امروزپنج شنبه, 25 مهر 1398 11:54

پیام تبریک ریاست دانشگاه به مناسبت روز بهورز

ریاست دانشگاه علوم پزشکی گناباد در پیامی به مناسبت 12 شهریورماه، روز بهورز، ازخدمات شایسته آنان قدردانی کرد.
به گزارش وب‌دا، متن پیام بدین شرح است:
مراقبتهای بهداشتی اولیه از اساسی ترین اقدامات در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع است. گسترش شبکه بهداشتی درمانی درکشور ضمن دسترسی مستقیم مردم به خدمات بهداشتی اولیه، نقش بی بدیلی را در ایجاد و توسعه سلامت تا دورافتاده ترین مناطق کشور برعهده گرفته است.
12 شهریورماه سال 1363، با هدف فقرزدایی از روستاها و کمک رسانی هرچه بیشتر به روستائیان، خانه‌های بهداشت تاسیس و نیروهایی اصیل و بومی به عنوان بهورز آموزش دیدند تا در راستای کاهش میزان مرگ و میر در روستاها، جلوگیری از عوارض حاملگی های متعدد، واکسیانسیون کودکان، آموزش مادران و... تلاش نمایند.
بهورزان در حقیقت یکی از ارکان اصلی شبکه بهداشتی کشور و از موثرترین نیروها در ارتقای سلامت هستند که فعالیتهای آنها در تامین، حفظ و ارتقای سلامت نقشی حیاتی دارد و با کمترین هزینه و امکانات، با تلاش و فعالیت شبانه روزی خود، نقش مهم و تاثرگذاری در پیشگیری از بیماریها و صیانت از سلامت مردم دارند که ریشه کنی بیماریهایی مانند فلج اطفال و کاهش بیماریهای واگیر نمونه ای از این تلاشهاست. در حقیقت نقش بهورزان از آن جهت دارای اهمیت ویژه ای است که با آموزش مناسب يك جامعه مي‌توان در پيشگيري از بروز بيماري‌هاي واگير و غيرواگير و عواقب آنها پیشگیری کرد. بسیاری از رویدادهای مختلف زندگی از قبیل تولد، واكسيناسيون، دارو و درمان و ... در ارتباط مستقیم با بهورز و خانه بهداشت است.
خوشبختانه در برنامه های بهداشتی طرح تحول نظام سلامت که توسط مقام محترم وزارت در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ و بصورت رسمی آغاز شد، ارتقای سطح مراکز آموزش بهورزی و مربیان بهورزی به کارشناسان ارشد به عنوان یکی از برنامه های اصلی قرار گرفته که این امر موجب توجه بیشتر به این پیام آوران سلامت خواهد شد.
اینجانب ضمن تبریک دهه کرامت، 12شهریورروز بهورز را به همه بهورزان محترم شاغل در دانشگاه علوم پزشکی گناباد تبریک عرض کرده و از تلاشها و خدمات صادقانه آنها قدردانی می‌نمایم.
دکتراحمدی