امروزسه شنبه, 21 آبان 1398 07:55

طرح تحول نظام سلامت، نگرانی مردم از مخارج درمانی را مرتفع کرده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: امروز پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت و با کاهش هزینه پرداختی از جیب مردم، دیگر بیماران به فکر مخارج بستری شدنشان نیستند بلکه ارائه خدمات با کیفیت را از بیمارستانها مطالبه می‌کنند.
به گزارش وب‌دا، دکتر احمدی در جلسه شورای اداری شهرستان گناباد که با حضور معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی در محل فرمانداری برگزار شد، با تشریح فعالیتهای اجرا شده در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: از آنجا که پزشکان متخصص در این طرح، اجازه تاسیس مطب شخصی ندارند، دانشگاه سه کلینیک تخصصی در شهر گناباد راه‌اندازی نموده است که ویزیت پزشکان متخصص در این کلینیک ها با تعرفه دولتی و تنها با پرداخت سه هزار تومان توسط مردم انجام می‌شود.
وی با اشاره به فعالیت حدود یکصد پزشک متخصص و عمومی در منطقه تحت پوشش دانشگاه، افزود: خوشبختانه با پیگیریهای صورت گرفته، امسال 17 متخصص جدید جذب شدند که برای تمامی این متخصصان، مسکن و امکانات رفاهی مناسب فراهم گردیده است.
دکتر احمدی، برنامه ترویج زایمان طبیعی را یکی از بسته‌های این طرح بزرگ عنوان کرد و افزود: از 15 اردیبهشت ماه، زمان آغاز این طرح تا کنون، 980 زایمان طبیعی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه انجام شده است. وی، کاهش میزان سزارین و ترویج زاد و ولد در راستای افزایش با کیفیت جمعیت که مورد تاکید مقام معظم رهبری و دولتمردان است، را از جمله اهداف اجرای این طرح برشمرد.
وی ارتقاء کیفیت هتلینگ را یکی دیگر از بسته‌های حمایتی طرح تحول نظام سلامت عنوان و تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح، بازسازی و بهسازی بخش‌های بیمارستانها در حد لزوم انجام گرفته است و ضمن اصلاح و بهسازی سیستم سرمایشی و گرمایشی، تخت و تشک، کیف بهداشتی بیمار تهیه و در اختیار آنان قرار می‌گیرد.
وی افزود: در همین راستا، زایشگاه بیمارستان 22بهمن با هزینه‌ای بالغ بر 800 میلیون ریال بازسازی و بهره‌برداری شد.
دکتر احمدی، کاهش هزینه پرداختی از جیب مردم را مهمترین دستاورد اجرای طرح تحول نظام سلامت برشمرد و افزود: حمایت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات سه رویکرد مهم اجرای طرح تحول نظام سلامت است.
وی اظهار داشت: در گذشته بیمار مجبور بود تا تجهیزات پزشکی را از بیرون به صورت آزاد تهیه نماید ولی با اجرای طرح تحول نظام سلامت، هیچ بیماری برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی و انجام آزمایش به بیرون از بیمارستان فرستاده نمی‌شود و همه خدمات برای بیماران بستری در بیمارستانهای دولتی به آنها ارائه می‌گردد.
وی حذف پدیده زیرمیزی را از دیگر مزیت‌های اجرای طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد و افزود: خوشبختانه با واقعی شدن تعرفه‌ها و تسریع در پرداخت مطالبات، شاهد قطع رابطه پولی پزشک و بیمار هستیم.  وی افزود: در همین راستا سامانه تلفنی 1690 برای رسیدگی به شکایات راه اندازی و تابلویی شامل اطلاعات لازم و ارتباط با سامانه در همه کلینیک‌های تخصصی نصب شده است تا شهروندان هرگونه تخلف احتمالی را گزارش کنند تا رسیدگی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ادامه به تشریح وضعیت اجرایی پروژه بیمارستان 200 تختخوابی در حال احداث اشاره و اظهار امیدواری کرد با تخصیص به موقع اعتبارات لازم، شاهد بهره برداری از این پروژه در سال 94 باشیم که این امر در افزایش کیفیت خدمت رسانی به بیماران و آموزش دانشجویان پزشکی نقش بسزایی خواهد داشت.
دکتر احمدی با اشاره به مشکلات مرکز مدیریت بحران، از معاون استاندار خواست با توجه به اهمیت این مرکز و همچنین ضرورت وجود موتور برق اضطراری، اعتبار مناسب را اختصاص دهند.
وی در ادامه بر ضرورت راه‌اندازی اورژانس هوایی در گناباد تاکید و خاطرنشان کرد: شهرستان گناباد به عنوان جنوبی ترین منطقه خراسان رضوی، محور مواصلاتی مهمی برای تردد زائران حرم علی ابن موسی الرضا(ع) از سمت استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور به مشهد مقدس و بالعکس است که این امر موجب افزایش تردد و سوانح جاده‌ای شده و راه‌اندازی اورژانس هوایی را امری مهم و ضروری نموده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، در این جلسه ، از استاندار محترم و مسئولان استانی، که همچون دولتمردان تدبیر و امید ، بحث سلامت را در اولویت خود قرار داده‌اند، قدردانی و تشکر و اظهار امیدواری نمود که این نگاه سلامت محور، به ارتقاء سلامت جامعه کمک شایانی نماید.
وی ضمن قدردانی از خدمات آقایان صفایی و محمدی در مدت تصدی مسئولیت فرمانداری شهرستان گناباد، برای صائمی فر فرماندار جدید این شهر آرزوی موفقیت کرد و افزود: امیدواریم همچون گذشته با تعامل خوب دانشگاه و فرمانداری ، شاهد ارتقاء سلامت در جامعه باشیم.