امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 09:01

نشست بررسی طرح تحول نظام سلامت در دانشگاه های علوم پزشکی قطب شمال شرق کشور برگزار شد

نشست بررسی و تبادل نظر درباره فعالیت های انجام شده طرح تحول نظام سلامت در دانشگاه های علوم پزشکی قطب شمال شرق کشور در مشهد برگزار شد.
به گزارش وب‌دا، در این جلسه که با حضور وزیر بهداشت و معاونان درمان و پرستاری وزارت متبوع و روسا و معاونان درمان، توسعه مدیریت و منابع و غذا و دارو دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مشهد، گناباد، بجنورد، بیرجند، سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور در بیمارستان قائم(عج) مشهد برگزار شد، وضعیت موجود اجرای طرح تحول نظام سلامت بررسی و در رابطه با نقاط قوت و چالش های احتمالی در مسیر اجرای طرح، هم اندیشی و تبادل نظر صورت گرفت.
 ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گزارشی به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه پرداخت.
دکتر رضا احمدی گفت: تا کنون 615 بیمار در بیمارستان 22بهمن از خدمات طرح تحول نظام سلامت بهره‌مند شده‌اند و فرانشیز 10% پرداخت کرده‌اند. وی با اشاره به انجام 96 زایمان طبیعی رایگان در این بیمارستان افزود: هیچ بیماری جهت تهیه دارو و ملزومات پزشکی از جمله لنز به بیرون از بیمارستان ارجاع نشده است.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: در این مدت 14 عمل جراحی مغز و اعصاب انجام شده است که علیرغم عدم ارسال لیست تجهیزات نوروسرجری از سوی وزارت بهداشت، این تجهیزات از طریق طرح هدفمندی در اختیار بیماران قرار گرفته است. همچنین 71 عمل جراحی عمومی  ، 45 عمل جراحی ارتوپدی و 45 عمل جراحی ارولوژی با فرانشیز 10% انجام شده است. دکتر احمدی تصریح کرد: در بیمارستان آیت ا... مدنی بجستان نیز در مدت اجرای این طرح 3 زایمان طبیعی رایگان انجام شد و 125 بیمار بستری از خدمات این طرح استفاده کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این جلسه ضمن عرض خداقوت به دست اندرکاران اجرای این طرح، اظهار داشت: روزانه گزارش فعالیت تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور را پیگیری می کنم و با توجه به معدود بودن مشکلات، بنظر می رسد وضعیت، خوشحال کننده است. دکتر سیدحسن هاشمی با بیان اینکه دولت با تمام توان پشتیبان طرح تحول نظام سلامت است، اظهار داشت: «تصور کوتاه مدت بودن طرح، محال است و این اقدام بزرگ آبروی دولت و نظام است و به هیچ وجه مقطعی نیست و دولت تمام قد پشتیبان طرح تحول است.» وی از تکمیل بسته های بهداشتی خبر داد و خطاب به دانشگاه های علوم پزشکی قطب شمال شرق کشور، گفت: بیشتر از درمان به بهداشتی ها کمک کنید و حمایت های لازم را برای اجرای بسته های بهداشتی صورت دهید. وی با تأکید بر نگاه سلامت محور به جای درمان محور، پیشگیری را بر درمان مقدم دانست و اظهار کرد: کار اصلی ما، توجه به مقوله بهداشت است و بزودی بسته های بهداشتی نیز اجرایی می شود، اما آغاز طرح تحول نظام سلامت با بسته های درمانی، موجب شد که شیرینی تحول در ذائقه مردم بنشیند، چراکه در این حوزه، بیشتر گرفتار بودند. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  با ابرازامیدواری نسبت به پیمودن مسیر آغاز شده طرح تحول نظام سلامت با قدرت، قوت و اقتدار هرچه بیشتر، افزود: بی تردید هر حرکتی ممکن است اشکالاتی در نفس خود داشته باشد و هیچ  یک بری از خطا نیستیم و نکته حایز اهمیت در این مسیر، نظارت، دقت و بهنگام و بدون فوت وقت صادقانه نواقص احتمالی را بپذیریم و درصدد رفع آن برآییم.
دکتر هاشمی افزود: تمامی هزینه ها بطور کامل کنترل شده و سقف هر دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستانی مشخص است و به این ترتیب برای اولین بار است که این تخصیص ها داده می شود و اگر در ادامه به بیمارستان ها فرصت تصمیم گیری داده شود، بطورقطع اتفاقات بسیار ارزنده و مثبتی را شاهد خواهیم بود.
شایان ذکر است در این جلسه کلیپی از روند اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه به نمایش گذاشته شد که مورد تقدیر وزیر محترم بهداشت قرار گرفت.