امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 03:32

همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی سه هزار و پانصد نفری با حضور سالمندان

همزمان با اولین روز از هفته سلامت كه به نام " سالمندی ، ورزش و سلامت معنوی " نام گرفته بود ، يك برنامه پياده روي خانوادگي برگزار شد. در این برنامه ورزشی كه با حضور حدود سه هزار و پانصد نفر برگزار شد ، شرکت کنندگان مسير چهار كيلومتري میدان بسیج تا پرديس دانشگاه را پيمودند.
در پايان این راهپيمايي، معاون بهداشتي دانشگاه در سخناني به تشريح شعار امسال روز جهاني بهداشت پرداخت و از حاضرين خواست تا براي حفظ و ارتقاء سلامت خود ، ورزش و تحرك را در برنامه روزانه خود قرار دهند. دكتر عليمرداني ، با بیان اینکه رشد سن امید به زندگی و کنترل موالید ، باعث افزایش درصد سالخوردگان به کل جمعیت شده است، افزود: پیش بینی های جمعیتی حاکی از آن است که تا سال 1400 ، تعداد سالمندان کشور به 10 میلیون نفر یعنی حدود 10درصد جمعیت کل کشور برسد که این نسبت تا سال 1429 به 25 درصد افزایش می یابد ، بدین ترتیب میزان رشد جمعیت سالمند به مراتب سریعتر از رشد کل جمعیت می باشد. وی با بیان اینکه در اکثر جوامع جهت مواجهه با عوارض و پیامدهای اقتصادی ، اجتماعی و بهداشتی ناشی از سالمندی جمعیت چالش های نوینی بوجود آمده است، خاطر نشان کرد: مطالعات متعدد در نقاط مختلف جهان نشان داده است که آماده سازی کسانی که در حال حاضر در سنین متوسط زندگی به سر می برند ،  موفقیت برنامه ریزی درازمدت برای سالمندان را تضمین می نماید و زمانی که افراد به سنین کهولت می رسند، می توانند برای مدت طولانی تری بصورت سالمندان فعال باقی مانده و یک شهروند فعال و مولد باشند. دکتر علیمردانی ، سالخوردگی فعال و مولد را به عنوان یک جزء ضروری از برنامه های توسعه عنوان کرد و افزود: سالم و فعال پیر شدن ، کلیدی برای سالمندان جهت ادامه ایفاء نقش در جامعه می باشد که شامل همه ابعاد جسمی ، روانی ، اجتماعی و معنوی است.
در پايان اين برنامه ورزشي 40 دستگاه دوچرخه از سوي سرپرست دانشگاه به قيد قرعه بين شركت كنندگان توزيع شد.
شایان ذکر است در پایان این مراسم ورزشی که همزمان با ایام سوگواری بانوی عصمت و طهارت  برگزار شد، یکی از مداحان اهل بیت به مرثیه خوانی و  ذکر مصیبت آن حضرت پرداخت.