امروزسه شنبه, 04 تیر 1398 14:56

استقرار سیستم نظام ارجاع الکترونیک نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها و مردم است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در همایش تشریح سیستم نظام ارجاع الکترونیک گفت: استقرار این سیستم نیازمند همکاری همه دستگاه‌های اجرایی و قشرهای مختلف مردم است.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در این همایش که باحضور بخشداران، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در تالار شهید دکتر چمران برگزار شد، گفت: استقرار نظام ارجاع الکترونیک از جمله الزامات طرح تحول نظام سلامت بوده است که به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم تاکنون به تعویق افتاده است.
وی با بیان اینکه این طرح از 17 خردادماه در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: گرچه اجرای هر طرح مداخله‌ای، یک سری محدودیت‌ها را نسبت به قبل ایجاد می‌کند ولی فواید و اثرات مثبت این طرح برای جامعه و ارتقای سلامت مردم بیشتر است؛ هرچند محدودیت‌های این طرح هم فقط برای افرادی خواهد بود که بر اساس میل شخصی به پزشک متخصص مراجعه می‌کنند.
دکتر باذلی، ویزیت‌های تخصصی غیرضروری را یکی از مشکلات مهم کنونی عنوان کرد و افزود: عدم وجود نظام ارجاع باعث شده است تا افراد خودسرانه بدون داشتن نیاز ضروری به تخصص‌های مختلف مراجعه کنند و افرادی که نیاز واقعی و ضروری به خدمات تخصصی دارند، امکان دسترسی و دریافت نوبت از پزشکان متخصص ندارند.
وی افزود: علاوه بر این، هزینه‌های زاید زیادی به سیستم سلامت تحمیل می‌شود که میتوان این هزینه‌ها را در جهت ارتقای شاخص‌های سلامت جامعه بکار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تشریح ابعاد سلامت، ابراز کرد: سلامت یک مقوله تک بعدی نیست که فقط وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی بتوانند آن را تامین کنند بلکه همه سازمانها و افرد باید متولی اجرایی سلامت را یاری کنند.
دکتر باذلی از دهیاران و شوراهای اسلامی به عنوان بازوهای توانمند دانشگاه در راستای تحقق سلامت در جامعه یاد کرد و افزود: بسیج ملی کنترل فشارخون و سیستم نظام ارجاع الکترونیک دو طرح مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که دهیاران و شوراهای اسلامی می‌توانند کمک‌های خوبی در راستای رسیدن به اهداف این طرح‌ها داشته باشند.