امروزجمعه, 23 آذر 1397 14:15

رشد 12برابری پرونده‌های قضایی در حوزه فضای مجازی

دادستان عمومی و انقلاب گناباد گفت: تعداد پرونده‌های تشکیل شده قضایی در حوزه فضای مجازی کشور از 3400 پرونده در سال‌های 90 و 91 به بالغ بر ۴۰ هزار پرونده در سال 96 رسیده است که رشدی حدود 12برابر دارد.

به گزارش وب‌دا، دادستان عمومی و انقلاب گناباد در جلسه هم‌اندیشی اصحاب رسانه با رئیس دانشگاه علوم پزشکی و جمعی از مسئولان شهرستان گناباد، ضمن تبریک روز پزشک، به چند جمله از بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت فضای مجازی اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند اگر من رهبر نبودم مسئولیت فضای مجازی کشور را به عهده می‌گرفتم که این جمله نشان دهنده اهمیت و جایگاه فضای مجازی است.
بنی اسدی افزود: با وجود آنکه رهبر معظم انقلاب در سال ۹۱ دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی را دادند اما متاسفانه نتوانستیم در مدیریت فضای مجازی خوب عمل کنیم که این موضوع آسیب‌های زیادی را در پی داشته است.
وی با اشاره به آمار پرونده‌های تشکیل شده قضایی در حوزه فضای مجازی گفت: در سال ۹۰ و ۹۱ حدود ۳۴۰۰ پرونده در حوزه فضای مجازی در سطح کشور تشکیل شد که این آمار متاسفانه در سال ۹۶ به بالغ بر ۴۰ هزار پرونده رسید، ضمن آنکه مطمئنا تعدادی از جرایم و معضلاتی هم وجود دارد که به دلایل مختلف به حوزه قضایی ارجاع نشده و در این آمار لحاظ نشده است.
دادستان عمومی و انقلاب گناباد اظهار داشت: فضای مجازی بر افزایش مشکلات خانوادگی در کل کشور اثرات منفی گذاشته است که نمونه آن را می‌توان در فاصله‌ای که فضای مجازی بین افراد خانواده ایجاد کرده است به روشنی دید، ضمن آنکه عدم استفاده درست از این فضا بستر خلاف را برای کلاهبرداران اینترنتی و انجام جرایم ضد اخلاقی، تجاوز به حریم خصوصی افراد، توهین و نشر اکاذیب و انتشار فیلم‌ها و عکس‌های مستهجن فراهم نموده است.
بنی اسدی افزود: البته اگر از فضای مجازی به درستی استفاده شود، می‌توان بهره‌های زیادی از آن برد که سرعت بالای انتشار اخبار و اطلاعات یکی از نمونه‌های آن است.
وی یادآور شد: البته گاهی مطالب و خبرهایی منتشر می‌شود که هنوز  صحت و سقم آن مشخص نشده است و با قضاوت نادرست و ناآگاهانه ، باعث آسیب‌های فراوان می شود.
 دادستان با اشاره به برخی مطالب منتشر شده در فضای مجازی در حوزه پزشکی گفت: وقتی مطلبی که هنوز تایید نشده در فضای مجازی منتشر می‌شود و انتشار دهندگان با قطعیت از قصور پزشک و بیمارستان صحبت می‌کنند باید به پزشکان و همکارانشان حق داد که از این موضوع ناراحت شوند.
وی اظهار داشت: البته در حرفه پزشکی هم مانند بسیاری دیگر از حرفه‌ها، امکان اشکال یا قصور وجود دارد اما اینکه ندانسته قضاوت کنیم، کار درستی نیست.
بنی اسدی تاکید کرد: از ادمین‌های کانال‌ها و فضای مجازی می‌خواهم مطالبی را که احساس می‌کنند، انتشار آن ممکن است فضای مجازی شهر را ملتهب کند یا موجب تشویش اذهان عمومی شود را با دقت بیشتری بررسی کنند و تا از صحت و سقم آن مطمئن نشده‌اند آن را منتشر نکنند.
دادستان افزود: این حساسیت بویژه در حوزه پزشکی نیز وجود دارد و انتشار مطالب نادرست و تایید نشده موجب کاهش ریسک‌پذیری پزشکان و در نهایت ضرر مردم خواهد شد.
بنی اسدی گفت: من حامی نقد هستم و از آن حمایت می‌کنم اما نقدی که منصفانه و درست باشد و اگر قصوری رخ بدهد که موجب زیان مردم باشد، خود من به عنوان دادستان ورود پیدا خواهم کرد و حتی اگر فرد از حق خصوصی خودش بگذرد، موضوع را پیگیری می‌کنم.