امروزیکشنبه, 28 مهر 1398 05:46

جلب مشارکت مردمی در ارتقاء سلامت جامعه و توسعه پایدار نقش محوری دارد

رئیس دانشگاه در مراسم تجلیل از داوطلبان سلامت گفت: جلب مشارکت مردمی در ارتقاء سلامت جامعه و توسعه پایدار نقش محوری دارد.
به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی در این مراسم که با حضور مدیران و کارشناسان دانشگاه، داوطلبان سلامت و جمعی از روسای ادارات شهرستان در سالن شهید دکتر چمران برگزار شد، افزود: یکی از ویژگیهای بارزی که در فرهنگ اسلامی هم هست و میتوان از آن حداکثر بهره را برد، استفاده از توان جامعه و ظرفیتی است که در جامعه وجود دارد.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت جامعه در صدر اسلام افزود: در دوران دفاع مقدس هم استفاده از ظرفیت بسیج و نیروهای مردمی، نقش مهم و اثرگذاری در موفقیت‌های بدست آمده داشت.
وی از سلامت به عنوان رفاه کامل جسمی، روحی روانی و اجتماعی یاد کرد و افزود: سلامت مقوله بسیار مهمی است که تحقق کامل آن در جامعه، نیازمند همکاری همه سازمانها و نهادهای اجتماعی و مشارکت مردم در ترويج رفتارهاي سالم و فرهنگ سلامت است.
دکتر احمدی با بیان اینکه بسیاری از مداخلات اجتماعی، نيازمند حضور فعالانه کليه بخشهاي جامعه مي باشد، تصریح کرد: برنامه داوطلبان سلامت در راستای دستیابی به اهداف سلامت از طريق ترويج مفاهيم سلامت، توسعه رفتارهاي سالم،‌ توانمند سازي و حساس نمودن جامعه براي حفظ سلامت خود و خانواده و قبول مسئوليت‌هاي فردي و اجتماعي در برابر محيط زيست و اجتماع اجرا مي شود.
وی از مشارکت مردم در سلامت جامعه به عنوان یک حق طبیعی برای آحاد مردم یاد کرد و افزود: در اصول اولیه مراقبت‌های بهداشتی تاکید شده است که در امر آموزش و آگاهی دادن به مردم باید مشارکت عمومی انجام شود.
وی با بیان اینکه تلاشهای داوطلبان سلامت که بدون چشمداشت مادی و اجر و مزدی به ترویج فرهنگ سلامت می‌پردازند، جزء باقیات و صالحات ثبت می‌گردد، خاطرنشان کرد: نام و یاد شما داوطلبان سلامت برای همیشه در اذهان مردم به عنوان پیام آوران سلامت ثبت و ماندگار خواهد شد.
وی بر اهمیت فرهنگ سازی سلامت تاکید کرد و گفت: داوطلبان سلامت نقش مهم و موثری در ترویج سبک زندگی سالم، کنترل بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت و فشارخون و ارتقاء سطح آموزش های بهداشتی در جامعه دارند.
دکتر احمدی ، استفاده بی رویه و غیر منطقی از داروها و آمار بالای سزارین و بی تحرکی را از جمله مخاطرات حوزه سلامت عنوان کرد و افزود: داوطلبان سلامت باید در جهت فرهنگ سازی پرهیز از مصرف غیر منطقی دارو و افزایش تمایل به زایمان طبیعی بجای سزارین تلاش نمایند.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: گرچه این طرح به دلیل داشتن فوریت بیشتر از حوزه درمان آغاز شد ولی با اجرایی شدن بسته‌های بهداشتی این طرح تلاش می‌شود تا با آموزش و ارتقاء سلامت، از بروز بیماریها و در نتیجه تحمیل هزینه‌های سنگین درمان جلوگیری شود.
دکتر احمدی برگزاری این جلسه را فرصت مناسبی برای تجلیل از خدمات و زحمات داوطلبان سلامت و ترغيب و حمايت از خدمات داوطلبانه آنان عنوان کرد.