امروزپنج شنبه, 29 شهریور 1397 01:36

لزوم نهادینه کردن سلامت در بین افراد جامعه

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: به منظور تحقق سلامت برای همه افراد باید سلامت را بین آحاد جامعه نهادینه کنیم و به سمت اجتماعی شدن آن برویم که این اجتماعی شدن موضوع تشکل مجمع سلامت محله است.

برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر جلیل مشاری در اولین مجمع سلامت شهرستان گناباد که با حضور اعضای شورای اداری در فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: مجامع سلامت که در سطوح ملی، استانی، شهرستانی و محلات تشکیل می‌شود، باعث مشارکت هدفمند مردم می‌گردد.
وی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «پوشش همگانی سلامت ؛ در همه جا و برای همه»، گفت: سلامت حق همه افراد است و همگی باید در جهت احقاق این حق کوشا باشند.
معاون درمان دانشگاه با تبیین عوامل متعدد مرتبط با سلامت، ابراز کرد: تنها تحقق 25درصد سلامت در توان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و بقیه توسط مردم و نهادهای مختلف باید تامین شود.
دکتر مشاری تصریح کرد: طرح سلامت جامع محور که در محلات برگزار می‌شود، سعی می‌کند تا با نهادینه کردن سلامت در جامعه، شاخص‌های روحی، روانی، جسمی و اجتماعی مرتبط با سلامت را ارتقاء ببخشد.
وی، شاخص‌های مرتبط با سلامت را از شاخص‌های پیشرفت و ارزش‌گذاری در هر جامعه‌ای عنوان کرد و افزود: مفهوم اجتماعی شدن سلامت، همکاری هدفمند بخش‌های حاکمیتی است که باعث مشارکت موثر همه افراد جامعه می‌شود و مجامع سلامت محله نقش مهمی در این مسیر خواهند داشت.
معاون درمان دانشگاه ادامه داد: وقتی مردم بدانند نقش مهمی در سلامت خود دارند، این امر موجب تقویت روحیه و خودباوری و در نتیجه احساس ارزشمند بودن در انجام امور داوطلبانه و خیرخواهانه خواهد داشت و توانمندی افراد جامعه را افزایش می‌دهد.
دکتر مشاری تاکید کرد: در حوزه سلامت به دلایل مختلفی از جمله کاهش هزینه‌ها، پیشگیری بر درمان مقدم است و دستورالعمل سلامت‌محور شدن در این راستا گام برخواهد داشت.
وی با بیان اهداف تشکیل مجامع سلامت شهرستانی و کانون‌های سلامت محلات، عنوان کرد: در این راستا پس از شناسایی و اولویت‌بندی مشکلات و معضلات خاص هر محله، در جهت رفع موانع اقدام خواهد شد.
دکتر مشاری با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی به عنوان تسهیل‌گر در این جلسات شرکت خواهد داشت، خاطرنشان کرد: فرآیند شکل‌گیری این کانون‌ها از طریق آگاهی به جامعه و عضوگیری در سطح هر محله انجام می‌شود.