امروزیکشنبه, 28 مهر 1398 04:49

همکاری‌های بین بخشی در ارتقای سلامت جامعه موثر است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه تحقق کامل سلامت بدون همکاری‌ آحاد جامعه امکان‌پذیر نیست، همکاری‌های بین بخشی آموزش و پرورش با دانشگاه علوم پزشکی را در ارتقای سلامت جامعه مفید و موثر دانست.

به گزارش وب‌دا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در آئین نواخته شدن زنگ سلامت در دبستان ادب با تبریک میلاد صاحب‌الزمان(عج) و هفته سلامت، گفت: «مراقبت‌های اولیه بهداشتی راهی به سوی پوشش همگانی سلامت» به عنوان شعار امسال هفته سلامت انتخاب شده است تا محوریت برنامه‌های حوزه سلامت در سال جدید باشد.
دکتر ایرج مرادی افزود: 18 فروردین روز جهانی بهداشت است و با توجه به اهمیت حوزه سلامت، در ایران 1 تا 7 اردیبهشت هر سال را به عنوان هفته سلامت نامگذاری کرده‌اند تا فرصتی برای توجه بیشتر به این موضوع مهم باشد.
وی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت، اظهار کرد: از زمان تاسیس شبکه‌های بهداشت و درمان، اقدامات خوب و ارزنده‌ای انجام شده است.
دکتر مرادی، مراقبت مادران باردار، کودکان زیر 5 سال و رسیدگی به بهداشت محیط را از مهمترین اقدامات انجام شده برشمرد و تصریح کرد: در مراقبت‌های اولیه بهداشتی مثل واکسیناسیون، تقریبا پوشش 100درصدی واکسیناسیون نوزادان در سطح شهر و روستا را داریم.
وی ادامه داد: افزایش بیماری‌های واگیر مثل سرخک در کشورهای غربی و حتی کشورهای خاورمیانه باعث شده است تا دوباره به واکسیناسیون نگاه ویژه‌ای بشود و از همین‌رو شعار امسال سازمان جهانی بهداشت در زمینه مراقبت‌های بهداشتی اولیه شده است.
دکتر مرادی معنای شعار امسال را همان شعار پیشگیری مقدم بر درمان دانست و خاطرنشان کرد: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در چند سال گذشته، بسته‌های جدیدی در جهت گسترش عدالت اجتماعی و عدالت در سلامت اجرا شد.
وی، همکاری‌های بین بخشی آموزش و پرورش با دانشگاه علوم پزشکی را در ارتقای شاخص‌های سلامت در جامعه مفید و موثر بیان و اظهار کرد: نسبت به جمعیت دانش‌آموز، بیشترین مدارس مروج سلامت و مدارس پنج ستاره را در سطح استان دارا هستیم.
دکتر مرادی، مکمل‌یاری، وارنیش فلوراید و سفیران سلامت را از جمله برنامه‌های مشترک دانشگاه و آموزش و پرورش بیان کرد و گفت: طرح جدید دندانپزشکی با عنوان دهان عاری از پوسیدگی، قبل از عید در پایه‌های پنجم و ششم آغاز شده است.