امروزیکشنبه, 28 مهر 1398 04:50

رونمایی از واکسن جدید پنج گانه در دانشگاه

در راستای اجرای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت، همزمان با سراسر کشور، از واکسن جدید پنج گانه در مرکز بهداشتی درمانی شماره 2 رونمایی شد.
به گزارش‌ وب‌دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این مراسم که با حضور جمعی از اعضاء هیأت رئیسه، مسئولان شهرستان و کارشناسان مراکز بهداشتی درمانی برگزار شد، گفت: ورود واکسن جدید پنج گانه در برنامه ایمن سازی کشور به عنوان گامی دیگر از طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت ، با تعداد تزریق کمتر، پوشش ایمنی بیشتر (پنج بیماری) بر علیه بیماری ها را در برنامه واکسیناسیون روتین کودکان ایجاد می‌نماید.
دکتر رضا احمدی، ایمن‌سازی از طریق واکسیناسیون را یکی از شناخته‌ترین، موثرترین ، بهترین و کم هزینه‌ترین روش‌های پیشگیری از بیماریهای دوران کودکی عنوان کرد و افزود:  واکسیناسیون در سراسر جهان به صورت همگانی به منظور جلوگیری از بروز بیماری های عفونی و خطرناک انجام می شود و هر کشور نیز چند واکسن مختص شرایط خود دارد.
وی افزود: در طول 30 سال گذشته، پس از آغاز برنامه توسعه ایمن سازی(EPI) ، دستاوردهای مهمی در جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن و ارتقای سلامت کودکان در کشور حاصل شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کلیه کودکان کشور علیه بیماریهای دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، سل و هپاتیت B واکسینه می‌شوند، اظهار داشت: بیماریهای سرخک،سرخجه مادرزادی، کزاز نوزادی در مرحله حذف قرار دارند و حدود 14 سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال شده است.
وی در خصوص واکسن جدید پنتاوالان گفت: در راستای برنامه ملی ایمن سازی و اجرای طرح تحول نظام سلامت از محل هدفمندی یارانه ها این واکسن خریداری و در مقاطع ۲، ۴ و ۶ ماهگی به کودکان تزریق می گردد.
دکتر احمدی، با بیان اینکه ادغام واکسن پنج گانه( پنتاوالان) در برنامه توسعه ایمن سازی سبب ارتقای سلامت کودکان از طریق کاهش میزان بروز پنومونی و مننژیت‌های حاصله از هموفیلوس آنفولانزا نوع B خواهد شد، تصریح کرد: واکسن پنج گانه جدید، سبب حفاظت کودکان علیه بیماریهای تهدیدکننده زندگی یعنی دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوانزا نوع ب می شود هرچند دیفتری، سیاه سرفه، کزاز (DTP) و هپاتیت ب قبلا جزء برنامه جاری ایمن سازی کودکان بوده ولی هموفیلوس آنفلوانزا نوع ب (HIB) جزء پنجمی است که به این مجموعه اضافه و به این ترکیب واکسن پنج گانه گویند.
متخصص بیماریهای عفونی و تب‌دار افزود: واکسن هموفیلوس آنفلوانزا از بیماریهای خطرناک و عفونتهای شدید همچون باکتریمی، پنومونی، مننژیت میکروبی، اپیگلوتیت، وسلولیت و... پیشگیری می‌کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه افزود: هرچند آنتی بیوتیک برای درمان این بیماری استفاده می شود اما همیشه موثر نیست و با انجام بهترین مراقبتهای پزشکی نیز، 3تا 5درصد بیماران مننژیتی می میرند و امروزه تفاوت بالایی نسبت به داروهای آمپی سیلین و کلرامفنیکل وجود دارد و باید به فکر پیشگیری بود.
وی با بیان اینکه علائم واکسن پنتاوالان معمولا همان روز دریافت واکسن بروز می کنند و یک تا سه روز بعد از بین می روند، خاطرنشان کرد: دریافت واکسن پنج گانه موجب واکنش های شدید نمی گردد و مانند واکسن سه گانه؛ قرمزی، تورم، درد محل تزریق و تب ممکن است رخ دهد. رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد از توجه دولت به حوزه سلامت قدردانی نمود و افزود: در دولت یازدهم توجه به حوزه سلامت در اولویت اول تا سوم قرار گرفته است و این درحالی است که در دولت پیشین این مقوله در اولویت های 10-8 بوده است. دکتر احمدی در پایان از حوزه معاونت بهداشتی و همکارانی که برای آغاز این طرح تلاش کردند، قدردانی کرد.
شایان ذکر است در پایان این مراسم، از واکسن پنج‌گانه رونمایی شد و به چهار نوزاد تزریق شد.