امروزسه شنبه, 21 آبان 1398 20:45

لزوم وجود پیوست پدافند غیرعامل برای طرح‌های توسعه‌ای

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در جلسه كارگروه سلامت در حوادث غير مترقبه و پدافند غيرعامل دانشگاه گفت: هر طرح توسعه‌ای که قرار است اجرا شود، باید حتما پیوست پدافند غیرعامل داشته باشد.

به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در این جلسه با تبریک هفته پدافند غیرعامل، اظهار کرد: پدافند غیرعامل فقط مربوط به یک واحد یا معاونت نیست و تمام ارکان دانشگاه را شامل می‌شود.
وی افزود: پدافند غیرعامل باعث آمادگی بیشتر برای مقابله با حوادث و کاهش خسارت‌های مالی و جانی در حوادث و بحران‌ها می‌شود.
رئیس دانشگاه با تاکید بر اینکه تمام معاونت‌ها و واحدها، اولویت‌های خود در مقابله با حوادث و بحران‌ها را بازنگری و به روز نمایند، گفت: باید اطلاعات چارت مدیریتی پدافند غیرعامل به صورت مرتب به روزرسانی شود، چراکه در مواقع بحران، دسترسی سریع به مدیران و عوامل اجرایی مرتبط با موضوع، از اولویت‌های اصلی است.
دکتر باذلی بر برگزاری دوره‌های آموزشی موثر و هدفمند و انجام پژوهش‌های کاربردی با توجه به وضعیت اقلیمی و شرایط جغرافیایی شهرستان‌های گناباد و بجستان و همچنین انجام تمرین‌های اصولی تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: باور اشتباه بسیاری این است که حادثه برای دیگران است و برای ما رخ نمی‌دهد و برای همین معمولا در مواقع بروز بحران، غافلگیر می‌شویم.
دکتر باذلی تاکید کرد: باید هماهنگی لازم را هم در مجموعه دانشگاه و هم در تعامل با سایر ادارات و نهادهای مرتبط با سطح شهرستان داشته باشیم تا در موقع بروز بحران، کلاف سر در گم نباشیم.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد با قدردانی از دکتر باذلی بخاطر حمایت از کمیته پدافند غیرعامل با وجود محدودیت‌های مالی، گفت: علاوه بر خدمت‌رسانی به عزاداران و زائران در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اربعین، تیم عملیاتی اورژانس 115 به مرز مهران اعزام گردید و حدود 25 هزار ویزیت و اقدامات درمانی برای زائران پیاده انجام شد.
دکتر امین زمانی افزود: با توجه به فصل بارندگی و پیش بینی بارش‌های خوب در سال جاری، لازم است که تمهیدات لازم برای مقابله با سیل احتمالی اندیشیده شود، بویژه برای مسیرهای دسترسی و مراکزی که در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی قرار دارند، اقدامات پیشگیرانه لحاظ شود.
وی یادآور شد: معمولا پس از وقوع سیل، امکان بروز برخی بیماری‌ها بوجود  می‌آید که احتمال افزایش مراجعان به بیمارستان و مراکز درمانی را در پی خواهد داشت که در این خصوص هم باید اقدامات لازم انجام شود.
شایان ذکر است در این جلسه، در خصوص آمادگی در مقابله با آنفولانزا نیز بحث و تبادل نظر شد.