امروزیکشنبه, 09 آذر 1399 19:35

نگرانی از هم‌زمانی کرونا و سایر عفونت‌های حاد تنفسی در ۶ ماهه دوم سال

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: در حال حاضر بیشترین نگرانی ما از هم‌زمانی بیماری کرونا با سایر عفونت‌های حاد تنفسی در ۶ ماهه دوم سال جاری است.

دکتر جواد باذلی که در هفتمین برنامه زنده اینترنتی «مسیر عاشقی» حضور یافته بود، با تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله، اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، تبعات متعددی را ایجاد کرد که نمونه ای از آن محدودیت‌هایی است که در برگزاری مراسمات و تجمعات اعمال می‌شود.
 وی ادامه داد: متأسفانه شیوع بیماری در منطقه تحت پوشش دانشگاه با روند افزایشی نسبی روبروست، اما خوشبختانه فعلا با شرایط حادی روبرو نیستیم؛ ولی اگر شرایط کنترل نشود، در آینده نسبتا نزدیک با بحران مواجه خواهیم شد.
دکتر باذلی خدمات مراقبت‌های بخش ICU را از مهمترین عوامل برای نجات بیماران بدحال کرونایی برشمرد و تصریح کرد: هم اکنون در بیمارستان علامه بهلول گنابادی ۱۴ تخت ICU فعال است که در شرایط کنونی جواب گوی نیاز فعلی هست ولی با نگرانی که بخاطر هم‌زمانی کرونا و عفونت‌های حاد تنفسی در ۶ ماهه دوم سال وجود دارد، تصمیم گرفته شد تا در حد امکان ظرفیت تخت‌های ICU را بالا ببریم.
وی با اشاره به ماه محرم و نذورات خیرین در این ایام خاطرنشان کرد: محرم امسال به خاطر شرایط کرونایی، برخی از مراسمات دچار محدودیت شدند که امکان انجام برخی از نذورات مانند غذا و ... را با مشکل مواجه کرده است به همین منظور پیشنهاد داده‌ایم که مواردی از نذرها که از لحاظ شرعی قابلیت انتقال به حوزه سلامت را دارند، امسال به نذر سلامت اختصاص یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: در این راستا جلساتی با هیات‌های مذهبی و خیرین برگزار شده و از طریق فضاهای مجازی نیز اطلاع‌رسانی‌ انجام شده است و مردم نیک‌اندیشی که تمایل به مشارکت در نذر سلامت دارند، می‌توانند نذورات خود را به خرید تجهیزات بخش مراقبت های ویژه اختصاص دهند.
وی گفت: خوشبختانه این طرح مورد استقبال مردم، مسئولین هیئات و خیرین قرار گرفته و امیدواریم این اقدام خیرخواهانه با تداوم مشارکت مردم ادامه یابد، ضمن اینکه این آمادگی را داریم که تجهیزات خریداری شده به نام خود خیرین نامگذاری شود.

کمک برای خرید اینگونه تجهیزات، باقیات‌الصالحاتی ماناست
دکتر باذلی تأکید کرد: هر دستگاه ICU در طول عمر کاری خودش می‌تواند بالغ بر ۲۰۰ یا ۳۰۰ نفر را از مرگ حتمی نجات دهد و کمک برای خرید اینگونه تجهیزات، باقیات‌الصالحاتی ماناست که سال‌ها، دعای خیر بیماران و خانواده‌هایشان را به همراه خواهد داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در خصوص مراسمات عزاداری ماه محرم عنوان کرد: از قبل از شروع ماه محرم، در جلساتی که با حضور مسئولین هیئات شهرستان‌های گناباد و بجستان گرفته شده، آموزش‌های لازم داده شد و خوشبختانه در رصدی که چند روز گذشته انجام شد، اکثر هیات‌ها دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند، البته موارد معدودی هم بودند که دستورالعمل‌ها را رعایت نمی‌کردند که به آنها تذکرات لازم داده شد.
وی اضافه کرد: از همه مردم عزیز خواهش می‌کنم به دلیل اینکه هنوز در ماه محرم و صفر مراسمات ادامه دارد، در عین حالی که عزاداری می‌کنند، مواظب سلامت خودشان و مردم باشند و از این طریق همکاران ما را نیز یاری کنند.

تجمعات بدون حفاظت؛ مهمترین عامل تهدیدکننده

دکتر باذلی گفت: در حال حاضر مهمترین عامل تهدید کننده به عنوان یک خطر بالقوه برای افزایش ابتلا به بیماری کوئید 19 تجمعات بدون حفاظت است که اگر این تجمعات با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و با حفاظت مناسب فیزیکی انجام شود درصد احتمال انتقال بیماری کاهش خواهد یافت و این کمک مؤثری برای همکاران ما است که بیش از 6 ماه هست که در شرایط بسیار سخت در حال تلاش هستند.
وی ابراز کرد: برخی از همکاران ما به خاطر همین محدودیت‌ها و شرایط کاری سختی که دارند شاید ماه‌ها است که فرزندان خودشان را در آغوش نگرفته‌اند یا به پدر و مادر پیرشان سر نزده‌اند که امیدواریم مردم عزیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در عزاداری‌ها، هم به مدافعان سلامت و خودشان کمک کنند و هم از فیض معنوی مراسم بهره مند شوند.