امروزدوشنبه, 26 آذر 1397 23:28

مشارکت‌های مردمی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در سلامت جامعه است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، مشارکت‌های مردمی را از مهمترین عوامل تاثیرگذار در سلامت جامعه عنوان کرد و افزود: سازمان‌های مردم نهاد همچون مجمع خیرین سلامت از نمودهای بارز مشارکت‌های اجتماعی در حوزه سلامت است.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در دومین همایش خیرین سلامت شهرستان بجستان که در مرکز خدمات جامع سلامت زنده‌یاد محمد شریفی‌مقدم برگزار شد، با تسلیت ایام عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع)، اظهار کرد: می‌خواستم اسامی نیکوکاران را بگویم اما دیدم اسامی خیرین بجستان آنقدر زیاد است که شاید از قلم بیفتد؛ شاید بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ نیکوکار فقط در حوزه سلامت در حال کمک کردن هستند که این مایه افتخار است.
وی افزود: اینکه در این شرایط اقتصادی، افرادی هستند که بخشی از مال و دارایی‌های خود را در راه حفظ و ارتقاء سلامت مردم شهر و دیارشان هزینه میکنند، واقعا مایه مباهات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در خصوص مولفه‌های موثر بر سلامت، گفت: سازمان بهداشت جهانی پنج مولفه اصلی را به عنوان مولفه‌های اثرگذار بر سلامت مردم در دنیا معرفی کرده است که در این بین، دانشگاه‌های علوم پزشکی فقط ۲۰ درصد عوامل موثر بر سلامت جامعه را مدیریت میکنند یعنی دانشگاه علوم پزشکی در بهترین شرایط که منابع و امکانات، نیروی انسانی و پزشک و تمام شرایط فراهم باشد و با تمام توان خود فعالیت نماید، حداکثر ۲۰ درصد عوامل موثر بر سلامت را می‌تواند مدیریت کند و ۸۰ درصد عوامل به مسائل دیگر مرتبط می شود.
دکتر باذلی، مشارکت‌های مردمی را از مهمترین عوامل تاثیرگذار در سلامت جامعه دانست و تصریح کرد: سازمان‌های مردم نهاد و در رأس آنها نیکوکاران و مجمع خیرین سلامت که خوشبختانه هم در کشور و هم در شهرستان‌های گناباد و بجستان به خوبی در حال فعالیت هستند،از نمودهای بارز مشارکت‌های اجتماعی در حوزه سلامت هستند.
وی، مشارکت خیرین شهرستان بجستان در بخش‌های مختلف بویژه در حوزه سلامت را بسیار خوب و پررنگ توصیف و اظهار امیدواری کرد که دانشگاه علوم پزشکی با کمک خیرین بتواند وظایف خود در حوزه سلامت را به خوبی ایفا نماید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد از اخذ مجوز راه‌اندازی مجتمع آموزش عالی سلامت در بجستان خبر داد و ابراز کرد: با پیگیری‌های انجام شده ، خوشبختانه موافقت اصولی راه‌اندازی این مرکز اخذ شده است.
دکتر باذلی خاطرنشان کرد: برای راه‌اندازی هرچه سریعتر این مجتمع نیاز به همکاری و همراهی خیرین محترم داریم تا با فراهم شدن زیرساخت‌ها و امکانات و بهره‌برداری از این مجتمع، بتوانیم زمینه تربیت نیروهای تخصصی مورد نیاز حوزه سلامت را در شهرستان بجستان فراهم کنیم.
وی در پایان با قدردانی از خیرین حوزه سلامت شهرستان بجستان و آقای نیکپور، مدیرعامل مجمع خیرین سلامت دانشگاه، یاد زنده‌یاد خانم عارفی که مرکز خدمات جامع سلامت زنده یاد محمد شریفی‌مقدم را به یادبود همسرشان احداث نمود گرامی داشت و برای ایشان و همه خیرینی که به رحمت الهی رفته اند، از درگاه خداوند طلب رحمت و مغفرت الهی نمود.