امروزسه شنبه, 23 مهر 1398 13:33

حضور رئیس و اعضای هیئت علمی دانشگاه در هم‌اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه در مراسم گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه حضور یافتند.

به گزارش وب‌دا، در این هم‌اندیشی که در سالن اجتماعات حوزه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، امام جمعه، فرماندار، شهردار، روسا، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و اساتیدی از حوزه‌های علمیه حضور داشتند.
حجت‌الاسلام امامی مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) در ابتدای این نشست هم‌اندیشی با تبریک روز وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: حوزه علمیه غیر از انجام فعالیت‌های آموزشی، به سمت ارائه خدمات اجتماعی گام برداشته است.
وی، اجرای طرح یلدای مهربانی، اطعام دو هزار خانواده فقیر در ماه رمضان، برگزاری جشن‌های مختلف با حضور خانواده‌ها و ... را از مهمترین آنها برشمرد و خاطرنشان کرد: کسب رتبه ممتاز استان توسط 21 نفر از طلبه‌ها و انتخاب 9 مقاله به عنوان مقالات برتر استان، بخشی از موفقیت‌های آموزشی و پژوهشی حوزه است.
هدف وحدت حوزه و دانشگاه؛ خدمت به مردم و نظام اسلامی
امام جمعه گناباد هم در این نشست، از امام خمینی(ره) به عنوان بنیان‌گذار وحدت حوزه و دانشگاه یاد کرد و افزود: علاوه بر تاکیدات فراوان ایشان در این زمینه، شاگردانشان به عنوان نمایندگانی از حوزه وارد دانشگاه شدند.
حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب با بیان اینکه حوزویان و دانشگاهیان از اولین گروه‌هایی بودند که پاسخ مناسبی به نهضت امام خمینی(ره) دادند، اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این دو گروه مدیریت انقلاب را بر عهده گرفتند و در عرصه‌های مختلف همچون دوران‌ مقدس حضور خوبی داشتند.
وی، هدف از وحدت حوزه و دانشگاه را خدمت به مردم و نظام اسلامی دانست و تصریح کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری باید این وحدت استمرار داشته باشد.
وحدت حوزه و دانشگاه موجب هدایت جامعه می‌شود
در ادامه این نشست، عضو هیئت علمی و مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تبیین ابعاد مختلف وحدت حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: یکی از ابعاد مهم این وحدت، بعد اجتماعی است چراکه حوزویان و دانشگاهیان همواره به عنوان گروه‌های مرجع مورد توجه قشرهای مختلف مردم بودند.
حجت‌الاسلام سید مرتضی اسدی با تاکید بر اینکه قرار گرفتن حوزه و دانشگاه در کنار هم، موجب هدایت جامعه به یک سمت می‌شود، اظهار کرد: اگر بین حوزویان و دانشگاهیان به عنوان گروه‌های مرجع اختلافی بیفتد، قطعا تفرقه و اختلاف در بین آحاد مردم هم بوجود خواهد آمد.
وی با بیان اینکه گاهی بخاطر فاصله بین حوزه و دانشگاه، بین آنها بدبینی بوجود آمده است، تاکید کرد: در دانشگاه، شخصیت‌های علمی در رشته‌های مختلف تخصصی هستند که اطلاعات دینی زیادی دارند و از طرفی دانش‌آموختگان دانشگاهی داریم که وارد حوزه شده‌اند.
مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تبیین سیر تاریخی علوم، به بررسی مبحث علم دینی پرداخت و افزود: در مبانی انسان‌شناسی اسلامی، نگاه به انسان به عنوان مهمترین موضوع است در حالی که در علوم انسانی، نگاه به انسان از دیدگاه مکاتب دیگر متفاوت است و از این‌رو به تحول در حوزه علوم انسانی بر اساس دیدگاه اسلامی نیازمندیم.
حجت‌الاسلام اسدی، عقل را یکی از حجت‌های خدا بیان و تصریح کرد: همه علوم الهی هستند و علم یعنی کشف قوانین طبیعت که این کشف بوسیله عقل انجام می‌شود.
وی تاکید کرد: اسلامی شدن دانشگاه فقط به اینکه نمازخانه داشته باشیم، نیست بلکه باید در کنار آن بدانیم که علم از ناحیه خدا و وسیله آزمایش است و در صورتی که در بسط علم کوتاهی کنیم، مسئول خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه برخی موضوعات اجتماعی، نیاز به همکاری حوزه و دانشگاه دارد، گفت: هم‌اندیشی اساتید حوزه و دانشگاه نباید صرفا مختص یک روز خاص باشد بلکه باید این هم‌اندیشی و همکاری‌ها استمرار داشته باشد.