امروزسه شنبه, 29 خرداد 1397 22:39

سرعت در رساندن و شعاع عملیاتی بالا از ویژگی‌های آمبولانس هوایی است

رئیس اداره اورژانس هوایی کشور در کارگاه آموزشی اورژانس هوایی گفت: سرعت در رساندن بیمار یا مصدوم و شعاع عملیاتی بالا از ویژگی‌های آمبولانس هوایی است.

به گزارش وب‌دا، دکتر محمد سرور در این کارگاه آموزشی که به مدت دو روز در تالار اجتماعات شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد، از تلاش و پیگیری‌های فراوان دکتر باذلی ریاست دانشگاه علوم پزشکی و دکتر بنایی نماینده مردم شهرستان‌های گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی که زمینه راه‌اندازی اورژانس هوایی در این منطقه را فراهم کردند، قدردانی کرد .
هزینه‌های حوادث ترافیکی؛ هفت درصد درآمد ناخالص ملی کشور
وی به تشریح ضرورت‌های راه‌اندازی اورژانس هوایی پرداخت و افزود: سالیانه بیش از 16هزار نفر از هموطنانمان را در حوادث جاده‌ای از دست می‌دهیم و هزینه‌های ایجادشده توسط حوادث ترافیکی معادل هفت درصد درآمد ناخالص ملی کشور است.
رئیس اداره اورژانس هوایی کشور با اشاره به اینکه معادل همین هزینه در حوادث غیرترافیکی از جمله سقوط، صاعقه، گازگرفتگی، ضرب و جرح، آتش‌سوزی و ... ایجاد می‌شود، اظهار کرد: حوادث ترافیکی اولین عامل عمر از دست رفته هستند چون سن جوان و عمری که ارزش زیادی دارد را درگیر می‌کند.
دکتر سرور با بیان اینکه ایران نوزدهمین کشور پهناور جهان است، تصریح کرد: داشتن حدود 26هزار کیلومتر جاده اصلی و بزرگراه از دیگر عواملی است که ایران را به یکی از کشورهای پرحادثه از نظر حوادث ترافیکی تبدیل کرده است.
وی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم در جاده‌های اصلی کشور، حداکثر ظرف مدت 15دقیقه با تماس مددجو وارد عمل شویم، ادامه داد: در سال‌های اخیر به فاصله هر 40کیلومتر در جاده‌های اصلی، پایگاه اورژانس راه‌اندازی شده است.
دکتر سرور، وجود 160هزار کیلومتر جاده فرعی و روستایی را از دیگر ضرورت‌های اورژانس هوایی دانست و گفت: الگوی کشورهای پهناور در این زمینه استفاده از خدمات اورژانس هوایی به دلیل سرعت در انجام ماموریت و شعاع عملیاتی است؛ چراکه در آسمان محدودیتی نیست و به راحتی می‌توان به نقاط صعب‌العبور دسترسی یافت و از طرف دیگر، با استفاده از آمبولانس هوایی، زمان رساندن بیمار، چهار برابر کاهش می‌یابد.
سالیانه، نه هزار حادثه پرتلفات داریم
رئیس اداره اورژانس هوایی کشور با بیان اینکه در هر سال با بیش از نه هزار حادثه پرتلفات روبرو هستیم(در هر شبانه‌روز 30حادثه)، ابراز کرد: در این حوادث که بیش از سه کشته یا پنج مصدوم دارد، نیاز به استفاده از چندین دستگاه آمبولانس بطور همزمان است و اورژانس هوایی در این حوادث می‌تواند نقش موثری داشته باشد.
دکتر سرور، پراکنش بسیار وسیع و تنک بودن بافت جمعیتی را از دیگر ضرورتهای اورژانس هوایی دانست و گفت: در سال93 سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر توسعه خدمات اورژانس هوایی قرار گرفت و این ضرورت در قالب یکی از بسته‌های طرح تحول نظام سلامت پیگیری شد.
ارائه خدمات آمبولانس هوایی توسط  33 فروند بالگرد در کشور
وی با اشاره به اینکه استفاده از خدمات اورژانس هوایی در بخش غیرنظامی از سال 79 با ایجاد یک پایگاه آمبولانس هوایی در کشور آغاز شد، تصریح کرد: هم‌اکنون 33 فروند بالگرد در کشور مشغول ارائه خدمات آمبولانس هوایی هستند.
رئیس اداره اورژانس هوایی کشور در ادامه به بیان بخشی از مزیت‌های آمبولانس هوایی پرداخت و افزود: انتقال سریعتر بیماران، انتقال نیروی متخصص بر بالین بیمار، انتقال تجهیزات به مکان‌های مورد لزوم و پشتیبانی از ناوگان زمینی و امکان دسترسی به نقاط صعب‌العبور، مال‌رو و غلبه بر ترافیک از جمله این مزیت‌ها است.

دکتر سرور ادامه داد: امکان ارزیابی اولیه منطقه آسیب دیده از آسمان در حوادث، هدایت و راهبری ناوگان زمینی برای دسترسی راحت و مسیریابی در حوادث بزرگ، استفاده از کادر درمانی ویژه و امکانات ویژه درمانی و حمایتی، شعاع عملیاتی وسیع و انتقال اعضای پیوندی، داروهای گران قیمت و غیرقابل ذخیره و کم‌مصرف اما حساس و خون و فرآورده‌های خونی از دیگر مزیت‌های اورژانس هوایی است.
وی، بیشترین ماموریت‌های اورژانس هوایی را در زمینه حوادث ترافیکی عنوان و ابراز کرد: از مجموع ماموریت‌های انجام شده توسط اورژانس هوایی، 56درصد مصدومین ترافیکی، 25درصد مصدومان حوادث غیرترافیکی، 9درصد مادران باردار، 6درصد بیماران قلبی و 2درصد بیماران مغزی بوده است.
انجام هفت هزار و 809 ماموریت توسط اورژانس هوایی
رئیس اداره اورژانس هوایی کشور با بیان اینکه از آغاز طرح تحول نظام سلامت تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال، هفت هزار و 809 ماموریت توسط آمبولانس هوایی انجام شده است، خاطرنشان کرد: طی انجام این تعداد ماموریت، یازده هزار و 308 بیمار و مصدوم منتقل شده‌اند که از این تعداد 65درصد به صورت مستقیم به اتاق عمل انتقال یافتند.
دکتر سرور ادامه داد: از سال 79 تا کنون نیز در مجموع 13 هزار و 978 ماموریت توسط اورژانس هوایی انجام و بیست هزار و 497 بیمار و مصدوم منتقل شدند.
یادآور می‌شود؛ در این کارگاه آموزشی پرسنل مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی و سوپروایزرهای آموزشی و بالینی و سرپرستاران و پرستاران بخش اورژانس بیمارستان‌های علامه بهلول گنابادی و آیت‌ا... مدنی بجستان حضور داشتند.