امروزپنج شنبه, 22 آذر 1397 17:31

خیرین سلامت، تجلی مشارکت مردم در حوزه بهداشت و درمان هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با قدردانی از خیرین سلامت که یاری‌گر این دانشگاه در حوزه‌های مختلف بودند، اظهار کرد: خیرین سلامت، تجلی مشارکت مردم در حوزه بهداشت و درمان هستند.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در همایش گنابادی‌ها و بجستانی‌های مقیم تهران و تجلیل از خیرین سلامت که در سالن همایش‌های رازی تهران برگزار شد، گفت: بر اساس مطالعات و بررسی‌های انجام شده، سازمان جهانی بهداشت عوامل موثر بر سلامت را به پنج دسته تقسیم کرده است که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی حتی اگر با همه توان و ظرفیت انسانی، مالی و ... و بدون محدودیت تلاش کنند، تنها در تحقق 20درصد این عوامل موثر هستند.
وی افزود: 80 درصد دیگر عوامل موثر بر سلامت بر عهده سایر بخش‌ها و سازمان‌ها و اقشار مختلف مردم است و مجمع خیرین سلامت به عنوان یک بخش مهم، می‌تواند در تحقق این عوامل موثر باشد.

کمک 120 میلیارد ریالی خیرین در حوزه سلامت گناباد و بجستان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به کمک بیش از 120 میلیارد ریالی خیرین در حوزه سلامت شهرستان‌های گناباد و بجستان، ابراز کرد: خشکسالی‌ منطقه و بروز مشکلات اقتصادی تاثیری بر روی عملکرد خیر مردم نداشته است و مردم نیکوکار به اندازه هشت درصد کل بودجه دانشگاه در یک سال به مجمع خیرین سلامت کمک کرده‌اند.
دکتر باذلی، گذشتن از بخشی از دارایی خود برای سلامتی افراد را اقدام ارزشمند خیرین حوزه سلامت دانست و گفت: مطمئن هستم که قلب تک‌تک گنابادی‌ها و بجستانی‌های مقیم تهران برای شهرستان خود می‌تپد و دستان پرمهر و حمایت‌های ارزنده‌شان در بخش‌های گوناگون به خوبی مشاهده شده است.

ارائه خدمات دانشگاه به جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر در شعاع بیش از 150 کیلومتر

وی در ادامه به تشریح تاریخچه مختصری از دانشگاه علوم پزشکی گناباد پرداخت و تصریح کرد: این دانشگاه هم‌اکنون با 107عضو هیئت علمی، 25 رشته مقطع تحصیلی، 1750دانشجو و 1800 پرسنل در حوزه‌های متنوع آموزشی، بهداشتی و درمانی مشغول ارائه خدمت به مردم منطقه است.
دکتر باذلی با تاکید بر اینکه در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی گناباد باافتخار، حرف‌های زیادی برای گفتن در منطقه جنوب خراسان دارد، اظهار داشت: دارا بودن از 100هزار مترمربع ساختار فیزیکی و وجود انواع تجهیزات و امکانات از جمله بیمارستان علامه بهلول گنابادی که با 320 تخت فعال به عنوان یکی از مجهزترین و جدیدیترین مراکز خدمات درمانی در جنوب خراسان، به جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر در شعاع بیش از 150 کیلومتر ارائه خدمت می‌کند، تنها بخشی از این مزیت‌ها و توانمندی‌ها است.
وی، وجود 15 پایگاه اورژانس شهری و جاده‌ای را از دیگر مزیت‌های این دانشگاه بیان و عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی گناباد این افتخار را دارد که اولین بالگرد استاندارد متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دارا است؛ این بالگرد پیشرفته اورژانس اولین بالگرد از شش بالگردی است که پس از برجام وارد کشور شد و علاوه بر کوتاه شدن زمان رسیدن بیمار، موجب افزایش بقای بیماران بویژه بیماران ترومایی می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در بیمارستان آیت الله مدنی بجستان با چهار متخصص مقیم به مراجعین خدمت ارائه می‌شود، گفت: خوشبختانه مجوز موافقت اصولی مجتمع آموزش عالی سلامت به عنوان اولین مرکز آموزش عالی وابسته به وزارت بهداشت اخذ شده است و در صورت مشارکت خیرین در اختصاص و احداث فضای فیزیکی مورد نیاز و استاندارد، شاهد پذیرش دانشجو در این مرکز از سال آینده خواهیم بود.
دکتر باذلی به رشد چشمگیر حوزه سلامت در دو سه دهه اخیر در شهرستان گناباد اشاره کرد و افزود: در حالی که در سه دهه گذشته، تنها دو یا سه پزشک در این شهرستان حضور داشند اما امروز بیش از 300 دانشجوی پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی گناباد مشغول تحصیل هستند و تا کنون دو دوره از دانشجویان دوره پزشکی عمومی این دانشگاه، دانش‌آموخته شدند و در حال ارائه خدمت به بیماران هستند.
وی، گنابادی‌ها و بجستانی‌های ساکن در شهرهای مختلف ایران را ظرفیت‌های بالقوه و مناسبی عنوان و تاکید کرد: این همایش با هدف کشف و بهره‌مند شدن از این ظرفیت‌های بالا در راستای ارتقای سلامت منطقه برگزار شد و با تقویت ارتباطات سعی خواهیم کرد از توان همه اقشار مردم برای ارتقای شاخص‌های سلامت بهره ببریم.

نیازهای دانشگاه برای کمک خیرین
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ادامه با قدردانی از کمک‌های خوب خیرین در زمینه‌های ساخت فضاهای فیزیکی مورد نیاز، خریداری تجهیزات و امکانات حوزه بهداشت و درمان، تامین هزینه دارو افراد بی بضاعت و ... ، خاطرنشان کرد: احداث و تجهیز بخش سوختگی و روانپزشکی، مرکز آنژیوگرافی و جراحی قلب باز، خوابگاه دانشجویی، ساختمان برای مجتمع آموزش عالی سلامت بجستان و ... از مهمترین نیازهای دانشگاه در بخش ساخت و تکمیل فضاهای فیزیکی مورد نیاز است که امیدواریم با کمک‌های خیرین شاهد تسریع در بهره‌برداری از این پروژه‌ها باشیم.
دکتر باذلی در پایان با قدردانی ویژه از حمایت‌های دکتر بنایی نماینده مردم شهرستان‌های گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی، از همه همکاران خود در بخش‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی گناباد که در راستای ارتقای سلامت جامعه و ارائه خدمت به مردم تلاش می‌کنند، سپاسگزاری کرد.