امروزشنبه, 27 مهر 1398 08:49

اعتیاد عامل اصلی در ایجاد ناهنجاری‌های ثانویه است

فرماندار گناباد گفت: اگر نگاه عینی به آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم، اعتیاد در صدر آسیب‌های اجتماعی است، چراکه خود عامل اصلی در ایجاد ناهنجاری‌های ثانویه است.

به گزارش وب‌دا، مهندس قربانی در اولین همایش منطقه‌ای آسیب‌های اجتماعی اعتیاد که در سالن همایش‌های کوثر پردیس دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: عواملی مثل بیکاری، فقر، مهاجرت، کمبود نشاط، خمودگی و ... باعث تشدید انگیزه‌ها در گرایش به اعتیاد می‌شود.
وی افزود: ایران به دلیل همجواری با کشورهای آلوده‌ای مثل افغانستان و پاکستان و گناباد نیز به دلیل همجواری و قرار گرفتن در مسیر محورهای مواصلاتی این کشورها، آلودگی‌هایی در این زمینه دارد.
فرماندار گناباد با بیان اینکه باید راهکارهایی برای مقابله با موادمخدر پیدا کنیم، تصریح کرد: دستگاه‌های امنیتی و نیروی انتظامی تلاش‌های زیادی در این زمینه انجام می‌دهد که به عنوان مثال در دهه ماهه نخست امسال 910 کیلوگرم انواع مواد مخدر در شهرستان گناباد، کشف و 333 نفر در این زمینه بازداشت شدند.
قربانی با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز حدود 922 کیلوگرم انواع مخدر کشف و 289 نفر در این ارتباط دستگیر شدند، خاطرنشان کرد: مواد مخدر خسارتهای زیادی به مجموعه نیروی انسانی، چه خانواده‌های مصرف کنندگان و چه کسانی که در این راه مبارزه می‌کنند، وارد می‌کند.
وی با تاکید بر فعال کردن حوزه‌های فرهنگی و ظرفیت‌های دانشگاه در زمینه مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد: خوشبختانه تشکل‌های مردم نهاد به مدد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد شده است و باید از ظرفیت خوب آنها در جهت مبارزه با اعتیاد استفاده کرد که برگزاری این همایش نمونه‌ای از مشارکت و حضور سازمان‌های مردم نهاد است.
فرماندار گناباد تاکید کرد: ظرفیت‌های علمی و اجرایی خوبی در این شهرستان وجود دارد که می‌توان با همبستگی و ایجاد ارتباط بین آنها، گامی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی برداریم.
قربانی تصریح کرد: رسانه‌ها به عنوان یک عامل موثر در تبیین معضلات اجتماعی می‌توانند نقش ارزنده‌ای داشته باشند که با توجه به تعدد رسانه‌ها در شهرستان، این مهم باید مورد بررسی قرار گیرد.