امروزیکشنبه, 03 تیر 1397 04:19

نیازمند تغییر نگرش جامعه به سلامت هستیم

فرماندار گناباد در اولین جلسه مجمع سلامت این شهرستان با تبیین اهداف راه‌اندازی آن گفت: نیازمند تغییر نگرش جامعه به سلامت هستیم.

برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر محمدعلی نبی‌پور در این جلسه که با حضور جمعی از معاونین و مدیران دانشگاه علوم پزشکی و مسئولان و نمایندگان نهادهای اجرایی و بخش خصوصی در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، اظهار کرد: یکی از نکات مهم در جامعه امروز این است که اگر به دنبال توسعه پایدار هستیم، باید آن توسعه انسان‌محور باشد.
وی، یکی از مهمترین شاخصه‌های توسعه را سلامت عنوان و ابراز کرد: این شاخص از مهمترین پارامترهای ارزیابی توسعه در کشورها است که در کشور ما هم مورد توجه ویژه‌ای قرار داشته و دارد.
رئیس مجمع سلامت شهرستان گناباد با بیان اینکه به دلیل اتفاقات مختلفی از جمله تغییر مدل و نوع بیماری‌ها، نگرش نسبت به بهداشت و درمان و سلامت عوض شده است، تصریح کرد: در گذشته بیشترین تمرکز دولت‌ها بر روی درمان متمرکز بود که این نگاه عوض شده است هرچند متاسفانه هنوز در کشور ما بیشترین توجه به حوزه درمان است و سرمایه و بودجه زیادی از دولت و مردم به این سمت سوق پیدا کرده است.
دکتر نبی‌پور با اشاره به تحمیل هزینه‌های سنگین درمان به کشور، ادامه داد: باید در جهت تغییر نگرش حرکت کنیم و به سمت پیشگیری پیش برویم.
وی با بیان شعار امسال سازمان جهانی بهداشت « پوشش همگانی سلامت برای همه، در همه جا»، عنوان کرد: اینکه سازمان جهانی بهداشت این شعار را مطرح کرده است یعنی باید در همه سیاست‌ها، موضوع سلامت در محوریت قرار گیرد.
فرماندار گناباد به تشریح عوامل مرگ و میر از جمله بیماری‌های قلبی ـ عروقی پرداخت و افزود: امروزه بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته و رفتارهای ما به عنوان عوامل اصلی بیماری‌ها تبدیل شده است.
دکتر نبی‌پور به هزینه‌های بالای درمانی اشاره و خاطرنشان کرد: راه‌اندازی و تشکیل مجمع سلامت در سطح ملی، استان‌ها و شهرستان‌ها با هدف تغییر نگرش در مدیران و در نتیجه تغییر نگرش به سلامت در مردم از طریق گفتمان‌سازی صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه تغییر نگرش به سلامت بدون ورود مردم و اجتماعی شدن آن اتفاق نمی‌افتد، اظهار کرد: گرچه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی حوزه سلامت است ولی تنها 25درصد عوامل توسط آنها محقق می‌شود و اگر نگاه سلامت محوری در همه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی نباشد، نگرش نامناسب به سلامت و وضعیت کنونی تغییر نخواهد کرد.
رئیس مجمع سلامت شهرستان گناباد، ساختار این مجمع را مشابه ساختار شوراهای اسلامی بیان کرد و گفت: مجمع سلامت از پایین‌ترین سطح در محله‌ها تا سطح ملی می‌تواند اقدامات خوب و موثری در حوزه سلامت انجام دهد.
دکتر نبی‌پور تاکید کرد: اگر حساسیت اجتماعی را نسبت به محیط پیرامون افزایش بدهیم، سلامت روحی، روانی، جسمی و اجتماعی آنها هم افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این مجمع تلاش می‌کند تا موضوع سلامت اجتماعی‌تر شود، یادآور شد: مجمع سلامت با گفتمان‌سازی در سطح جامعه تلاش خواهد کرد تا حساسیت اجتماعی نسبت به بهداشت عمومی، سلامت و اقدامات آسیب‌زا در حوزه سلامت افزایش پیدا کند.
فرماندار گناباد با تاکید بر استفاده از تسهیلگران محلی و اجتماعی و مدیران در کارگروه‌های تخصصی مجمع سلامت شهرستان، اظهار امیدواری کرد که با همکاری موثر و هدفمند آحاد جامعه و ارتقاء سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی، بتوانیم گام‌های موثرتری در مسیر توسعه برداریم.