امروزجمعه, 23 آذر 1397 14:43

کارگاه آموزشی چاقی و راه‌های پیشگیری از آن برگزار شد

به همت شورای امور بانوان و واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، کارگاه آموزشی چاقی برگزار شد.

برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، در راستای فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در زمینه اصلاح الگوی غذایی و باهدف ارائه مشکلات ناشی از اضافه وزن و چاقی، بسیج ملی آموزش تغذیه سالم امسال با شعار" چاقی یا سلامتی؟ انتخاب با شماست" برگزار شد.
در همین راستا کارگاه آموزشی چاقی و راه‌های پیشگیری از آن با حضور مدیران، کارشناسان و کارکنان واحدهای مختلف تحت پوشش دانشگاه در سالن شهید دکتر چمران برگزار شد که در این کارگاه آموزشی دکتر خسرو شفقی عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه پرخوری و کم‌تحرکی باعث بروز چاقی می‌شود، به تشریح عوامل، عوارض و پیامدهای چاقی پرداخت.
وی با بیان اینکه عوامل محیطی و ژنتیکی، بروز و شدت چاقی را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گفت: چاقی بیماری غیرواگیردار و مزمنی است که واکنشی پیچیده بین عوامل ژنتیک، فیزیولوژی و وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می‌باشد.
دکتر شفقی تصریح کرد: روش رایج برای تعیین اضافه وزن و چاقی، BMI است که از تقسیم وزن(کیلوگرم) بر مجذور قد(متر) بدست می‌آید.
وی در ادامه ضمن ارائه مطالبی درباره کنترل شیوع و کاهش عوارض چاقی، نکاتی را در خصوص درک والدین از چاقی فرزندان و تکنیک‌های کاهش وزن بیان کرد.
دکتر مرادی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در ابتدای این کارگاه آموزشی با اشاره به افزایش بیماری‌های غیرواگیر، به نقش مهم سبک زندگی صحیح و تغذیه سالم در کاهش ابتلا به بیماریهای غیرواگیر اشاره کرد.
یادآور می‌شود، ایستگاه تندرستی سنجش قد و وزن هم در حاشیه برگزاری این کارگاه آموزشی برپا شده بود.