امروزپنج شنبه, 25 مهر 1398 11:55

ناقلین می‌توانند سلامت ما را در خانه و سفر در معرض خطر قرار دهند

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری در همایش گرامیداشت هفته سلامت در سالن شهید دکتر چمران گفت: ناقلین موجودات زنده کوچکی مانند پشه‌ها، ساس‌ها و شپش‌ها، کنه‌ها و حلزون‌های آب شیرین می‌باشند که می‌توانند یک بیماری را از فرد به فرد یا از جایی به جای دیگر منتقل نمایند.
به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی با بیان اینکه امسال روز جهانی بهداشت با عنوان "موجودات كوچك؛ تهديدات بزرگ " نامگذاری شده است، افزود: ناقل موجودی است که بیماری عفونی را به انسان‌ها منتقل می‌کند و 17% بار بیماریها توسط ناقلین منتقل می‌شود.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: این موجودات ريز بيماري زا از جمله حشرات، ساس، كنه، پشه ها، حلزون و... هستند كه بيماري هاي خطرناكي از جمله سالك، مالاريا، تب دانگ، تب زرد و طيف وسيعي از بيماري هاي انساني از طريق آنها انتقال مي يابد.
وی افزایش آگاهی در خصوص تهدیدات و راههای حفاظت و پیشگیری بهتر از بیماریهای منتقله از راه ناقلین را از جمله اهداف نامگذاری امسال برشمرد و با تشریح ناقلین و بیماری‌های منتقله از طریق آنان، از مالاریا و تب دانگ به عنوان کشنده ترین بیماریهای منتقله یاد کرد و افزود: امروزه به علت گسترده شدن ارتباطات جهانی بیماریهای مختلف سریعا منتقل می‌شود. وی احساس خوب را تعریف ساده سلامتی عنوان کرد و افزود: بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت سلامتی عبارت است از رفاه کامل جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی و نه فقط اینکه فردی بیمار یا معلول نباشد.
 ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به شعار امسال هفته سلامت " یک عمر سلامتی با خود مراقبتی" گفت: همکاری های بین بخشی نقش بسیار مهمی در ارتقاء سلامت در جامعه دارد.
دکتر احمدی با بیان اینکه فقط 25% وظایف مربوط به سلامت در حوزه وزارت بهداشت است، اظهار داشت: برای حفظ و ارتقاء سلامت جامعه و دستیابی به سلامت همگانی باید ضمن افزایش مشارکت، همکاری‌های بین بخشی و گروهی را تقویت نماییم. وی افزود: سلامت مردم در گرو فعالیت یک بخش نیست بلکه برای کارآمدی نظام بهداشت و درمان همه دستگاه‌های اجرایی باید کمک و تلاش نمایند.
دکتر احمدی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت و نقش مهم خودمراقبتی و اصلاح شیوه زندگی در پیشگیری از بیماری‌ها، نقش خودمراقبتی مردم را مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: افزایش آگاهی و دانش سلامت و برخورداری از سطح سواد و دانش بهداشتی از ابتلا به 50 درصد بیماری ها جلوگیری می‌کند.