امروزسه شنبه, 23 مهر 1398 23:11

بیماری پرفشاری خون عامل اصلی سکته‌های قلبی و مغزی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در نشست خبري که به مناسبت آغاز طرح بسيج ملي كنترل فشار خون برگزار شد، بر ضرورت آگاه‌سازی جامعه از خطرات پرفشاری خون تاکید کرد.

برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در نشست خبري بسيج ملي كنترل فشار خون با اشاره به نقش و جایگاه مهم رسانه‌ها در انتقال‌ پیام‌های حوزه سلامت به جامعه اظهار کرد: بیماری پرفشاری خون عامل اصلی سکته‌های قلبی و مغزی و نارسایی کلیوی است.
وی با بیان اینکه 45 تا 50 درصد مرگها ناشی از بیماری پرفشاری خون است، گفت: با توجه به هزینه‌های بالای حوزه درمان، بهداشت به عنوان مهمترین اولویت حوزه سلامت قرار گرفته است و باید در حوزه پیشگیری به سراغ بیماری‌هایی که بار بیشتری به نظام سلامت تحمیل می‌کند، برویم.
دکتر باذلی با اشاره به اینکه از هر صد هزار سکته مغزی، 15 هزار منجر به مرگ و بقیه هم باعث ایجاد عارضه‌هایی همچون اختلالات حرکتی و تکلمی می‌شود، تصریح کرد: در سن ابتلا به سکته‌های مغزی ده سال جلوتر از دنیا هستیم و سکته‌های قلبی و مغزی به سنین پایین‌تر منتقل شده است که در این زمینه عوامل مختلفی دخالت دارند ولی یکی از مهمترین علل آن، پرفشاری خون است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه 40 تا 60 درصد از مبتلایان به پرفشاری خون، از بیماری خود اطلاعی ندارند، اظهار کرد: هدف اصلی از اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون، شناسایی این افراد و آگاه‌سازی آنها از بیماری‌شان است تا برای کنترل یا درمان پرفشاری خون اقدام کنند.
دکتر باذلی، یکی از عوامل اصلی پرفشاری خون را مصرف بی رویه نمک در رژیم غذایی عنوان کرد و افزود: متاسفانه مصرف نمک در ایران، بیش از دو برابر متوسط مصرف جهانی آن است.
وی افزود: مطالعات نشان می‌دهد که اگر روزانه 5 گرم از مصرف نمک کم شود، بیماری‌های قلبی و عروقی 18 درصد و سکته‌های مغزی 24 درصد کاهش می‌یابد.
دکتر باذلی با اشاره به اینکه بر اساس آمار، فقط 12درصد جمعیت کشور الگوی صحیح مصرف نمک را دارند، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها در کنار دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند نقش مهمی در ترویج الگوی صحیح مصرف غذایی و پرهیز از مصرف غذاهای مضر همچون فست‌فودها ایفا کنند.
وی یادآور شد: طرح بسيج ملي كنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه طی دو مرحله کلید میخورد که در مرحله نخست، تمرکز بر روی اطلاع رسانی و آموزش همگانی است و در مرحله دوم که از ۱۷ خرداد ماه رسما آغاز میشود به صورت عملیاتی در قالب تیم‌های سیار، مراکز جامع خدمات سلامت، بیمارستان‌ها، اماکن پرتردد و... به مدت یک‌ماه اجرا می‌شود.