امروزسه شنبه, 23 مهر 1398 12:56

دومین همایش پژوهشی دانشجویی اتاق عمل کشور در گناباد آغاز شد

دومین همایش سالیانه پژوهشی دانشجویی اتاق عمل کشور، 15 تیرماه در سالن همایش‌های کوثر دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز شد.

به گزارش وب‌دا، در این همایش که علاوه بر اعضاء هیئت بورد اتاق عمل کشور، مدیران گروه‌ها، اعضای هیئت علمی و بیش از 300 دانشجو از دانشگاه‌های علوم پزشکی و آزاد اسلامی سراسر کشور حضور دارند، بیش از 375 مقاله ارائه می‌شود.

دبیرکل دومین همایش پژوهشی دانشجویی اتاق عمل کشور در آیین افتتاحیه این همایش گفت: از 429 مقاله رسیده به دبیرخانه این همایش،  375مقاله پذیرفته شده است که 27 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه در قالب پوستر ارائه می‌شود.
دکتر کوکب بصیری‌مقدم، جراحی‌های کم تهاجمی(لاپاروسکوپی) و راهکارهای ارتقا کیفیت آموزش دانشجویان اتاق عمل را از محورهای ویژه این همایش عنوان و اظهار کرد: رعایت حقوق بیمار در اتاق عمل، آموزش بالینی، اصول استریلیزاسیون و پیشگیری از عفونت، اخلاق حرفه‌ای و چالش‌های اخلاقی در اتاق عمل، تکنولوژی های نوین در جراحی، جراحی رباتیک، تله سرجری، استقلال حرفه‌ای، آموزش مجازی، حفاظت و ایمنی در اتاق عمل، خطاهای پزشکی در اتاق عمل و ارزشیابی صلاحیت بالینی از جمله محورهای این همایش است.
وی با بیان اینکه یک کارگاه مقاله‌نویسی با تدریس خانم دکتر لیلا ساداتی از پیشکسوتان اتاق عمل کشور در حاشیه این همایش برگزار می‌شود، تصریح کرد: برگزاری کارگاهی در خصوص نکات برتر آزمون ارشد اتاق عمل و همچنین برگزاری چهار کارگاه تخصصی آموزشی در زمینه تکنولوژی جراحی قلب و عروق، ارولوژی، ارتوپدی و لیپوساکشن از برنامه‌های جنبی این همایش یک روزه است.

حامد قربانی فرماندار گناباد نیز در این همایش، دانشگاه علوم پزشکی را نمادی از رشد و توسعه این شهرستان دانست و گفت: بیمارستان علامه بهلول گنابادی به عنوان یک قطب درمانی، خدمات ارزشمندی به مردم استان‌های خراسان رضوی و جنوبی ارائه می‌کند.

امام جمعه گناباد هم با اشاره به آیات و احادیث، خدمات علمی حوزه علوم پزشکی را موجب نجات جان انسان‌ها دانست و گفت: بر اساس بخشی از آیه 32 سوره مائده:« وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعاً»، نجات جان یک انسان به منزله نجات همه بشریت است.
حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب با بیان حدیثی از پیامبر اعظم(ص):«مَن سَعی لِمَریضٍ فی حاجَةٍ قَضاها أولَم یقضِها خَرَجَ مِن ذُنوبِهِ کیومٍ وَلَدَتْهُ اُمُّهُ ؛ هر کس برای بر آوردن نیاز بیماری بکوشد، چه آن را برآورده سازد و چه نسازد، مانند روزی که از مادرش زاده شد، از گناهانش پاک می‌شود.» به جایگاه اجر معنوی درمان بیماران پرداخت.
یادآور می‌شود، خانم دکتر صدیقه حنانی و دکتر حسن فرهمند از اعضای هیئت بورد اتاق عمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه این همایش بودند.