امروزدوشنبه, 05 فروردين 1398 23:23

ارتقای سلامت نیازمند مشارکت همه افراد جامعه است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در پنجمین همایش خیرین سلامت شهرستان‌های گناباد و بجستان با قدردانی از همکاری و همراهی دستگاه‌ها، نهادها و اقشار مختلف جامعه، اظهار کرد: ارتقای سلامت نیازمند مشارکت همه افراد جامعه است.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی با قدردانی از حضور گسترده گنابادی‌ها و بجستانی‌ها در این گردهمایی گفت: یقین دارم همه عزیزانی که به هر علتی شهر و دیار خود را ترک کردند، قلبشان برای شهرشان می‌تپد و هر لحظه آماده هرگونه همکاری برای توسعه، آبادانی و عمران شهر خود هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهترین شرایط تنها 20درصد از عوامل موثر بر سلامت جامعه را می‌توانند کنترل کنند و 80 درصد دیگر خارج از توان متولیان حفظ و سلامت جامعه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد از مشارکت مردم به عنوان یکی از مهمترین و موثرترین عوامل حفظ و ارتقای سلامت جامعه یاد کرد و افزود: تجربه ثابت کرده است که هر زمان مردم در برنامه‌ای مشارکت داده شدند، آن کار پیشرفت و توسعه بهتر و بیشتری داشته است.
دکتر باذلی با بیان اینکه به همت همه مدیران و مسئولین در طی سالها و دوره‌های مختلف، اکنون دانشگاه علوم پزشکی گناباد با افتخار به یک برند در منطقه تبدیل شده است، گفت: هم‌اکنون بیش از 1700 پرسنل در حوزه‌های مختلف آموزشی، بهداشتی و درمانی مشغول ارائه خدمت هستند.
وی با بیان اینکه این دانشگاه 110 عضو هیئت علمی دارد، افزود: بیش از 1800 دانشجو در 26 رشته مقطع تحصیلی مشغول فراگرفتن علوم پزشکی هستند.
دکتر باذلی با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در  18 مرکز خدمات جامع سلامت و 49 خانه بهداشت تحت پوشش دانشگاه، ابراز کرد: بیمارستان‌های علامه بهلول گنابادی و آیت‌ا...مدنی بجستان در مجموع با بیش از 380 تخت فعال، دارای بهترین و مجهزترین امکانات در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی است.
وی با اشاره به داشتن رتبه برتر کشور از نظر تعداد پایگاه اورژانس و  تعدادآمبولانس به جمعیت، خاطرنشان کرد:  هم‌اکنون از نظر زمان رسیدن بر بالین بیمار، جزو بهترین زمان‌ها در کشور هستیم به طوری که در حوادث جاده‌ای، این میانگین کمتر از 8 دقیقه و در حوادث شهری کمتر از سه و نیم دقیقه است در حالی که میانگین کشوری در حوادث جاده‌ای و شهری به ترتیب 15 و 8 دقیقه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، زمان رسیدن به محل حادثه و سرعت عمل نیروهای اورژانس را از مهمترین عوامل موثر در کاهش مرگ و میر دانست و تصریح کرد: این دانشگاه با دارا بودن یکی از پیشرفته ترین بالگردهای اورژانس، آمادگی دارد به همه شهرهایی که در شعاع پروازی آن هستند، ارائه خدمت کند.
دکتر باذلی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی مرکز جراحی قلب باز و آنژیوگرافی بیمارستان علامه بهلول گنابادی با اعتیار اولیه 50 میلیارد ریال آغاز می‌شود، گفت: عملیات اجرایی بخش‌های سوختگی و روانپزشکی این بیمارستان با با مساحت 2500 مترمربع آغاز شده است و امیدواریم در طی دو سال تکمیل و به بهره‌برداری برسد.
وی افزود: اقدامات اولیه برای توسعه بخش I.C.U و افزایش تعداد تخت‌های فعال این بخش از 9 به 18 انجام شده است.
دکتر باذلی با بیان اینکه در صورت تامین فضای فیزیکی مناسب، مجتمع آموزش عالی سلامت در بجستان راه‌اندازی می‌شود، گفت: اقدامات مختلفی برای افزایش رشته‌های تحصیلات تکمیلی و همچنین موافقت با پذیرش در رشته دستیاری در دست پیگیری است.
وی با قدردانی از همراهی و همکاری امام جمعه، فرماندار، اعضای شورای اسلامی، همه مسئولین، دستگاه‌های اجرایی، معاونین، مدیران و کارکنان حوزه‌های مختلف دانشگاه، از پیگیری‌های دکتر بنایی نماینده مردم شهرستان‌های گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی تشکر کرد و گفت: دانشگاه از راهنمایی‌ها، پیشنهادات و کمک‌های مادی و معنوی همه همشهریان محترمی که در شهرهای مختلف زندگی می‌کنند، استقبال می‌کند.