امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 08:58

ضرورت تغییر نگاه جامعه به اعتیاد

رئیس دانشگاه، یکی از مشکلات کنونی را نوع نگاه جامعه به معتاد عنوان کرد و گفت: نباید به عنوان یک مجرم به معتاد نگاه کنیم، چراکه معتاد بیماری است که بیماری او قابل درمان می‌باشد.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در اولین همایش منطقه‌ای آسیب‌های اجتماعی اعتیاد که باحضور اساتید، مسئولین، خانواده زندانیان، مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، دانشجویان و قشرهای مختلف مردم برگزار شد، گفت: اعتیاد از بزرگترین آسیب‌های اجتماعی است که متاسفانه در کشور و شهرستان ما به دلیل مجاورت با کشورهای همسایه، علیرغم همه اقدامات کنترلی و نظارتی دولت، باز هم میزان آن در حال افزایش است.
وی، حضور مردم در مسائل اجتماعی را مایه امید دانست و افزود: تجربه ثابت کرده است که هرگاه کاری را به مردم واگذار کنیم و از مداخله آنها استفاده کنیم، کارها بهتر پیش می‌رود که تاثیر این مشارکت و حضور اجتماعی را در حوزه سلامت به خوبی دیده‌ایم؛ داوطلبان سلامت و مجمع خیرین سلامت از جمله نمونه‌های مشارکت عملی مردم در حوزه سلامت است که نتایج خوب و موثری داشته است.
وی تصریح کرد: مشکلات اقتصادی، فضای مجازی بدون ضابطه، بیکاری و بسیاری از مسائل عاطفی پیش درآمدی برای بروز انواع آسیبهای اجتماعی است
قائم مقام همایش منطقه‌ای آسیب‌های اجتماعی اعتیاد گفت: باید از ظرفیت سفیران سلامت و سازمان‌های مردم نهاد برای افزایش آگاهی مردم در راستای پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی به خوبی استفاده کنیم.
دکتر باذلی با قدردانی از مشارکت دانشگاه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در برگزاری این همایش گفت: باید با برگزاری چنین همایش‌هایی ضمن تلاش در جهت تغییر نگرش جامعه به افراد معتاد و لزوم کمک به درمان آنها، در راستای پیشگیری از این معظل نیز فرهنگ‌سازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هر زمانی که سازمان‌ها و نهادها در زمینه پیشگیری، اقدامات موثر و خوبی انجام دادند، عواقب آن از جمله درمان‌ها، هزینه‌ها، اقدامات مجرمانه و ... را کمتر دیده‌ایم.
دکتر باذلی، مردمی بودن را از جمله ویژگی‌های این همایش عنوان کرد و افزود: در این همایش سعی شد تا اطلاعات و دانش افراد در معرض آسیب را افزایش دهیم.
وی از رسانه‌ها به عنوان یکی از ارکان مهم اطلاع‌رسانی در جامعه یاد و خاطرنشان کرد: رسانه‌ها نقش مهمی در افزایش آگاهی افراد دارند و باید از این نقش موثر در راستای ارتقای دانش و آگاهی افراد برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده کنند.
دکتر باذلی با بیان اینکه دبیرخانه همایش به صورت فعال خواهد بود، اظهار کرد: به دلیل اینکه اعتیاد معضلی پویا است، نباید به برگزاری یک همایش به تنهایی اکتفا کرد و باید با تواتر و حجم بیشتری در راستای پیگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی فعالیت‌های متنوعی انجام دهیم.