امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 08:38

آغاز مرحله دوم طرح ملی وارنیش فلوراید در مدارس ابتدایی

همزمان با آغاز هفته سلامت، مرحله دوم طرح ملی وارنیش فلوراید در مدارس ابتدایی شهرستانهای گناباد و بجستان آغاز شد.
به گزارش وب‌دا، کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم آغاز این طرح که با حضور فرماندار، اعضاء هیأت رئیسسه دانشگاه و جمعی از مسئولان در دبستان میثم بیلند برگزار شد، با بیان اینکه پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان راحت‌تر از درمان آن است، اظهار داشت: به منظور فرهنگ سازی و افزایش مراقبت‌های بهداشت دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان زیر 12 سال و در راستای طرح‌های اداره سلامت دهان و دندان، مرحله دوم طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان به طور جامع و گسترده در مدارس ابتدایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد آغاز گردید.
دکتر علی رمضانی با بیان اینکه این طرح با هماهنگی مدیریت آموزش و پرورش در دو شهرستان گناباد و بجستان انجام خواهد شد، افزود: در اجرای این طرح ابتدا آموزش‌های لازم توسط کارشناسان معاونت بهداشتی و مربیان بهداشت دهان در مدارس به دانش‌آموزان ارائه می‌شود و پس از مسواک زدن جهت انجام عمل وارنیش فلورایدآماده می‌شوند که این کار توسط تیم درمانی معاونت بهداشتی به صوت رایگان انجام می‌شود. وی با بیان اینکه این طرح 10 هزار دانش‌آموز را تحت پوشش خود قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: انجام طرح‌های پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان زیر 6 سال و 12-  6 سال از اهداف بلندمدت اداره سلامت دهان و دندان است که با همکاری بهزیستی در مهدهای کودک و با همکاری آموزش و پرورش در مدارس ابتدایی اجرا می‌شود.
وی با اشاره به اینکه از نظر علمی ثابت شده است که فلورایدتراپی با وارنیش می‌تواند تا 60% پوسیدگی دندان‌های کودکان را کاهش دهد، تصریح کرد: فلوراید ماده‌ای است که وقتی در مجاورت مینای دندان قرار می‌گیرد با نفوذ به آن باعث استحکام دندان در برابر پوسیدگی می‌شود. وی روش موضعی و روش سیستمکیک یا خوراکی را دو روش استفاده از فلوراید عنوان کرد و افزود: استفاده از وارنیش فلوراید و خمیردندان، ژل و دهان شویه‌های فلوراید از جمله روشهای استفاده موضعی این ماده است. وی با بیان اینکه روش خوراکی بیشتر در مناطقی استفاده می‌شود که میزان فلوراید آب کم است، اظهار داشت: با توجه به تحقیقات انجام شده، وارنیش فلوراید می‌تواند برای مدت طولانی یعنی حدود 28 هفته از خود فلوراید آزاد کند و با نفوذ به مینای دندان ضمن آهسته سازی روند پوسیدگی، آن را متوقف نماید. وی ، مناطق با میزان فلوراید پایین‌تر از حد استاندارد،  کودکان در زمان استفاده از شیشه شیر، افراد دارای سابقه فامیلی پوسیدگی، افراد دارای عقب ماندگی ذهنی و ناتوانی جسمی، افراد تحت رادیوتراپی ناحیه سر و صورت و افراد دارای دندانهای سالم برای استحکام بیشتر دندانها را از جمله موارد کاربرد وارنیش فلوراید عنوان کرد و گفت: استفاده از وارنیش فلوراید روش راحت و قابل قبولی است که نیاز به تجهیزات دندانپزشکی ندارد. وی با اشاره به اینکه مرحله اول طرح وارنیش فلوراید مهرماه سال گذشته در مدارس ابتدایی تحت پوشش این دانشگاه اجرا شد، افزود: اعزام کارشناس به مدارس، آموزش اصول اولیه بهداشت دهان و دندان و توزیع مسواک و خمیردندان در سطح مدارس ابتدایی بویژه با اولویت مدارس روستایی از دیگر اقدامات پیشگیرانه واحد بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی این دانشگاه در راستای جلوگیری از بیماریهای دهان و دندان بود. دکتر رمضانی با اشاره به روایاتی از ائمه اطهار(س) به اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان پرداخت و گفت: پوسیدگی دندان یک بیماری مسری قابل انتقال به وسیله فعالیت میکروبهای محیط دهان است که می‌تواند از یک دندان به دندان دیگر یا از فردی به فرد دیگری انتقال یابد. وی با بیان اینکه به علت غفلت در رعایت بهداشت دهان و دندان و نگهداری دندانها، شایعترین بیماری پس از سرماخوردگی، پوسیدگی دندان است، تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده 50-40 درصد دانش‌آموزان مسواک نمی‌زنند  یا حداقل روزی یک بار مسواک می‌زنند. وی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت" یک عمر سلامتی با خود مراقبتی" اظهار امیدواری کرد با انجام اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی مناسب، زمینه خودمراقبتی در خصوص دهان و دندان را در جامعه نهادینه نماییم.