امروزیکشنبه, 28 مهر 1398 04:55

پرداخت 21 میلیارد ریال از محل هدفمندی یارانه ها برای هزینه درمان بیماران بستری

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: از زمان آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت تا کنون، 21میلیارد ریال از محل هدفمندی یارانه‌ها برای هزینه درمان بیماران بستری در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه پرداخت شده است.
به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه شهر گناباد ضمن تبریک هفته بسیج، یاد و خاطره شهدای بسیجی را گرامیداشت و افزود: روحیه کار و مدیریت جهادی راه حل مشکلات کشور است که این امر بدون روحیه و تفکر بسیجی امکان پذیر نیست.
وی، با بیان اینکه نظام سلامت کشور نیازمند تغییراتی بود که خوشبختانه با حضور وزیر محترم بهداشت، مسئله سلامت در دولت یازدهم جزو اولویت های نخستین دولت قرار گرفت و طرح تحول نظام سلامت در سه حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرایی شد.
وی، بهداشت مردم و پیشگیری از بیماریها در جهت جلوگیری از هزینه‌های بالای درمان را بسیار مهم و ضروری برشمرد و افزود: در بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت، پوشش جامع و همگانی مردم و پوشش عادلانه خدمات سلامت در اولویت قرار دارد.
دکتر احمدی با بیان اینکه بسته‌های بهداشتی طرح تحول نظام سلامت در قالب 6 برنامه اجرایی شد، تصریح کرد: یکی از آرزوهای دیرینه کشور تکمیل جدول واکسیناسیون کودکان بود که با رونمایی از واکسن جدید پنج گانه این امر تحقق یافت. وی افزود: ورود این واکسن به برنامه ایمن سازی کشور ، با تعداد تزریق کمتر، پوشش ایمنی بیشتر (پنج بیماری) بر علیه بیماری ها در برنامه واکسیناسیون روتین کودکان ایجاد می‌نماید و ضمن ارتقای سلامت نوزادان، از بروز بیماری خطیری همچون مننژیت نوزادی در کودکان جلوگیری می‌نماید.
وی، توجه ویژه به ارایه خدمات جامع بهداشتی به اقشار محروم جامعه، حاشیه شهرها و اقشار کم درآمد، تکمیل و تجهیز مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت سراسر کشور، تامین پزشک مراکز شهری و روستایی و ماماهای تیم سلامت، اجرای برنامه ترویج خودمراقبتی و اصلاح سبک زندگی و نیز برنامه ملی کنترل بیماریهای غیر واگیر را از دیگر برنامه‌های بسته بهداشتی طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد.
وی، تامین پزشک و داروهای مورد نیاز مراکز بهداشتی درمانی، بهسازی و تامین محل زیست پزشکان، تهیه مکمل‌های دارویی و توجه به ساختار فیزیکی خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی و بهبود استانداردهای ساختار فیزیکی را از مهمترین برنامه‌های این طرح برشمرد و اظهار داشت: کمبود پزشک عمومی در مراکز بهداشتی درمانی از جمله مهمترین مشکلات موجود است که با اجرای این طرح و اقدامات تشویقی مناسب در جهت جذب پزشکان در مناطق محروم،  به زودی شاهد رفع این مشکل و حضور پزشک عمومی در تمامی مراکز بهداشتی درمانی تحت پوشش دانشگاه خواهیم بود.
وی، افزایش تعداد اقلام داروهای موجود در مراکز بهداشتی درمانی از 270 قلم به 426 قلم را از دیگر اقدامات انجام شده در راستای این طرح عنوان کرد و افزود: این اقدام موجب کاهش تردد روستائیان به شهرها برای تامین داروهای مورد نیاز شده است.
دکتر احمدی با اشاره به سیاستهای جدید جمعیتی، بر ضرورت توجه ویژه به خانم‌های باردار تاکید کرد و افزود: برای خانم‌ها در دوران بارداری و پس از بارداری مکمل‌های دارویی شامل مولتی ویتامین _ اسید فولیک و قرص آهن تامین شده است. وی توجه به وضعیت بهداشت دهان و دندان را از دیگر برنامه‌های مهم این طرح برشمرد و گفت: برای کودکان زیر 14 سال، مادران باردار و خانم‌های شیرده تا یک سال پس از زایمان، برنامه‌های ویژه‌ای تدارک دیده شده است که پس از معاینه اولیه آنها در روستاها، برای معالجه به مرکز بهداشتی درمانی شهید فیاض بخش ارجاع داده می‌شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر نقش پررنگ مشارکت مردمی و مشارکت دستگاههای بین‌بخشی در بسته جامع بهداشتی تاکید کرد و گفت: حدود 400 نفر از داوطلبان سلامت بدون دریافت هزینه‌ای در راستای آموزش سلامت و سرشماری‌های بهداشتی، این دانشگاه را یاری می‌کنند. دکتر احمدی ضمن تبریک 14آذر روز جهانی داوطلب، از خدمات ارزشمند آنان در جهت ارتقای سلامت جامعه قدردانی کرد.
وی با اشاره اینکه وضعیت نابسامان حوزه درمان موجب شد تا وزارت بهداشت در ابتدا، بسته‌های درمانی خود را آغاز کند، تصریح کرد: اولین بسته این طرح که از 15 اردیبهشت ماه آغاز شد، کاهش پرداختی از جیب مردم بود که در این راستا هزینه پرداختی مردم در شهرها تا 10% و روستائیان تا 5% کاهش یافت و هیچ بیماری برای خرید دارو، تجهیزات و لوازم مصرفی پزشکی و خدمات تشخیصی درمانی به خارج از بیمارستان فرستاده نمی‌شود.
دکتر احمدی، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت را از دیگر بسته‌های طرح تحول نظام سلامت برشمرد و عنوان کرد: در راستای اجرای این بسته حمایتی که با هدف ارتقای کیفیت ویزیت، ماندگاری پزشکان در بخش دولتی در جهت افزایش رضایت‌مندی بیماران و بهبود فرآیندهای آموزشی از طریق افزایش کیفیت و زمان ویزیت سرپایی اجرایی شد، پزشکان متخصص اجازه راه اندازی مطب ندارند و در بخش دولتی با تعرفه سه هزار تومان، مراجعه کنندگان را ویزیت می‌نمایند. وی با اشاره به جذب بیست پزشک متخصص جدید از آبان ماه امسال، افزود: در همین راستا کلینیک ویژه تخصصی دانشگاه راه‌اندازی شده است که تعداد هشت متخصص در آن به ارائه خدمت خواهند پرداخت و بقیه پزشکان متخصص در بیمارستان 22بهمن و جهاد دانشگاهی به ارائه خدمت خواهند پرداخت.
وی ، حذف پدیده زیرمیزی را از دیگر اولویت‌ها و برنامه‌های مهم و مورد تاکید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد و افزود: پزشکان حق دریافت هیچ مبلغی خارج از تعرفه ندارند و پیش‌بینی‌های لازم برای برخورد با متخلفان صورت گرفته است. دکتر احمدی، همکاری مردم و بیماران را برای برخورد با پزشکان متخلف بسیار ضروری برشمرد و با اشاره به راه اندازی سامانه تلفنی 1690 ، از شهروندان خواست تا در صورت دریافت زیرمیزی توسط پزشکان، شکایات خود را از طریق این سامانه گزارش کرده تا مورد رسیدگی قرار گیرد.  دکتر احمدی، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستانها را از دیگر بسته‌های حمایتی این برنامه عنوان کرد و افزود: در این راستا، عملیات بهسازی و نوسازی شامل نوسازی و بهسازی تخت‌های بستری، رنگ آمیزی، بهبود سیستم گرمایشی و سرمایشی و ... در سه بیمارستان تحت پوشش انجام شده است.
وی در پایان از همه همکاران حوزه معاونت درمان، پزشکان، پرستاران، روسای بیمارستانها و همه دست‌اندرکاران اجرای طرح تحول نظام سلامت قدردانی کرد.