امروزدوشنبه, 28 آبان 1397 17:32

مانوس شدن دانشجویان با پژوهش، تأثیر مطلوبی در تربیت پژوهشگران متعهد و توانمند خواهد داشت

نخستین کنگره پژوهش‌های دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی خراسان، صبح امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز شد.Kongere

به گزارش وبدا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در آیین افتتاحیه این کنگره علمی پژوهشی با ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این رویداد علمی و پژوهشی گفت: پژوهش و تحقیقات، محور توسعه پایدار است و تمام کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برای حفظ، تولید و توسعه علم و فناوری در حال رقابت هستند و باید به یاد داشته باشیم که این تولید علم در بستر پژوهش فراهم می شود.
دکتر جواد باذلی افزود: پژوهش و تحقیقات یکی از محورهای اصلی برای رسیدن به کمال مطلوب از نظر توسعه یافتگی، امنیت، آسایش و رفاه، تولید دانش و تولید ثروت در هر کشور است که اگر تحقیقات و پژوهش از دوران دانشجویی آغاز شود و دانشجویان با این مهم مانوس شوند، تأثیر بسیار زیادی در تربیت پژوهشگران متعهد و توانمند خواهد داشت که برگزاری این گونه همایش‌ها با تأثیری که در ایجاد یک ذهن خلاق و پژوهشگر در میان دانشجویان دارد، یکی از این راه‌ها است.
وی سپس به تشریح اهمیت پژوهش در حوزه های مختلف پرداخت و گفت: اگر از بعد اقتصادی به پژوهش نگاه کنیم خواهیم دید که به ازای هر یک واحد پولی سرمایه گذاری در زمینه پژوهش، ۳۰ واحد پولی برداشت خواهیم کرد که البته این در صورتی محقق می شود که این پژوهش ها کاربردی باشند نه آنکه پژوهش‌هایی انجام شود که فقط در قفسه کتابخانه‌ها نگهداری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: پژوهش می تواند با تولید علم در مسیر توسعه و ساخت سیستم های دفاعی هوشمند، موجب تقویت امنیت ملی شود ضمن آنکه کانون های تحقیقاتی و پژوهشی میتوانند خواستگاه رشد و تعالی فرهنگی هر جامعه نیز باشد.
دکتر باذلی با تاکید بر لزوم حرکت به سمت دانشگاه‌های کارآفرین یادآور شد: متاسفانه هنوز در کشور ما پژوهش‌ها به سمت پژوهش‌های کاربردی که منجر به تولید ثروت بشود نرفته است که شاید یکی از علل آن را بتوان در نگاه کمی به مقالات و پژوهش ها در مسیر ارتقاء سیستمی پژوهشگران یافت که منجر به تولید انبوه پژوهش‌های بدون کاربرد شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد اظهار داشت: متاسفانه در ایران کمتر از نیم درصد GDP  به پژوهش اختصاص داده می شود و این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته این میزان به 6 درصد می رسد که افزایش این سهم می تواند در توسعه پژوهش موثر باشد.
وی با اشاره به درصد پایین سهم مقاله‌های دانشگاه‌های ایران در میان مقالات برتر دنیا ابراز داشت: آگاهی از این وضعیت، وظیفه و رسالت جامعه دانشگاهی را در مسیر تولید و ارتقاء مقالات کیفی بیشتر کرده است و باید تلاش کنیم تا با طراحی یک استراتژی ملی و کاربردی در حوزه پژوهش، جایگاه و اثرگذاری خود را در پژوهش‌های جهانی و توسعه کشور افزایش دهیم.
 وی در پایان با قدردانی از همه عواملی که در برگزاری این همایش تلاش داشته اند بویژه دکتر سجادی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت جام، اسفراین و دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد  گفت: اکثر برنامه‌های اجرایی این همایش توسط دانشجویان انجام شد که قابل تقدیر است و امیدوارم این همایش بتواند به اهداف خود از جمله تغییر نگرش های لازم در حوزه پژوهش برسد.