امروزیکشنبه, 31 شهریور 1398 16:06

سرمایه اجتماعی بالاترین سرمایه است

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در آیین بزرگداشت روز پزشک در دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: سرمایه اجتماعی بالاترین سرمایه‌ای است که جامعه پزشکی داشته است.

به گزارش وب‌دا، دکتر سید علی اکبر شمسیان در این مراسم که در سالن همایش‌های کوثر دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد، گفت: جامعه پزشکی همواره در بین گروه‌های مرجع، رتبه اول یا دوم را داشته که در چند سال اخیر این جایگاه افت داشته است.

وی با تاکید بر لزوم برخورد با کسانی که به شانیت جامعه پزشکی آسیب می‌رسانند، گفت: ممکن است برای افزایش سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی دچار آسیب شود ولی باید به این امر توجه کرد که ممکن است روزی برسد که پول زیادی داشته باشیم ولی اعتبار و آبرویی نداشته باشیم.

دکتر شمسیان، درستکاری و فعالیت‌های عام‌المنفعه را در افزایش سرمایه اجتماعی موثر دانست و تصریح کرد: مردم هنوز به جامعه پزشکی به عنوان مرجع نگاه می‌کنند، از این‌رو نباید منافع کوتاه مدت را جایگزین منافع بلندمدت کنیم.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به ماندگاری بسیاری از پزشکان در مناطق محروم و انجام کارهای عام‌المنفعه توسط آنها، خاطرنشان کرد: متاسفانه در انعکاس رفتار این پزشکان نتوانسته‌ایم خوب عمل کنیم.

دکتر شمسیان با بیان اینکه در رابطه پزشک و بیمار، تصوری که در ذهن مردم شکل می‌گیرد اهمیت این جایگاه را نشان می‌دهد، گفت: مردم از جامعه پزشکی، گذشت، ایثار و ویژگی‌هایی که به عنوان یک گروه مرجع به آن توجه شده را نگاه می‌کنند.

فرماندار گناباد در این مراسم با اشاره به تاثیر اخلاق در پزشکی، گفت: اخلاق در پزشکی عامل اثربخشی در اعتلای شاخص‌های فرهنگی است.

حامد قربانی، اخلاق، شفافیت، صداقت و مردمی بودن را رمز ماندگاری شهدا در اذهان مردم دانست و خاطرنشان کرد: مسئولان می‌توانند با الگوگرفتن از شهدا، اثرات ماندگاری از خود بر جای بگذارند.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف فعال است، گفت: فعالیت‌های جهاد دانشگاهی منحصر به پزشکی نیست و در بخش‌های مختلف کارهای ارزشمندی انجام داده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی شهرستان‌های گناباد و بجستان هم در این جلسه با تبریک روز پزشک و داروساز به بخشی از برنامه ها و عملکرد نظام پزشکی اشاره کرد و گفت: 36 پروانه مطب یا کار در سال گذشته صادر شده است که از این تعداد 15 پروانه برای متخصصین، 5 پروانه برای پزشکان عمومی، 6 پروانه کارشناس، یک پروانه دندانپزشک و 9 پروانه مامایی بود.

دكتر ﺍﺑﻮﺍﻟﻘﺎﺳﻢ ﺻﺎﺩﻗﭙﻮﺭ افزود: در سال گذشته هیئت مدیره نظام پزشکی شهرستان‌های گناباد و بجستان علاوه بر پیگیری امورات مرتبط با سازمان، 10 جلسه برگزار کرد که در مجموع 15 مصوبه داشت.