امروزیکشنبه, 28 مهر 1398 04:58

کادر پزشکی و پرستاری دو رکن اصلی نظام سلامت کشور هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم تجلیل از پرستاران نمونه این دانشگاه که با حضور میرزابیگی معاون پرستاری وزارت بهداشت و دکتر چراغی مشاور معاون درمان و عضو هیأت بورد پرستاری وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: کادر پزشکی و پرستاری دو رکن اصلی نظام سلامت کشور هستند که در کنار هم و با همدلی می‌توانند خدمات شایسته‌ای به بیماران ارائه دهند.
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب‌دا)، دکتر رضا احمدی در این مراسم که با حضور کادر پرستاری، اعضای هیأت رئیسه، مدیران و کارکنان دانشگاه، دانشجویان پرستاری و جمعی از مسئولان شهرستان گناباد در سالن همایش‌های کوثر دانشگاه برگزار شد، گفت: زنجیره سلامت، نظامی تک حلقه‌ای نیست بلکه حلقه‌های مختلف این نظام بهم متصل است و همه باید با مشارکت و همدلی در راستای حفظ و ارتقاء سلامتی مردم و کاهش آلام دردمندان تلاش کنیم.
وی از پرستاری به عنوان یک تخصص هنرمندانه یاد کرد و گفت: پرستاری تنها مراقبت از علایم حیاتی بیمار نیست بلکه دمیدن روح زندگی در تن رنجور بیماران است که این خود یک هنر بزرگ است.
وی افزود: پرستاران با تاثیرگذاری روحی در بیماران، امکان درمان و شفای آنها را تقویت می‌کنند که از این حیث، یک کار تخصصی است.
دکتر احمدی ضمن تشریح نقش موثر و ارزشمند پرستاران در جامعه، از زحمات و تلاشهای آنها قدردانی کرد و گفت: یاد کردن از حضرت زینب (س) در راستای الگوسازی و تقویت روحیه زینب گونه پرستاران از جمله اهداف نامگذاری روز ولادت حضرت زینب(س) به نام پرستار است.
وی، پرستاری  و تبلیغ نهضت حسینی را رسالت مهم حضرت زینب(س) عنوان کرد و افزود: پرستاری آن هم در حال تحمل بسیاری از ناملایمات، یکی از کوچکترین مسئولیت‌های حضرت زینب(س) در کربلا بود که این پرستاری متعهدانه همراه با صبر و حوصله، باعث شده است که این بانوی بزرگوار به عنوان بزرگ پرستار در تمام طول تاریخ نام گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به اینکه 12 مه به عنوان روز جهانی پرستاری است، اظهار داشت: باعث خوشبختی است که روز ولادت حضرت زینب(س) به عنوان روز پرستار در ایران نامگذاری شده است چراکه زنان مسلمان ایرانی با داشتن الگوهایی همچون حضرت خدیجه(س)، حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب(س) نیاز به الگوی وارداتی ندارند.
دکتر احمدی، پرستاران را به الگوگرفتن از حضرت زینب(س) توصیه نمود و اظهار داشت: پرستاران باید ویژگی‌هایی همچون صبر و حوصله، برخورد مناسب، خوش رفتاری، حسن خلق و دلسوزی را در خود تقویت نمایند.
وی با اشاره به آیه 17 سوره سجده، پاداش تلاش پرستاران را اجر و ثواب اخروی دانست و تصریح کرد: پرستاری کاری سخت و طاقت فرسا و یک عبادت است که در پیشگاه خداوند متعال نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.
وی در ادامه به اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و افزود: یقینا اجرای صحیح این طرح بدون حمایت و همکاری گروه‌های مختلف حوزه درمان موثر نخواهد بود.
دکتر احمدی با اشاره به کمبود شدید پرستار متناسب با تخت‌های بیمارستانی ، بر لزوم پیگیری و رفع مشکلات کادر پرستاری و اجرای درست و به موقع قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری، قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و قانون ارتقاء بهره‌وری تاکید کرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود 260 نفر به عنوان کادر پرستاری در مجموعه بیمارستان‌های این  دانشگاه‌ مشغول ارائه خدمت می‌باشند، خاطرنشان کرد: 680 دانشجو در 11 رشته مرتبط با پرستاری مشغول به تحصیل می‌باشند که 71 نفر از آنها در 4 گرایش مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند.
امام جمعه گناباد هم در این مراسم ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب(س) بزرگ بانوی قهرمان کربلا و روز پرستار، گفت: نعمت سلامتی یکی از بهترین نعمت‌ها است که پرستاران با فراهم کردن زمینه بهبودی بیماران، این نعمت خوب را به آنها هدیه می‌دهند که کاری بسیار ارزشمند و دارای پاداش بزرگی است .حجت الاسلام حسن صادقی نسب با قدردانی از همه پرستاران تلاش‌گر، بر لزوم رفع مشکلات جامعه پرستاری تاکید کرد.
وی با ذکر روایتی به پاداش اخروی خدمت پرستاران اشاره کرد و گفت: هر کسی که برای بهبود بیماری کسی تلاش بکند، مورد لطف و رحمت خداوند متعال قرار می‌گیرد و گناهانش آمرزیده می‌شود.
وی از حضرت زینب(س) به عنوان یک الگوی بی نظیر برای بانوان مسلمان و پرستاران یاد کرد و افزود: حضرت زینب(س) در سخت‌ترین شرایط ، بهترین عملکرد را در پرستاری از امام سجاد(ع) و کاروان کربلا که به لحاظ جسمی و روحی آزرده بودند، داشت.
وی افزود: حضرت زینب(س) هم مادر شهید، هم دختر شهید و هم خواهر شهید بود، که با وجود همه این شرایط، عملکردی را از خود نشان دادند که الگوی پرستاران مومن و با ایمان در همه طول تاریخ شد.
در پایان این مراسم، از  سید حسین سعیدی شهری، هادی سلیمانی، زهرا قاسمی، اعظم فاطمی‌نژاد، حمیده صادقی، محمد خسروی، اسماء فروزنده، مرضیه پیشکار و صدیقه رحمانی به عنوان پرستاران نمونه دانشگاه تجلیل شد. همچنین از عصمت تقی زاده قوژدی و اکرم عبدالهی به عنوان دو کاردان هوشبری نمونه، روح ا... افشارمنش و حسن جهانی دو کاردان فوریت‌های پزشکی نمونه  و محمدعلی عبدی به عنوان کمک بهیار نمونه تجلیل شد.