امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 03:59

اولین همایش منطقه‌ای آسیب‌های اجتماعی اعتیاد برگزار شد

اولین همایش منطقه‌ای آسیب‌های اجتماعی اعتیاد با رویکرد روایت‌درمانی و باحضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.

به گزارش وب‌دا، امام جمعه و مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه با تشکر از دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان همایش گفت: از نظر دین اسلام، حفظ سلامتی از بالاترین واجبات است و به قدری بر روی آن تاکید دارد که اگر یک وظیفه دینی با سلامتی در تعارض بود، آن وظیفه را تغییر می‌دهد یا حذف می‌کند.

حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب افزود: به عنوان مثال روزه داری یکی از واجبات است که اگر برای سلامتی فرد مضر بود، دین پیشنهاد می‌کند به جای آن انفاق و کمک به محرومان شود.

وی، اعتقادات دینی را در پاک ماندن از اعتیاد مهم عنوان کرد و افزود: کسانی که پای‌بند مسائل اعتقادی و دینی هستند، کمتر به آن آلوده می‌شوند.
امام جمعه گناباد با اشاره به توطئه‌های دشمنان برای دامن زدن به معضل اعتیاد، بر لزوم توجه و مراقب بیشتر خانواده‌ها و مدارس تاکید کرد و گفت: مبلغین دینی، خانواده‌ها و رسانه‌ها نقش مهمی در افزایش آگاهی و هوشیاری نسل جوان در برابر اعتیاد دارند.

حجت‌الاسلام صادقی‌نسب از اعتیاد به عنوان منشا بلاها و آسیب‌های دیگری از جمله طلاق، سرقت و .. یاد و تصریح کرد: اعتیاد زمینه‌ساز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است.

برگزاری هشت پنل تخصصی و ارائه 11 مقاله

دبیر علمی این همایش گفت: در بخش علمی 30 مقاله به دبیرخانه همایش رسید که 11 مقاله انتخاب شده توسط کمیته علمی در قالب پوستر ارائه گردید.

دکتر سید علی سجادی با بیان اینکه فعالیت دبیرخانه همایش استمرار خواهد داشت، افزود: در سالن‌های جانبی این همایش، هشت پنل تخصصی با موضوعات نقش خانواده در پیشگیری از اعتیاد، جوانان و اعتیاد، افزایش سرمایه اجتماعی در محلات و نقش آن، نقش شهروند توانمند در پیشگیری از اعتیاد، نقش بانوان در پیشگیری از اعتیاد، مهارت آموزی روانشناختی و پیشگیری از اعتیاد، کارکرد اجتماعی سمن‌ها و مهارت‌های حرفه‌ای و اخلاق حرفه‌ای متخصصین در پیشگیری از اعتیاد برگزار شد.

روایت درمانی؛ رویکرد اصلی همایش

دبیر اجرایی اولین همایش منطقه‌ای آسیب‌های اجتماعی اعتیاد با قدردانی از همه ادارت، نهادها و سمن‌هایی که در برگزاری آن همکاری کردند، گفت: سعی ما بر این بود تا از همه طبقات و اقشار جامعه در این همایش حضور داشته باشند.
مجید ازقندی با اشاره به اینکه این همایش مبتنی بر فرآیندهای جدید درمانی به نام روایت درمانی برگزار شد، افزود: دبیران هر یک از پنل‌های تخصصی به عنوان شنونده و هدایت کننده حضور داشتند و تجربیات شرکت‌کنندگان ارائه ‌شد.
وی با اشاره به ویژگی‌های برگزاری این همایش گفت: تلاش کردیم تا به جای اینکه این همایش یک اتفاق باشد، آن را تبدیل به یک گفتمان در سطح جامعه کنیم، چراکه تا زمانی که در مورد یک موضوع صحبت نکنیم، نمی‌توانیم به حل مساله برسیم.
ازقندی با بیان اینکه نگاه این همایش جامعه مدار و مبتنی بر جامعه است، اظهار امیدواری کرد که برنامه‌ها و اهداف مورد نظر در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی اعتیاد محقق شود.