امروزجمعه, 23 آذر 1397 14:17

نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه برگزار شد.

به منظور بررسی راه کارهای پیشگیری از آسیب‌های فضای مجازی در انعکاس مسائل مرتبط با حوزه درمان، نشست هم اندیشی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی و جمعی از مسئولین و اصحاب رسانه برگزار شد.hamandish02i

به گزارش وبدا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ابتدای این جلسه که سرپرست فرمانداری گناباد، دادستان، رئیس پلیس فتای نیروی انتظامی گناباد، معاون درمان، رئیس بیمارستان علامه بهلول گنابادی، رئیس دفتر ریاست، مدیر اداره حقوقی و مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز حضور داشتند  با قدردانی از فعالیت‌های اصحاب رسانه گفت: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی گناباد توانسته با توجه به پتانسیل‌ها و قابلیت‌های ارزشمند خود به یک قطب علمی در جنوب خراسان تبدیل شود.
دکتر باذلی سپس به برخی ویژگی‌های بیمارستان علامه بهلول گنابادی اشاره کرد و افزود: بیمارستان علامه بهلول گنابادی با امکانات پیشرفته و خدماتی که ارائه می دهد به عنوان پیشانی دانشگاه شناخته می‌شود که توانسته بیمارانی نه تنها از شهرهای اطراف، که حتی از استان‌های دیگر را به سمت خود جذب نماید.
وی سپس به بیان روند افتتاح بیمارستان علامه بهلول گنابادی و ادغام بیمارستان های 22 بهمن و 15 خرداد پرداخت و اظهار داشت: وقتی دو بیمارستان که هر کدام وظایف و تخصص خاص خود را دارند با هم ادغام می‌شوند، بالطبع نیاز به زمان برای هماهنگ شدن پرسنل این دو بیمارستان با یکدیگر و شرح وظایف جدیدشان دارند و به همین دلیل در ابتدای راه اندازی بیمارستان با مشکلاتی مواجه بودیم که خوشبختانه به مرور زمان به حداقل رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد بیان داشت: البته هنوز هم مشکلاتی داریم که آن را کتمان نمی‌کنیم ولی اینکه مشکلی در رابطه با بیمارستان در فضای مجازی بزرگ‌نمایی و سیاه‌نمایی شود و یا موضوعی به بیمارستان نسبت داده شود که حقیقت ندارد، به کلیت بیمارستان و در نهایت به مردم آسیب می‌رساند.
وی با اشاره به اینکه بین رسانه های شناسنامه دار و خبرنگاران با فضای مجازی بی هویت تفاوت قائل است افزود: خوشبختانه خبرنگاران و اصحاب رسانه در بسیاری از موضوعات این موارد را درک می کنند و به آن دامن نمی‌زنند ولی متاسفانه همگانی شدن فضای مجازی باعث شده تا اینگونه مطالب از سوی اشخاصی که آگاهی درستی از حقایق مسائل پزشکی ندارند منتشر شود و موجب خدشه دار شدن اعتبار بیمارستان و دلسردی پزشکان و کارکنان آن شوند.
دکتر باذلی گفت: انتشار یک خبر نادرست در حوزه درمان باعث می شود تا پرسنل و مدیران دانشگاه و بیمارستان بخاطر صدمه ندیدن امنیت روانی مردم و پرسنل درمانی، بخشی از وقت و توان و انرژی خود را صرف اصلاح کردن این فضای روانی و پاک کردن اذهان مردم از اطلاعات نادرست داده شده نماید که متاسفانه در بسیاری از این موارد هم نمی توان به طور کامل اثرات منفی ایجاد شده را حذف کرد.hamandishi01وی اظهار داشت: اثر منفی ایجاد شده توسط فضای مجازی متاسفانه تاثیر منفی زیادی هم بر افرادی که قرار است از خدمات دانشگاه و بیمارستان بهره مند شوند و هم بر پزشکان و کادر درمانی می گذارد.
دکتر باذلی سپس به وقایع بوجود آمده در پی مرگ مادر گنابادی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه در همین موضوع که فضای مجازی را به ناحق ملتهب نمود، استرس وارد آمده بر خانواده ای را در نظر بگیرید که قرار است در همین روزها دارای فرزند شوند که این استرس هم برای مادر و هم جنین می تواند اثرات منفی داشته باشد.
وی افزود: از سوی دیگر این فضای نادرست موجب می شود تا قدرت ریسک پذیری پزشکان کاهش یابد و در مواردی که احساس کنند ممکن است برای بیمار خطری ایجاد شود، به جای پذیرش ریسک درمان، بیمار را به مشهد اعزام کنند و در این شرایط بیمار و خانواده اش مجبور می شوند برای رسیدن به بیمارستانی در مشهد، حداقل دو و نیم تا سه ساعت طی مسیر کنند که در بسیاری از این موارد ممکن است زمان طلایی درمان از دست برود و به مرگ بیمار منجر شود.
دکتر باذلی در ادامه اظهار داشت: در حرفه پزشکی هم ممکن است مثل همه حرفه های دیگر قصوری پیش بیاید و من منکر احتمال وقوع آن نیستم ولی برای برخورد با قصور پزشکی راهکارهای قانونی و تعیین شده ای وجود دارد و همه ما باید با الزام به رعایت قانون، از مجرای قانونی کارمان را پیگیری کنیم نه آنکه جوی ملتهب و متشنج را در فضای درمانی شهرستان ایجاد نماییم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در پایان با تاکید بر باور داشتن لزوم نقد در جامعه گفت: من به جریان شفاف اطلاعات درست و نقد سازنده اعتقاد دارم، اما اطلاعات نادرست و نقد ناآگاهانه ای که موجب ایجاد فضای ناآرام و ملتهب برای فضای درمانی و مردم شود را به ضرر جامعه می دانم که موجب زیان مردم خواهد شد.

فضای مجازی اگر همراه با صداقت، انصاف و امنیت باشد، فضایی موثر و ارزشمند است

سرپرست فرمانداری گناباد هم با تبریک هفته دولت و روز پزشک به دکتر باذلی و مجموعه پزشکان دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: فضای مجازی اگر همراه با صداقت، انصاف و امنیت همراه باشد، فضایی موثر و ارزشمند است که می تواند برای جامعه پیشرفت و رشد را به ارمغان بیاورد.
جعفری افزود: با توجه به هدف گذاری‌های انجام شده و تلاش‌های دانشگاه علوم پزشکی و پزشکانی که در این دانشگاه ارائه خدمت می کنند امیدواریم که این دانشگاه بتواند در راستای گردشگردی سلامت قدم‌های خوبی بردارد و همواره در جنوب خراسان رضوی در صدر خدمت رسانی به مردم منطقه باشد و حتی استان‌های همجوار از خدمات علمی و پزشکی شهرستان گناباد برخوردار باشند.

هیج پرونده‌ محکومیتی مبنی بر قصور عوامل بیمارستانی صادر نشده است

رییس بیمارستان علامه بهلول گنابادی نیز در این جلسه گفت: متاسفانه برخی در فضای مجازی وارد حوزه‌هایی می‌شوند که تخصصی درباره آن ندارند و با اطلاعات ناقص و نادرست درباره آن موضوع قضاوت و به جای نقد، افراد را متهم می‌کنند.
دکتر محسن صاحبان ملکی با بیان اینکه بعد از دایر شدن بیمارستان علامه بهلول گناباد، هیج پرونده‌ محکومیتی مبنی بر قصور عوامل بیمارستانی صادر نشده است، گفت: علم پزشکی بسیار تخصصی شده‌است و حتی من به عنوان یک پزشک نمی‌توانم در مورد بعضی از درمان‌ها قضاوت داشته باشم.
اصحاب رسانه نیز در سخنانی به بیان دغدغه های خود در عرصه اطلاع رسانی و بیان نظرات، پیشنهادات و انتظارات خود پرداختند.