امروزسه شنبه, 30 مهر 1398 12:53

نواخته شدن زنگ سلامت در مدارس گناباد

همزمان با سراسر کشور، صبح امروز اول اردیبهشت ماه، با نواخته شدن زنگ سلامت در مجتمع آموزشی غلامیان روستای بیلند هفته سلامت آغاز شد.
به گزارش وب‌دا، در این مراسم نمادین که فرماندار، اعضاء هیأت رئیسه و جمعی از مدیران و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی گناباد، مسئولان محلی و معلمان و دانش‌آموزان حضور داشتند، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و آغاز هفته سلامت گفت: در طول هفته سلامت امسال که از یکم تا هفتم اردیبهشت‌ماه با شعار " یک عمر سلامت با خود مراقبتی" نامگذاری شده است برنامه های مختلفی اجرا می‌شود. دکتر علی عالمی افزود: باید روزی فرا برسد که همگی باور کنیم که هر روزمان روز سلامت است و هر روز به دنبال سلامتی باشیم. وی از خودمراقبتی به عنوان مراقبت فرد از خود برای حفظ سلامتی در همه ابعاد جسمی، روحی، روانی و اجتماعی یاد کرد و افزود: به آن دسته از فعالیتهایی که باعث توسعه دانش، کنترل خود از لحاظ جسمی، هیجانی و عملکرد اجتماعی، کاهش خطرات و ایجاد رفتارهای پیشگیرانه می‌شود خودمراقبتی گفته می‌شود.
وی از خودمراقبتی به عنوان یک فعالیت پایدار که از ابتدای زندگی تا آخرین لحظه حیات همراه هر فردی‌ است یاد کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم خودمراقبتی را به طور مناسب انجام دهیم به یک سری توانمندی‌ها و قابلیت‌هایی نیاز داریم. وی، مهارت مدیریتی، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری، ارتباطی و کسب اطلاعات را چهار مهارت مهم برای خودمراقبتی عنوان کرد و افزود: مهارت مدیریتی یعنی اینکه انسان با کنترل هیجانات و برخورد مناسب در شرایط متفاوت با ویژگیهای مختلف، پاسخ‌های متناسبی را تنظیم نماید.
دکتر عالمی از مهارت برنامه ریزی و هدف گذاری به عنوان یک مهارت حیاتی یاد کرد و افزود: برای اینکه بتوانیم خودمراقبتی را انجام دهیم باید ضمن شناختن ویژگیهای خود، میزان اصلاح رفتار و راهکارهای لازم را سنجیده و ارزیابی نماییم. وی با بیان اینکه تمام توانمندیهای انسان از طریق مهارت ارتباطی شکوفا می‌شود گفت: روابط بین فردی صحیح و درست در ایجاد سلامت جسمی و روحی، روانی و اجتماعی، رشد شخصیت، هویت‌یابی، اعتماد به نفس، سازگاری و خودشکوفایی نقش مهم و تاثیرگذاری دارد. وی از دستیابی به اطلاعات صحیح به عنوان یک مهارت اساسی یاد و خاطرنشان کرد: توجه به درستی اطلاعات و منبع موثق و تناسب اطلاعات با درک مخاطب برای اتخاذ تصمیمهای درست ضروری است.
وی، همکاری بین افراد جامعه و خانواده و جامعه و مراقبین سلامت را موجب تحقق بهترین دستاوردهای حاصل از خودمراقبتی برشمرد و گفت: مهارتهای لازم در طول زندگی و آموزش کسب می‌شود اما مستلزم برنامه ریزی مناسب و اجرای دقیق و صحیح برنامه‌ها است.
وی تصریح کرد: جوانان و نوجوانانی که توانایی انتخاب آگاهانه، تشخیص نیازهای حقیقی، اعتماد به نفس لازم، توانایی تشخیص تهدیدات داخلی و خارجی و اجرای فعالیتهای جامعه را داشته باشند جزء سرمایه‌های ارزشمند برای هر جامعه‌ای هستند. وی اظهار امیدواری کرد با همکاری همه دست اندرکاران نظام سلامت و آحاد جامعه شاهد ارتقاء سلامت باشیم.
اجرای سرود توسط دانش آموزان و سخنرانی معاون پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش گناباد از دیگر برنامه های این مراسم بود. همچنین سوالاتی از مطالب ارائه شده طرح و به نفراتی که پاسخ صحیح دادند جوایزی اهدا شد.