امروزپنج شنبه, 25 مهر 1398 11:57

افتتاح طرح تکمیل و ارتقاء زیرساخت شبکه IT

همزمان با دهه مبارک فجر، طرح تکمیل و ارتقاء زیرساخت شبکه دانشگاه IT به صورت رسمی افتتاح شد.
به گزارش وب‌دا، رئیس دانشگاه در مراسم افتتاح این طرح که در سالن زکریا برگزار شد، از توجه جدی به زیرساخت‌های لازم برای حوزه‌های مختلف خبر داد و افزود: گرچه رشد و توسعه زیرساخت‌ها در ظاهر زیاد به چشم نمی‌اید ولی برنامه اصلی ما در دانشگاه این است که به توسعه و تکمیل همه زیرساخت‌های لازم توجه جدی نماییم.
دکتر رضا احمدی، توسعه فناوری اطلاعات را در انجام سهل‌تر و بهتر خدمات به مردم ضروری و موثر دانست و افزود: با توجه به گستردگی خدمات در حوزه‌های مختلف، تکمیل و ارتقای زیرساخت‌های مختلف از جمله زیرساخت شبکه اینترنت و اینترانت نقش مهمی در افزایش کیفیت خدمات و دسترسی راحت‌تر دارد.
وی، با بیان اینکه شبکه‌IT دانشگاه به حدود 2400 کاربر کارمند و دانشجوی دانشگاه ارائه خدمت می‌کند ، افزود: ده‌ها نرم افزار متنوع در حوزه‌های بهداشتی، درمانی، مالی و ارتباطی و 25 سامانه مختلف از طریق این شبکه به ارائه خدمت می‌پردازند.
دکتر احمدی افزود: این گستردگی لزوم فراهم نمودن یک بستر مناسب امنیتی برای زیرساخت شبکه را ضروری می‌سازد.
وی با اشاره به بستر خوب IT در دانشگاه، عدم وجود سرور میزبان در داخل دانشگاه و امنیت ناکافی شبکه را دو مشکل عمده آن عنوان کرد و افزود: در همین راستا، با صرف یک میلیارد و پانصد میلیون ریال، زیرساخت شبکه تکمیل و ارتقاء یافت.
وی به گستردگی شبکه دانشگاه در تمامی بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی، معاونت‌ها و حوزه‌های مختلف تحت پوشش دانشگاه اشاره کرد و افزود: علاوه بر دسترسی خوب اینترنت برای تمامی اعضای هیأت علمی و کارکنان، تمام خوابگاه‌های دانشجویی به ارتباط بی‌سیم یا Wireless با پهنای باند خوبی متصل است.
دکتر احمدی با اشاره به اینکه مدت چهارسال است که تمامی مکاتبات لازم با وزارت متبوع بدون کاغذ و به صورت  Paperlessانجام می‌شود، خاطرنشان کرد: تمام تجهیزات مورد نیاز برای اتصال به شبکه‌های دولت فراهم شده است و در صورت آماده شدن سایر دستگا‌ه‌ها و ارگانهای اداری، آمادگی کامل داریم تا مکاتبات شهرستانی خود را نیز به صورت  Paperlessانجام دهیم که ضمن صرفه‌جویی، موجب افزایش سرعت و دقت نیز می‌گردد.
مدیر واحد فناوری اطلاعات دانشگاه هم در این مراسم گفت: هم اکنون به حدود 2400 کاربر، سروس دهی لازم اینترنت با پهنای باند 21 مگا بیت در ثانیه و اینترانت با سرعت 16 مگابیت در ثانیه ارائه می‌شود.مهندس عبدالرضا شرقی افزود: انتقال سرور میزبان سایت به داخل دانشگاه، راه‌اندازی Domain در کل شبکه، راه‌اندازی سامانه ارتباطی تصویری صوتی از طریق شبکه داخلی، خرید و نصب دیوار آتش ( ( firewallدر لبه شبکه و ساماندهی سرورهای میزبان سامانه‌های دانشگاه از جمله مهمترین اقداماتی است که در راستای تکمیل و ارتقاء زیرساخت شبکه به منظور ارائه خدمات بهتر و با امنیت بیشتر انجام شده است.