امروزپنج شنبه, 25 مهر 1398 12:32

بهورزان از ارکان اصلی ارائه خدمات بهداشتی هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم تجلیل از بهورزان نمونه دانشگاه در سالن شهید دکتر چمران گفت: بهورزان از ارکان اصلی ارائه خدمات بهداشتی هستند.
به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی با بیان اینکه بهورزان از ارکان و پیشگامان اصلی ارائه خدمات بهداشتی هستند که تلاش آنها در جهت ارتقاء سلامت بر هیچ کس پوشیده نیست، اظهار داشت: دید پیشگیرانه بهورزان باعث شده است تا از نظر ابتلا به بیماریهای واگیر در کشور کاهش چشمگیری داشته باشیم.
وی، به نقش و اهمیت جایگاه بهورزان در گسترش خدمات بهداشتی درمانی در روستاها و مناطق محروم اشاره کرد و افزود: سیستم بهداشتی کشور و تلاش بهورزان به گونه‌ای بوده که باعث شده تا روشی که در روستاها انجام شده است، به عنوان یک الگو در سایر کشورها اجرا شود و حتی سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مکاتبات و اسناد خود مشخصا از کلمه Behvarz استفاده نموده است.
دکتر احمدی، نقش بهورزان را در تامین و ارتقای سلامت مردم بسیار مهم و ضروری دانست و افزود: اعتقاد دارم نقش بهورزان کمتر از نقش پزشکان و پیراپزشکان نیست چراکه با یک آموزش ساده می‌شود از ابتلا به بیماریهای واگیر و غیرواگیر جلوگیری کرد.
وی، کمبود تعداد بهورزان و حجم کاری بالای آنان را از جمله مشکلات پیش رو عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از بهورزان در سراسر کشور به دوران بازنشستگی نزدیک می شوند که می‌طلبد با همکاری دولت در جهت آموزش و استخدام بهورزان مورد نیاز اقدام شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به افزایش بیماریهای غیر واگیر، توجه به تغییر سبک زندگی مردم را ضروری دانست و اظهار داشت: باید کیفیت آموزش‌های بهورزان را ارتقاء دهیم و از توان آنها در جهت فرهنگ سازی مناسب به منظور اصلاح سبک زندگی و کاهش بار بیماری های غیر واگیر در روستاها و مناطق محروم استفاده نماییم.
دکتر احمدی با بیان اینکه وضعیت فیزیکی برخی از خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی مناسب نیست، اظهار امیدواری کرد با اجرای بسته‌های طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت شاهد رفع مشکلات فیزیکی و تجهیزاتی مراکز بهداشتی درمانی و خانه‌های بهداشت باشیم.