت بازوی عظیم و توانمند سیستم بهداشتی کشور هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم گرامیداشت روز داوطلب سلامت که امسال با شعار«داوطلب سلامت، سفیر سلامت محله» برگزار شد، گفت: داوطلبین سلامت بازوی عظیم و توانمند سیستم بهداشت و سلامت کشور برای ارائه خدمات هستند.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در این مراسم که با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت بهداشت، مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت و داوطلبین سلامت محله و دواطلبین متخصص ادارات در تالار شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: اینکه یک روز در تقویم، آن هم در سطح جهانی به عنوان یک گروه خاص اختصاص یابد، نشان دهنده اهمیت، نقش و جایگاه آن گروه است.
وی با تاکید بر اینکه سلامت فقط به معنای عدم بروز بیماری جسمانی نیست، ابراز کرد: رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط عدم وجود بیماری، تعریف سازمان جهانی بهداشت از سلامت است؛ در گذشته اگر کسی بیمار نبود، می‌گفتند سالم است، اما امروزه سلامت فقط به معنای عدم بروز بیماری جسمانی نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه ابعاد مختلف سلامت باعث پیچیدگی این حوزه شده است، خاطرنشان کرد: نوع و تعداد خدمات دانشگاه‌های علوم پزشکی به گونه‌ای است که از سه ماه قبل از بسته‌شدن نطفه با مراقبت‌های بهداشتی آغاز و تا زمان فوت و حتی پس از آن با مسائل دفن بهداشتی و مراقبت‌های روانی بازماندگان ادامه می‌یابد.
دکتر باذلی ادامه داد: این گستره وتنوع زیاد خدمات در کنار گستردگی جغرافیایی منطقه تحت پوشش باعث پیچیدگی‌های زیادی در مسئولیت حوزه سلامت می‌شود.
وی تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت مولفه‌های مختلف موثر بر سلامت را تعیین کرده است که وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهترین شرایط تنها 20 درصد مولفه‌های موثر بر سلامت را در اختیار دارند و مابقی به سایر سازمان‌ها و نهادها و اقشار مختلف جامعه مرتبط است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد تاکید کرد: باید با توجه به گستردگی خدمات و تاثیر سایر سازمان‌ها و نهادها، به سمت جلب مشارکت‌های مردمی حرکت کنیم که داوطلبین سلامت بهترین نوع آن است.
دکتر باذلی با قدردانی از داوطلبین سلامت مراکز تحت پوشش دانشگاه، به نقش و اهمیت کار آنها اشاره و عنوان کرد: داوطلبین سلامت افرادی هستند که بدون مزد و منت، در جهت ارتقای شاخص‌های بهداشتی برای سیستم سلامت فعالیت می‌کنند.
وی با اشاره به آغاز فعالیت داوطلبین سلامت از سال 69 در کشور، گفت: این برنامه به سرعت در سطح کشور گسترش یافت به طوری که هم‌اکنون بالغ بر 140هزار داوطلب سلامت در کل کشور مشغول فعالیت هستند.
دکتر باذلی، حضور در بین مردم و ارتباط نزدیک با خانواده‌ها در راستای انتقال آموزش‌های ارائه شده را از ویژگی‌های داوطلبان سلامت عنوان و اظهار امیدواری کرد به روزی برسیم که در هر خانواده، یک داوطلب سلامت داشته باشیم.