امروزسه شنبه, 29 بهمن 1398 13:18

ارزیابی و اعتباربخشی برنامه آموزشی پزشکی عمومی دانشکده پزشکی توسط ارزیابان وزارت بهداشت

ارزیابی و اعتباربخشی برنامه آموزشی پزشکی عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه توسط ارزیابان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مدت دو روز انجام شد.

به گزارش وب‌دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم افتتاحیه این ارزیابی که با حضور اعضای هیئت رئیسه، رئیس و معاونین دانشکده پزشکی و ارزیابان بیرونی دانشگاه در سالن ابن‌سینا برگزار شد، به تشریح بسته‌های تحول و نوآوری آموزش علوم پزشکی طرح تحول نظام سلامت پرداخت و گفت: در حوزه پزشکی عمومی، سند توانمندی دانش‌آموختگان رشته پزشکی عمومی تدوین شد و استانداردهایی تعریف گردید تا دانشگاه‌های علوم پزشکی، آموزش‌های خود را بر این استانداردها منطبق کنند.
دکتر جواد باذلی افزود: با توجه به اینکه تطبیق با استانداردها، یک روند دائمی است، باید به طور پیوسته مورد ارزیابی قرار بگیرد تا درصد انطباق شرایط موجود با استانداردها، بررسی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد از اعتباربخشی به عنوان یک فرصت برای دانشگاه‌ها یاد کرد و افزود: حضور ارزیابان بیرونی و ارائه پیشنهادها و نقطه نظرات آنها در حوزه‌های مختلف می‌تواند به ارتقای هرچه بهتر و بیشتر آموزش پزشکی و ارائه خدمات حوزه سلامت کمک کند.
دکتر باذلی به تشریح دستاوردهای و موفقیت‌های دانشجویان پزشکی عمومی این دانشگاه در آزمون‌های مختلف اشاره و تصریح کرد: وجود مدیران، اعضای هیئت علمی، اساتید و کارشناسان بومی، دلسوز و متعهد و همچنین داشتن روحیه همدلی و همکاری از جمله نقاط قوت دانشگاه علوم پزشکی گناباد است.
در این ارزیابی که با حضور هشت نفر از ارزیابان برنامه اعتباربخشی انجام شد، همه فضاها، امکانات، فرآیندها و ... که با دانشجویان پزشکی در ارتباط است، مورد ارزیابی و اعتباربخشی قرار گرفت.
سالن تشریح، آزمایشگاه‌ها، کلاس‌های درس، اتاق اعضای هیئت علمی و گروه‌های آموزشی، سالن آموزش مجازی، سالن‌های کنفرانس و کارگروهی، حیوانخانه و انجمن‌های علمی دانشجویی از جمله بخش‌های دانشکده پزشکی بود که مورد بازدید ارزیابان قرار گرفت.
کتابخانه مرکزی، مرکز مطالعات و توسعه علوم پزشکی، مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت، سالن‌های همایش و کنفرانس، سالن ورزشی، سلف‌سرویس و خوابگاه‌های دانشجویی از دیگر بخش‌های بازدید شده توسط ارزیابان برنامه ملی اعتباربخشی بود.
همچنین از بخش‌های بالینی در ارتباط با آموزش دانشجویان پزشکی عمومی مانند بیمارستان علامه بهلول گنابادی، درمانگاه و کلینیک ویژه، مراکز سلامت جامعه، مرکز پزشکی اجتماعی و ... بازدید شد.
برگزاری نشست‌های جداگانه با اعضای هیئت رئیسه و ارزیابان درونی، اساتید و اعضای هیئت علمی و دانشجویان از دیگر برنامه‌های ارزیابان برنامه ملی اعتباربخشی پزشکی عمومی در گناباد بود.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: با توجه به اهمیت آموزش پزشکی، اعتباربخشی یکی از فرآیندهای مهم برای ارتقای استانداردهای آموزشی است.
دکتر علی اکبری از اعتباربخشی به عنوان یکی از نظام‌های کیفی نوین در حوزه آموزش عالی یاد کرد و افزود: هدف از اعتباربخشی، بررسی استانداردهای آموزشی در دانشکده‌ها و اصلاح موارد مغایر با این استانداردها است.
وی افزود: اجرای اعتباربخشی در دو مرحله خودارزیابی و ارزیابی بیرونی انجام می‌شود و دانشگاه‌های علوم پزشکی مجری دوره‌های آموزشی موظف هستند تا با توجه به رای صادره، نسبت به ارتقای مستمر کیفیت برنامه‌های آموزشی خود اقدام کنند.