امروزشنبه, 27 مهر 1398 13:28

کمک‌های کوچک ولی بی‌شمار، می‌تواند مشکلات بزرگی را برطرف کند

دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در هم‌اندیشی نخبگان و فرهیختگان گنابادی و بجستانی مقیم تهران گفت: کمک‌های کوچک ولی بی‌شمار، می‌تواند مشکلات بزرگی را برطرف کند.

به گزارش وب‌دا، دکتر حسینعلی شهریاری، همت و ظرفیت خیرین گنابادی و بجستانی را زیاد دانست و گفت: نباید فکر کنیم که باید کمک‌های میلیاردی کنیم بلکه همه با هم با کمک‌های کوچک ولی زیاد می‌توانند دانشگاه علوم پزشکی را در مسیر ارائه خدمات حوزه بهداشت و درمان یاری کنند.
150هزار میلیارد تومان در حوزه سلامت هزینه می‌شود
وی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا، هیچ دولتی نتوانسته به تنهایی از پس هزینه‌های حوزه سلامت بربیاید، گفت: در حوزه‌های مختلف سلامت 150هزار میلیارد تومان هزینه می‌شود که دولت به تنهایی جوابگو نیست و خوشبختانه به رغم مشکلات مالی در سال گذشته، خیرین 1100 میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف سلامت کمک کردند که نسبت به سال قبل از آن 100 میلیارد تومان افزایش داشت.
دکتر شهریاری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مبنی بر عدم غفلت از ظرفیت خیرین، گفت: هدف مجمع خیرین این است که به کمک نیازمندان در حوزه سلامت بیایند.
باید کاری کنیم که مردم بیمار نشوند چون هزینه‌بر است
وی با اشاره به فعالیت شورای مشارکت خیرین در بیش از 300 شهر کشور، تاکید کرد: نباید همه کارهایی که انجام می‌دهیم سخت‌افزاری باشد بلکه باید در کارهای نرم‌افزاری هم تلاش کنیم، یعنی هرچقدر که بیمارستان و درمانگاه بسازیم، باز هم بیمار هست و از این‌رو باید کاری کنیم که مردم بیمار نشوند چون وقتی بیمار شدند، هزینه‌بر است.
دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور با ابراز تاسف از عدم استفاده از غذای سالم در جامعه، خاطرنشان کرد: امروزه بیش از 70درصد مرگ و میر در کشور به علت بیماری‌های غیرواگیر مثل سکته‌های قلبی، خونریزی‌های مغزی، عوارض دیابت، سرطان‌ها و ... است.
دکتر شهریاری ادامه داد: متاسفانه چاقی در فرزندان بیش از 50درصد است که این امر عامل بسیاری از سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و ... است.
وی، تصادفات جاده‌ای را از دیگر عوامل مرگ و میر در کشور دانست و خاطرنشان کرد: از نظر تصادفات جاده‌ای در دنیا بی‌نظیر هستیم و سالیانه علاوه بر کشته شدن 17هزار نفر، 200 تا 300 هزار نفر نیز بر اثر تصادفات با قطع عضو و معلولیت مواجه می‌شوند.
لزوم جدی‌تر گرفتن مشارکت بانوان و جوانان در مجامع خیرین
دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور بر لزوم جدی‌تر گرفتن مشارکت بانوان در مجامع خیرین تاکید کرد و گفت: در انجام کارهای خیر، بانوان کارایی و توانمندی بیشتری از آقایان دارند و موفق‌تر هستند.
دکتر شهریاری، اجرای کارهای پژوهشی را از دیگر زمینه‌های مهم برای ورود خیرین دانست و افزود: برای جلوگیری از موازی کاری، خیرین می‌توانند با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی در اجرای کار پژوهشی کمک کنند، به عنوان مثال ممکن است در برخی استان‌ها بیماری‌های خاصی باشد که میتوان برای انجام کار پژوهشی در این زمینه سرمایه‌گذاری کرد.
وی بر لزوم حضور جوانان در عرصه کارهای خیر هم تاکید کرد و گفت: باید جوانان را از جوانی وارد کارهای خیر کنیم.
توسعه هر کشوری نیازمند افراد سالم است
دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان خود به سابقه کار خیر در اسلام اشاره کرد و افزود: اکثر بیمارستانهای بزرگی که قبل از انقلاب ساخته شد، بیمارستانهای وقفی هستند اما به دلایلی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وقف جای خود را به کار خیر داد.
دکتر شهریاری یکی از بهترین کارهای خیر را در حوزه سلامت دانست و تصریح کرد: توسعه هر کشوری به وجود انسانهای سالم بستگی دارد یعنی باید افراد سالم وجود داشته باشند تا بتوانند کارهای بزرگی را در هر زمینه‌ای انجام دهند.
وی به حضور پزشکان خارجی در سالهای ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: این پزشکان فقط نسخه می‌نوشتند و قادر به برقراری ارتباط فرهنگی با بیماران نبودند که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، امروز شاهد موفقیت‌های زیادی هستیم و کارهای بیشتری هم باید انجام شود.